En Sıcak Konular

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

24 Ocak 2008 23:04 tsi
YENİ ÇIKAN KİTAPLAR Gazeteci-yazar Taha Akyol'un inceleme türündeki kitabı ''Ama Hangi Atatürk'', Can Dündar ile Rıdvan Akar'ın kaleme aldığı ''Ecevit ve Gizli Arşivi'', Hakan Bıçakcı'nın yeni romanı ''Apartman Boşluğu'' ve Yıldız Ramazanoğlu'nun öykü kitabı

İSTANBUL - Nevbahar Kabaklı - Gazeteci-yazar Taha Akyol'un inceleme türündeki kitabı ''Ama Hangi Atatürk'', Can Dündar ile Rıdvan Akar'ın kaleme aldığı ''Ecevit ve Gizli Arşivi'', Hakan Bıçakcı'nın yeni romanı ''Apartman Boşluğu'' ve Yıldız Ramazanoğlu'nun öykü kitabı ''Zilha Günü'' okurla buluştu.
Taha Akyol, ''Ama Hangi Atatürk'' adlı kitabında, günümüzde her siyasi kesimin kendince yeniden ürettiği Atatürk olgusunu inceliyor.
Can Dündar ile Rıdvan Akar da ''Ecevit ve Gizli Arşivi''ni kaleme alarak, Bülent Ecevit'in Oran'daki büro-evindeki kütüphanesinde yer alan dosyalardaki mektuplar, yazılar ve raporlardan derlenen yakın tarihe ışık tutacak arşivini okurla paylaşıyor.
Prof. Dr. Metin Hülagü'nün Londra'da bulunan Foreign Office'te uzun yıllar süren bir çalışmanın sonunda kaleme aldığı ''İngiliz Belgeleriyle Vahdettin ve Osmanlı Hanedanı'' adlı kitapta, hem şahsiyeti, hem de izlemiş olduğu siyaseti bakımından bu devrin önemli isimlerinden biri olan Sultan Vahdettin'in hayatı, karakteri, İngiltere'ye iltica edişi ve İstanbul'dan ayrılışı gibi hususlar yanında Saltanat'ın kaldırılışı, Veliahd Abdülmecid Efendi'nin halife seçilmesi, Hilafet'in ilgası ve Osmanlı Hanedanı'nın sınır dışı edilmesi ve maddi yardım arayışları konuları üzerinde duruluyor.
Hakan Bıçakcı'nın psikolojik gerilim türündeki yeni romanı ''Apartman Boşluğu'' ve Yıldız Ramazanoğlu'nun birleşme noktası kadın olan 6 öyküsünün bir araya getirildiği ''Zilha Günü'' de okurla buluştu.

Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,513 µs