En Sıcak Konular

ZIRHSIZ ARAÇLA SEYRÜSEFERDE BU KAÇINCI ACI

26 Eylül 2012 21:28 tsi
ZIRHSIZ ARAÇLA SEYRÜSEFERDE BU KAÇINCI ACI Tunceli’de zırhsız iki araçtaki 2 uzman çavuş ile 4 erin, yol kenarına parkeden bombalı aracın patlaması sonucu şehit düşmesi ‘zırhsız araç’ ile intikali bir kere daha tartışma konusu haline getirdi

Yine zırhsız araç

Tunceli'de zırhsız iki araçtaki 2 uzman çavuş ile 4 erin, yol kenarına parkeden bombalı aracın patlaması sonucu şehit düşmesi 'zırhsız araç' ile intikali bir kere daha tartışma konusu haline getirdi 

Tunceli'de şehir merkezine 3 kilometre kala Atatürk Mahallesi'nde askeri personeli taşıyan aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada "zırhsız araçla" seyrüsefer halinde olan 6 askerimizin şehit olması Bingöl'deki benzer olayları akla getirdi. Bingöl'de 16 Eylül'de Karlıova'daki KCK operasyonundan dönen midibüse yönelik bombalı saldırıda 8 polisimiz, bundan 2 gün sonra izinden dönen Mehmetçikleri taşıyan otobüslere düzenlenen roketatarlı saldırıda ise 10 askerimiz şehit düşmüştü. Türkiye bu süre içinde terör örgütü PKK'nın benzer saldırıları sonucunda 24 güvenlik görevlisini şehit verdi. 
Saldırıda asıl hedefin Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu ortaya çıktı. Aracının zırhlı olması nedeniyle Akkaya, patlamadan sağ kurtulurken, kendisini 'zırhsız' araçla korumakla görevli 6 asker şehit düştü. Çalıntı aracın Türk Telekom'a ait olduğu saptandı. 

Şehitlerimizin isimleri 
Tunceli'deki bombalı saldırıda şehit düşen 6 askerin cenazesi otopsi için Malatya Adli tıp Kurumu'na getirildi, oradan da defnedilmek üzere memleketlerine gönderildi. 
AFYONKARAHİSAR: Tunceli'de Atatürk Mahallesi Kanoğlu mevkii Yeni Hastane Kavşağı'nda teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Mehmetçiklerden Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in Afyonkarahisar'daki baba ocağına ateş düştü. Şehit Ramiz Demir'in askerliğinin bitmesine 1.5 ay kaldığı ve nişanlısıyla askerlik dönüşünde evleneceği bildirildi. 
DENİZLİ: Denizlili er Fatih Küçükterci'nin şehit haberi Tavas ilçesini üzüntüye boğdu. 4 kardeş olduğu öğrenilen Fatih Küçükterci'nin terhisine 45 gün kaldığı belirtildi. 
YOZGAT: Uzman Çavuş Cuma Karadvut'un Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü. 
Karadvut'un biri 9, diğeri 4 yaşında iki kız çocuğu bulunuyor. 
KAHRAMANMARAŞ: Şehit Uzman Çavuş Ahmet Oğul'un (26) Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu Beldesindeki baba ocağında da hüzün var. Ahmet Oğul'un 6 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı ve 20 gün önce Fatma Oğul ile evlendiği belirlendi. 
TEKİRDAĞ: Şehit asker Kadir Dadaş'ın da terhisine 40 gün kalmıştı. Dadaş'ın Çanakkale  Savaşı'ndan sonra Tekirdağ'ın Karaağaç beldesinin verdiği ilk şehit olduğu öğrenildi. 
MANİSA: Jandarma er Mümin Koca, Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Akselendi beldesinde  ikamet ediyordu. Koca, 11 aylık askerdi. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658681/yine-zirhsiz-arac


Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,862 µs