En Sıcak Konular

ZAMAN GRUBUNDA HZ.MUHAMMED(S.A.V) AŞKI

25 Eylül 2012 22:41 tsi
ZAMAN GRUBUNDA HZ.MUHAMMED(S.A.V) AŞKI Zaman gazetesindeki “Peygamber’siz ezan” haberi beni hayli şaşırttı. Haberde, dizi filmlerdeki dini hatalara dikkat çekiliyor ve bu bilgisizliğin giderilmesi isteniyordu.

Zaman Grubunda Hz. Muhammed aşkı!

Zaman gazetesindeki "Peygamber'siz ezan" haberi beni hayli şaşırttı. Haberde, dizi filmlerdeki dini hatalara dikkat çekiliyor ve bu bilgisizliğin giderilmesi isteniyordu. Örnek olarak da Ustura Kemal dizisindeki bir olay şöyle anlatılıyordu: "Ustura Kemal dizisinde ezanın 'Eşhedu Enne Muhammeden Resulullah' kısmının atlanarak eksik okunması tartışmaları beraberinde getirdi. 'Muhammed'in Allah'ın Resulü (elçisi) olduğuna şahitlik ederim' bölümünün okunmaması Hz. Muhammed'in (sav) ezandan çıkartılması anlamına geldiği gerekçesiyle tepki topladı." 
Zaman gazetesi bir dizide ezandan Hz. Muhammed'in çıkartılmasına tepki gösteriyordu ama kendi Hocaefendilerinin "Hz.Muhammed'e inanmayanlara da kurtuluş kapısı açan" görüşlerini hiç sorgulamıyorlar. Hatta Hz. Muhammed'siz bu görüşlerden besleniyorlar. 
Konuyu biraz açalım: 
Malumunuzdur ki Fethullah Gülen'in en çok tepki gören görüşlerinden biri de Hz. Muhammed'le ilgili olanı. Fethullah Gülen'in bu konudaki görüşleri şöyle: "Muhammed Allah'ın Resulüdür' kısmını söylemeksizin sadece ilk kısmını ikrar eden kimselere bile rahmet ve merhamet bakışıyla bakmalıdır." 
Bu yoruma göre ister Hıristiyan, ister Yahudi olsun ister başka bir dine mensup olsun ister deist olsun, bir insan Allah'a inanıp Hz. Muhammed'e inanmıyorsa o kişiye de rahmet gözüyle bakmak gerekir. 
Buradaki rahmet kelimesinin açılını ise şöyle yapıyor Fethullah bey: "Hâsılı, herkes kelime-i şahadeti esas alarak etrafındaki insanlara bakış açısını yeniden ayarlamalı. Hatta onun birini söyleyip diğerini, yani "Muhammedün Resûlullah"ı söylemeyen insanlara bile, rahmet nazarıyla bakmalı. Çünkü hadis-lerde anlatıldığına göre, Allah'ın o engin rahmeti ahirette öyle tecelli edecektir ki, şeytan bile:"Acaba ben de istifade edebilir miyim?" diye ümide kapılacaktır. Şimdi böyle bir rahmet enginliği karşısında, cimrilik yapma ve o cimriliği temsil etme bize yaraşmaz. Hem bize ne? Mülk Onun, hazine Onun, kul O'nun... Öyleyse herkes haddini bilmeli...'" (iftiralar.org sitesinde yapılan söyleşi) 
İslam dininin kendine has itikat kuralları vardır ve bu kurallar şunun bunun şahsi görüşüne göre değişmez. İster Fethullah Hoca söylesin, ister baş üstatları. Bu gerçek değişmez. Hz. Muhammed'e iman İslam'ın temel taşlarından biridir. O'nsuz İslam olmaz. Siz, "rahmet" diyerek, "şeytan bile acaba bu rahmetten istifade edebilecek miyim" diyecek diyerek, "böyle bir rahmet enginliğinden cimrilik yapmak bize yakışmaz" diyerek Kuran'ın kendilerini "küfürle" tanımladığı kitleleri topyekûn cennetle girebilecek sınıf olarak gösterme hakkına sahip değilsiniz. 
O zaman insanın Müslüman olmasının ne anlamı, ne ayrıcalığı var ki? 
O da kurtulacak, öbürü de. 
İnanan da aynı inanmayan da. 
Hz. Muhammed'e inanmayan kişi, O'na vahyedilen Kuran'a da inanmıyor demektir. Bu kişilere İslami akaidi kâfir diyor. Kafirlerin durumunun ise "ebedi yani sonsuza kadar cehennem" olduğunu anlatan o kadar çok ayet var ki. 
İşte bu ayetlerden bazıları: 
Beyyine 6, Ali İmran 131, Nisa 14, Nisa 168, 169, Maide 72, Rad 35, Bakara 24, Bakara 81, Bakara 257, Ali İmran 10, Ali İmran 12, Ali İmran 151, Ali İmran 196-197, Nisa 56, Nisa 93, Nisa 121,Maide 36, Tevbe 17, Tevbe 63,Tevbe 68, Hud 106, Rad 25, İbrahim 28-29, İsra 97, Kehf 102, Enbiya 98, Hac 51, Ahzap 64, Zümer 71, Cin 15, İnsan 4, İnfitar 14, Fatır 36. 
Bu ayetler "kafirlerin" ebedi cehennemlik olduğunu" anlatıyor. 
Bu ayetlerin hiç birinde "Hz. Muhammed'e inanmayanlar da kurtulmuştur, onlar da rahmet zenginliğinden istifade edecek diye bir hüküm yok. 
İnsanlar ya kendi hocalarının hükmüne ya da Kuran'ın hükmüne uymak zorundadır. 
Kuran'la Hocaefendinin görüşleri "çelişiyorsa" sığınak yeri" Kuran olmalıdır, risale değil. 
Dolayısıyla Pensilvanya'dan merhamet dağıtıcılığı yapan zatın gazetesi Zaman'ın, Ustura Kemal dizisinden "Eşhedü Enne Muhammeden Resullah" kısmı kaldırıldı diye vaveyla koparması boşuna. 
Bu haberde samimi olmaları için önce kendi hocalarının "vahim fetvasını" eleştirmeleri lazım. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003080/zaman-gurubunda-hz-muhammed-aski/muharrem-bayraktar



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,091 µs