En Sıcak Konular

BÜYÜKATAMAN'DAN ERDOĞAN'A ''PARATONERLİK'' TEPKİSİ

25 Eylül 2012 08:49 tsi
BÜYÜKATAMAN'DAN ERDOĞAN'A ''PARATONERLİK'' TEPKİSİ Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Peygamber Efendimiz'e hakaret eden filmle ilgili Başbakan'ın " paratoner gibi olduk " ifadesi"ne tepki gösterdi.

Erdoğan, Obama'nın ağzına bakıyor

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Ne acıdır ki, bin yıldır İslam'ın kılıcı olmuş Türk milleti; bugün İslam peygamberine yapılan hakaretleri sindirmek için " paratonerlik " işlevi gördüğünü gururla ve açıkça ifade eden bir Başbakan tarafından yönetilmektedir" dedi. Büyükatman, "Yaşanan süreç göstermiştir ki Sayın Başbakan, her konuda olduğu gibi bu hassas konuda da ABD Başkanı Obama'nın ağzına bakmakta ve onun ilgisine mazhar olmaktan başka bir kaygı taşımamaktadır" açıklaması yaptı. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Peygamber Efendimiz'e hakaret eden filmle ilgili Başbakan'ın " paratoner gibi olduk " ifadesi" ne ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Son günlerde dünyanın gündemini işgal eden en önemli konu, Peygamber Efendimiz'i hedefine alan ve aşağılık iftiralar ile karalamaya çalışan densiz ve hadsiz bir film eşliğinde yürütülen Haçlı kampanyasıdır. İslam aleminin yeni bir tezgahın içinde ve hedefinde olduğu aşikardır. Peki, bu hassas konuda Sayın Başbakanın takındığı tavır nedir?

Yüce peygamberimiz hakkında aşağılık iftiralar ihtiva eden kışkırtıcı skandal filme Türkiye'den gösterilen soğukkanlı tepkiyi değerlendiren Büyük Ortadoğu Projesi ve Medeniyetler İttifakı Eş Başkanı Başbakan Erdoğan " Son 10 yılda aşırılıklar törpülendi. Bir anlamda paratoner gibi olduk, gaz aldık " ifadesi ile aslında bu konudaki rolünü açıklamaktadır; " Paratoner " ve " Gaz alıcı " dedi.
 
OBAMA'NIN AĞZINA BAKIYOR
Büyükataman, "Ne acıdır ki, bin yıldır İslam'ın kılıcı olmuş Türk milleti; bugün İslam peygamberine yapılan hakaretleri sindirmek için "paratonerlik" işlevi gördüğünü gururla ve açıkça ifade eden bir Başbakan tarafından yönetilmektedir. Paratonerden kasıt nedir? Paratonerlik; aracılığın, taşeronluğun, Batının bekçiliğinin adıdır. Erdoğan, paratoner olmakla İslam'a hizmet mi etmiştir? Yoksa İslam düşmanlarına mı hizmet etmiştir? Anlaşılan odur ki Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakan'ı olarak İslam'ı savunmak yerine İslam'a saldıranları savunmayı tercih etmiştir.
Yaşanan süreç göstermiştir ki Sayın Başbakan, her konuda olduğu gibi bu hassas konuda da ABD Başkanı Obama'nın ağzına bakmakta ve onun ilgisine mazhar olmaktan başka bir kaygı taşımamaktadır. Zira ABD Başkanı Barack Obama'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, Müslümanlık karşıtı filmin internette yayınlanmasının ardından Müslüman ülkelerde ABD elçiliklerine karşı saldırıların önlenmesi için bir konuşma yapması talebi Başbakan Erdoğan tarafından süratle yerine getirilmiştir " dedi.
ERDOĞAN'A İKAZ
Büyükataman, açıklamasında şunları söyledi: " Sayın Erdoğan, Obama'dan takdir almak için malum filmle ilgili Müslüman dünyanın gazını alma işlevini büyük bir şevkle üstlenmiş gözükmektedir. Bu Türkiye Cumhuriyetini Başbakan seviyesinde yöneten birisi için ne büyük bir utançtır. "Gaz aldık" diyen Başbakanın bunu ifade etmesine gerek yoktur. Zaten tüm yaptığı sadece "Gaz almak" ve "Gaz vermek." tir. Bölücü terörle mücadelede "Gaz veren" Başbakan, Oslo'da gaz almaktadır.
Başbakan başka hangi konularda ve ne zaman "paratonerlik" yaptığını açıklamalıdır. PKK konusunda yaptığı "paratonerlik" talimatını da aynı yerden mi almıştır? Dün "kardeşim" diye hitap ettiği komşu ülke liderlerine yönelik kampanyanın yürütücüsü olma talimatı da aynı odaklardan mıdır? Açılım politikaları aynı kaynaktan mıdır? Bu soruların cevabı da acilen verilmelidir.
Gömlek değiştirme konusunda ustalık dönemini yaşayan Sayın Başbakan'a hatırlatmak isteriz ki, Türk milleti hiçbir zaman "paratonerlere" itibar etmemiştir, etmeyecektir. Türk Milleti'nin gönlü ve aklı her zaman İslam'ın kılıcı ve sancaktarları ile beraberdir.
Sayın Başbakan'a son bir ikazda bulunmak isteriz ki; Yüce Allah Kur'an-ıKerim'de şöyle buyuruyor: "Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=erdogan-obama-39nin-agzina-bakiyor&id=25517


Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,038 µs