En Sıcak Konular

TÜKETİCİLER GÜNDE 3 BİN FARLI REKLAM MESAJI ALIYOR

24 Eylül 2012 23:23 tsi
TÜKETİCİLER GÜNDE 3 BİN FARLI REKLAM MESAJI ALIYOR Günde 3 bin farklı mesaj ile tüketicileri cezbetmeye çalışan reklâmcılar, 4.8 milyar TL’ye yükselen reklam yatırımları karşısında endişeli

Mesajlarla aklımızı çeliyorlar

Günde 3 bin farklı mesaj ile tüketicileri cezbetmeye çalışan reklâmcılar, 4.8 milyar TL’ye yükselen reklam yatırımları karşısında endişeli 

İstanbul’da düzenlenen UPDATE 2012 Marketing Trends & Future (Pazarlama Eğilimleri ve Gelecek) etkinliği; dijital pazarlama, iletişimde farklılaşma ve sosyal medya gibi konuları masaya yatırdı. Hayatın her kademesinde günde 3 bin farklı mesaj ile tüketicilerin gönlünü kazanmaya çalışan reklamcılar, bu yıl 4.8 milyar TL’ye çıkan reklam yatırımlarını olumlu, ancak bir o kadar da endişeli karşılıyorlar. Sektörde bir reklâm karması olduğunda karar kılan reklâmcılar, hedef kitlesini çok iyi tanıyan, sadece TV’ler değil, katma değerli iletişim modellerini de içine alan bir reklâm stratejisinin oldukça başarılı sonuçlar alacağını ifade ediyorlar. 

Pazarlamacılar giremez! 

Etkinlik çerçevesinde ‘Değişen ve Gelişen Tüketici’ başlıklı bir konuşma yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Erden, pazarlama sektöründe çalışanların günümüzde hoş karşılanmayan bir konumda olduğunu ifade ederek, “Bugün birçok apartmanın veya iş merkezlerinin girişinde ‘pazarlamacı giremez’ yazısı bulunur ve sizin içeriye girmeniz yasaktır.

Pazarlama sektöründe çalışanlar ile ilgili düşüncenin temelini buradan rahatlıkla anlayabilirsiniz” dedi. Türkiye’de enflasyon kavramının hiçbir ülkede olmadığı kadar uzun bir zamandır ülke gündeminde olduğunu söyleyen Levent Erden, “Ülkemizde 30 yıldır var olan enflasyona karşı Arjantin ve İspanya sadece 2 yıl dayanabildi. Enflasyonda hayal kuramazsınız. Eğer cebinizdeki parayı o gün harcamadıysanız, sabah kalktığınızda eksik para ile uyanmış olursunuz” dedi.

Levent Erden ayrıca, Türk insanının önemli bir bölümünün, her ne kadar işine yaramasa da, ABD Doları ve Euro’nun ne kadar olduğunu bildiğine dikkat çekti. Yıldız Holding Pazarlama Servisleri Direktörü Alkan Eraltan ise, ‘İletişimde Farklılaşma’ başlıklı konuşmasında, hedef kitleyi çok iyi bilen bir reklâmın doğru bir bilgilendirme ile ulaşamayacağı kitlenin olamayacağını vurguladı. 2008 yılından bu yana reklam yatırımlarının artış gösterdiğine dikkat çeken Alkan Eraltan, “4.8 milyar TL’lik bir reklam yatırımımız var ve günde 3.000 farklı mesajla tüketicilere ulaşmaya çalışıyoruz. Orta Çağ’da yaşayan insanların bir ömür boyunca aldıkları mesajları bir günde alıyoruz. Aslında bu noktada reklâmcılar bir karmaşanın içinde. Reklâm hedef kitlesine düzgün şekilde ve sağlıklı ulaşmalı. Bu hepimizin elindedir.

Burada yöntem şu: Hedef kitlenin çok iyi tanınması ve ihtiyaçların ona göre belirlenmesi. Rakamlar hala TV’lerin reklâm pastasından önemli pay aldığını gösteriyor. Ancak unutmayalım ki, katma değerli iletişim modellerinin dâhil edildiği reklâm stratejileri, reklâm yatırımlarının geri dönüşümlerini daha etkili kılacaktır” dedi.

İnternet reklâmcılığı hızlı büyüyor 

Dijital Büro İstanbul Genel Müdürü Uğur Şeker, “Dijital Dünya” başlıklı konuşmasında dijital reklâmların genel reklâm içerisinde artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Avrupa’ya bakıldığında Türkiye daha farklı bir yerde yer alıyor. Şu anda internette yüzde 13.8’lik büyüme rakamı ile Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ülkesi konumunda” dedi. Türkiye’de bu yılın ilk altı aylık döneminde reklâm yatırımlarının 421 milyon TL’ye ulaştığını ifade eden Uğur Şeker, “Türkiye’de şimdi üretilen TV’lerin hepsi smart (akıllı) olarak internet bağlantılı televizyonlardır. Bu gelişmeler reklâmların katma değerli ” dedi. 

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658645/mesajlarla-aklimizi-celiyorlar


Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,575 µs