En Sıcak Konular

BULGAR KIZLARA KARŞI ''SAĞDUYUNUZUN SESİNİ'' DİNLEYİN!

24 Eylül 2012 23:53 tsi
BULGAR KIZLARA KARŞI ''SAĞDUYUNUZUN SESİNİ'' DİNLEYİN! Bulgar polisi Türk erkeklerine, “Görmediğiniz, tanımadığınız kişilere para yollamayın. Kalbinizin sesini değil, sağduyunuzun sesini dinleyin” uyarısında bulundu.

Bulgar kızlara telefonda 142 bin euro kaptıran var!
 
'Kalbinizin sesini değil, sağduyunuzun sesini dinleyin'

Bulgaristan'dan Türkiye'deki vatandaşları telefonla arayıp ilişki kuran kadın dolandırıcıların sayısında büyük artış yaşandığına çeken Bulgar polisi, "Görmediğiniz, tanımadığınız kişilere para yollamayın. Kalbinizin sesini değil, sağduyunuzun sesini dinleyin" uyarısında bulundu.

Ağırlıklı olarak "evlilik" ve "gönül ilişkileri" ile ilgili davetler içeren telefon aramalarıyla yapılan dolandırıcılık olaylarında, dolandırıcılar yeni senaryolar geliştiriyor. Bazen cevapsız aramalarla Türk vatandaşlarını meraklandıran dolandırıcılar, cevapsız aramaya dönüş yapıldığında da, asılsız yaşam hikayeleriyle karşılarındakini tuzağa düşürüyor.

'Zararın telafisi imkansız'

Bulgar polis makamları, Türk vatandaşlarından para almayı başaran dolandırıcıların ceplerine giren tutarın 5 ila 142 bin euro arasında değiştiğini kaydetti. Bulgaristan Ulusal Polis Genel Müdürlüğü'nde söz konusu soruşturmaları yöneten Başmüfettiş Zlatka Padinkova, son bir yıldır Türkiye'den gelen ihbar sayısının arttığını bildirdi. Padinkova, 2012 yılında 40'a yakın soruşturma yapıldığını belirtti. "Bulgar alan kodlu numaralardan gelen aramalara yanıt vermeyin" diyen Padinkova, "Görmediğiniz kişilere para yollamayın" dedi. Padinkova, kandırılan kişilerin para transferini gönüllü yaptıkları için hukuki olarak maddi zararlarının telafisinin imkansız olduğuna dikkat çekti. Padinkova, "Bir yabancı ile güvenilir bir ilişki için tek bir e-posta adresi veya internetten yollanan bir fotoğraf yeterli olamaz" dedi.

'Dolandırıldığına ikna olmadı'

Başmüfettiş Padinkmova'ya göre, dolandırıcılar özellikle, televizyon kanallarında alt yazı olarak geçen anonslarda telefonlarını açıklayan veya internetteki tanışma sitelerinde hesap açan kişilerle ilişki kuuyor. En çarpıcı dolandırıcılık örneği ise Bulgaristan'dan kendisini arayan bir kadınla 2 saat süren ilk görüşmenin sonunda evlenmeye karar veren 43 yaşındaki Diyarbakırlı bir vatandaş. Padinkova, mağdur Türk vatandaşının dolandırıcı kadının "kaçırıldığı için fidye ödemek zorunda kaldığı" ve "6 aydır hastanede tedavi gördüğü" gibi yalanlarına inanarak para ödediğini anlattı. Padinkova, Türkiye Büyükelçiliği ile Bulgar polisinin tüm uyarılarına rağmen şahsın gerçeği bir türlü kabul etmediğini belirterek, "Şimdiye kadar 142 bin euro ödeyen bu kişiyi halen dolandırıldığına ikna edemiyoruz" dedi.

 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/bulgar-kizlara-telefonda-142-bin-euro-kaptiran-var/483051/1/G%C3%BCndem#.UGEyA7IaNBk


Bu haber 971 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,531 µs