En Sıcak Konular

BALYOZ'DA HÜKÜM GİYEN 22 ASKER DAHA TESLİM OLDU

24 Eylül 2012 23:51 tsi
BALYOZ'DA HÜKÜM GİYEN 22 ASKER DAHA TESLİM OLDU Tutuksuz yargılandığı Balyoz’da 16 yıl hapse çarptırılan NATO Hava Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Atilla Özler dün İzmir’den İstanbul’a gelerek Merkez Komutanlığı’na teslim oldu.

22 asker daha teslim oldu!

Tutuksuz yargılandığı Balyoz'da 16 yıl hapse çarptırılan NATO Hava Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Atilla Özler dün İzmir'den İstanbul'a gelerek Merkez Komutanlığı'na teslim oldu.

"İki tane A4 kağıtta ismim var diye 16 yıl ceza verdiler. Ben şimdi kime sığınacağım" diyen Özler, karar yüzüne okunduktan sonra tutuklandı.Avukatının karara itirazettiği Özler, Hasdal Cezaevi'ne kondu.

Balyoz'da mahkemenin haklarında yakalama kararı çıkardığı muvazzaf askerlerden beşi daha dün mahke-meye gelerek teslim oldu. Teslim olan komutanlar arasında Tümgeneral Atilla Özler de bulunuyor. Özler ve diğer askerler tutuklanarak cezaevine gönderildi... 

Geçen cuma günü karara bağlanan Balyoz davasında tutuksuz 69 sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 11 sanık pazartesi gününü beklemeden hafta sonu Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 

5 sanık daha dün Merkez Komutanlığı'na ait bir minibüsle adliyeye getirildi. Tümgeneral Atilla Özler ile Albaylar Cüneyt Sarıkaya, Alpar Karaahmet ve Cahit Serdar Gökgöz bir süre heyeti bekledikten sonra salonda alındı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıkan sanıkların öncelikle kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanı Ömer Diken, "Biz bu konuda görüşümüzü bildirdiğimiz için sanıkların beyanlarını almayacağız" dedi. Daha sonra Tümgeneral Atilla Özler'in avukatı Kemal Yener Saraçoğlu söz alarak, yakalama kararı kendilerine ulaşmadan teslim olan müvekkilleri hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. 

Tutuklu sayısı 270 oldu

Sanıkların yüzüne kararın okunmasının ardından adliyeye gelen Yarbay Kürşad Güven Ertaş da mahkeme karşısına çıkarak tutukladı. Sanıklar tutuklama kararının okunmasının ardından Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan albaylar Yavuz Kılıç, Mesut Zafer Sarı, Süha Civan, Yarbay Çetin Can ve emekli albaylar Erdem Ülgen ve Berna Dönmez yakalama kararının yüzlerine okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece tutuklanan sanıkların sayısı 270'e ulaştı. 

37 sanıktan itiraz

Geçtiğimiz cuma günü karar bağlanan Balyoz Davası'nda ceza alan Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tuğamiral Fatih Ilgar, Tümgeneral Bülent Karababuç ve Tuğamiral Levent Görgeç'in de aralarında bulunduğu 37 sanık verilen cezalara itiraz etti. Koramiral Kadir Sağdıç'ın avukatı Murat Ergün verdiği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede "Yerel mahkeme tarafından verilen kararı temyiz ediyoruz. Gerekçeli kararın ardından gerekçeli temyiz dilekçemizi sunacağız" ifadelerini kullandı. Avukatlar gerekçeli itirazlarını ise mahkeme gerekçeli kararını açıkladığında sunacaklar. Balyoz Davası'nın kararında Abdullah Can Erenoğlu, Kadir Sağdıç ve Fatih Ilgar "darbeye eksik teşebbüs" suçundan 18 yıl hapse çarptırılmıştı.

'Süre tutum' dilekçesi

Avukat İlkay Sezer de müvekkilleri emekli korgeneraller Nejat Bek ve Ayhan Taş, emekli Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, emekli albaylar Memiş Yüksel Yalçın, Osman Fevzi Güneş, Yüksel Gamsız ve Albay Hasan Nurgören ile Binbaşı Behçet Alper Güney hakkında verilen kararın temyiz edileceğini belirten "süre tutum" dilekçesini İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/22-asker-daha-teslim-oldu/483049/1/G%C3%BCndem#.UGExd7IaNBk



Bu haber 1,046 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,325 µs