En Sıcak Konular

TÜRK OCAKLARI 2012 GÜZ DÖNEMİ SANAT ETKİNLİKLERİ

22 Eylül 2012 11:31 tsi
TÜRK OCAKLARI 2012 GÜZ DÖNEMİ SANAT ETKİNLİKLERİ Türk Ocakları Sanat Edebiyat Kurulu'nun 2012 Güz Dönemi sanat edebiyat etkinlikleri başlıyor.

TÜRK SANATINDA ATILIM

TÜRK OCAKLARI 2012 GÜZ DÖNEMİ SANAT ETKİNLİKLERİ

ÖN KAYITLAR BAŞLADI

Türk Ocakları Sanat Edebiyat Kurulu'nun 2012 Güz Dönemi sanat edebiyat etkinlikleri başlıyor. Türk Ocakları bu dönemde her yaş ve seviyeden kişilere hitap eden sanat etkinlikleri düzenlendi. Birbirinden sevimli ve ilginç adlarla düzenlenen bu etkinliklere ciddi bir katılım bekleniyor.

Etkinlikler herkese açık yapılıyor. Konserler, Topluluklar ve kurslar için irtibat kurulması ve önkayıt yaptırılması isteniyor. Kesin kayıtlar ve kurs tarihleri daha sonra duyurulacak.

Bu etkinlikler arasında konserler, sinema - tiyatro gösterileri; seminer ve söyleşiler; edebiyat, resim, felsefe, müzik ve söyleşi toplulukları; fotoğraf, resim, gezi, tezhip, çini, televizyon programcılığı ve sunuculuğu kursları yer alıyor. Etkinlikler özetle şöyle;

SİNEMASALI 
Sinemasaverler ve bu alanda (İletişim, Edebiyat Fakülteleri...) eğitim gören öğrenciler için her salı günü düzenlenen SİNEMASALI etkinliğinde Türk ve dünya sinemalarından özenle seçilmiş bir film gösteriliyor, katılımcılarca değerlendirme yapılıyor, uzmanların söyleşi ve sohbetleri yer alıyor. Katılım serbest. Yaş sınırlaması bulunmuyor.
Gösterilerin adresi: Yunus Emre Vakfı Atatürk Bulvarı No:11 Ankara
İlk gösteri: 2 Ekim 2012 salı, Saat 18.00
Konu: Atlılar Filmi (Yönetmen John Frankenheimer, baş rol Ömer Şerif)
İrtibat: Ahmet Kömeçoğlu (0.532.3746233)

KUŞLUKTA YAZARLAR 
Her çarşamba günü onbeş yazar biraraya gelip okumuş oldukları bir eserin yazarını çağırıyor ve eseri değerlendiriyor, eleştiriyor. Daha çok edebi eser üretmiş yazarlara ve eleştiriye, yazmaya meraklı gençlere yönelik bir etkinlik. Katılım sınırlı, irtibat kurulması isteniyor.
Toplantı: Türk Ocakları Genel Merkezi Sanat Edebiyat Kurulu Odası Balgat Ankara
19 Eylül 2012 Alper Aksoy (Kutlu Töre) İrfan Yayınevi
26 Eylül 2012 Seyidahmet Karamağralı (Haymatlos-Kum Tarihi) Akçağ Yayınevi
3 Ekim 2012 Orhan Yeniaras (Baybars) (26 Eylül'de yazarından bekliyoruz)
10 Ekim 2012 Şerif Kutludağ (3 Ekim'de yazarından bekliyoruz)
17 Ekim 2012 Berrin Alpay (10 Ekim'de yazarından bekliyoruz)
24 Ekim 2012 Siyami Yozgat (Usat) Ötüken Yayınevi/kitapçılar
31 Ekim 2012 Adnan Şenel (Elma ve Bıçak) Kurgan Yayınevi
İrtibat: Osman Çeviksoy (0.532.3010186)

TÜRK MÜZİĞİ ZİYAFETİ 
Her ay Türk müziği alanında temayüz etmiş çok önemli müzisyenler veya topluluklarca icra edilecek bir konser düzenlenmesi düşünülmektedir. Bu konserin, sanatçılarından seyircilerine bütün yönleriyle; salon, davetiye, kılık kıyafet, yaş sınırlaması, sanatçıların ve toplulukların seçimi vs. gibi konularda büyük bir ciddiyetle üzerinde durulması, imkân bulunduğu takdirde kitapçığı ile birlikte seyirciye takdimi düşünülmektedir. Konserlerin müdavimi olmak isteyenler için isim bildirilmesi rica edilmektedir.
İrtibat: Timuçin Çevikoğlu (0.532.3678833)

AYÇA FOTOĞRAF TOPLULUĞU VE KURSU 
Ayça Fotoğraf Topluluğu ve Kursu fotoğrafçılığa meraklı kişilere yönelik bir topluluktur. Ayça, temel fotoğraf kursu şeklinde başlayıp, ileri düzey fotoğraf ile yakın çevre ve yurt gezilerindeki fotoğraf çalışmalarıyla gelişecektir. Gezi koluyla birlikte çalışmalar yapacaktır. Bu çalışmada tecrübeli fotoğraf sanatçılarından yararlanılacaktır. Fotoğraf sanatına ilgi duyanlar düzenlenecek kursa ön kayıt yaptırabilirler. Katılım için ön kayıt yaptırılması gerekmektedir.
İrtibat ve ön kayıt: Arslan Küçükyıldız (0.532.6245769)

TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU 
Topluluk, Sanat Edebiyat Kurulu üyemiz Selma Adar'ın gayretleri ve çeşitli kurumlardan sanatçıların destekleriyle yürütülmektedir. Müzikseverlere Türk müziği eğitimi veren bir topluluktur. Katılım için ön kayıt yaptırılması gerekmektedir.
İrtibat: Selma Adar (0.532.2349450)

DUMAN TİYATRO TOPLULUĞU 
Türk Ocağı'nda yeni dönemde bir Tiyatro topluluğunun kurulması düşünülmektedir. Topluluk, tiyatro meraklıları ve oyuncu adayları ile tiyatroya gönül vermiş uzmanlardan oluşmuştur. Bir taraftan haftalık tiyatro sohbetleri düzenli olarak yürütülmeye çalışılacak, diğer yandan seçilmiş oyunların provaları başlayacaktır. Topluluğa katılmak için irtibat kurulması gerekmektedir.
İrtibat: Arslan Küçükyıldız (0.532.6245769)

YURT GEZİ TOPLULUĞU 
Türk Ocakları gezi kolunun adıdır. Bu ekip fotoğraf kolu ile birlikte faaliyetler yürütecek şekilde geliştirilecektir. Her hafta önce Ankara içindeki tarihi ve kültürel mekânlarla başlayıp yurt içi ve yurt dışına yönelik turlarla gezi kolu etkinliklerini yürütecektir. Belli arkadaşlarımız zaten Şehri ve Türkiye'yi dolaşmaktadır. Onları kurumlaştırıp, etkinliği (turu) duyurulu hale getirip, içlerine yöre uzmanları ve tarihçilerin katılmasıyla zenginleştirilmesi düşünülmektedir. Yurt, Ankara gezileriyle yeni dönem faaliyetleri başlayacaktır. Katılım için ön kayıt yaptırılması gerekmektedir.
İrtibat ve ön kayıt: Ahmet Doğan (0.505.9695537)

YARININ BÜYÜKLERİ SANAT TOPLULUĞU 
Yarının büyükleri topluluğu, Ocak üyelerimizin 7-15 yaş arasındaki çocukları başta olmak üzere herkese açık bir etkinliktir. Hafta sonu dershane programlarına uygun bir şekilde Cumartesi ve Pazar iki gün dört vardiya halinde, dört ağabey veya abla eşliğinde sinema, tiyatro, kütüphane, müze, oyun alanları gibi mekânlara bu çocuklar, belli bir merkezden alınıp götürülecek ve etkinlik bitiminde aynı yerde ailelere teslim edilecektir. Katılım için ön kayıt yaptırılması gerekmektedir.
İrtibat: Mehmet Yıldıran (0.535.3770576)

İKLİL TÜRK KLASİK SÜSLEME SANATLARI TOPLULUĞU 
İklil, Türk Ocakları Klasik Sanatlar Topluluğu'dur. Yeni dönemde tezhib kursuyla ve sanat sohbetleriyle faaliyetlerini sürdürülecektir. Katılım ve kurs için ön kayıt yaptırılması gerekmektedir. Yaş sınırlaması bulunmuyor.
İrtibat: Kerime Özbek Yıldız (0.312. 3079235 iş, 496 10 74 Ev)

ÇOLPAN ŞİİR TOPLULUĞU 
Türk Ocakları'nın şiir topluluğunun adıdır. Her hafta veya düzenli aralıklarla Şiire meraklı gençleri, şiir sevenleri bir araya toplayacak, şiirleri konuşup tartışacak, şiir akşamları düzenleyecektir. Katılım için isim bildirilmesi rica edilmektedir.
İrtibat: Coşkun Bağır (0.532.2449529)-Gökçağrı Gürel (0.505.3197170)

SU MÜZİK TOPLULUĞU 
Haftada bir toplanıp bir müzik eserini, bir şarkıyı, bir plağı, konseri dinleyip eleştirecek, üst seviyede bir müzik kültürü oluşmasına çalışacak olan sohbet grubu oluşturulacaktır. Katılım için isim irtibat kurulması gerekmektedir.
İrtibat: Coşkun Bağır (0.532.2449529)- Ejder Orkun Kılıç (0.535.3147710)

KAM PLASTİK SANATLAR TOPLULUĞU 
Türk Ocakları plastik sanatlar topluluğunun adıdır. Bu topluluk resim, heykel, gravür vs. sanatlarda bir muhit oluşturmak amacıyla her hafta bir eseri ele alıp inceleyecek bir sohbet topluluğudur. Bu alanlarda faaliyet gösteren sanatçıların birbirini tanıması ve yardımlaşmaları, ileride ortak bir galeri kurup çalışmaları hedeflenmektedir. Topluluğa katılım ve kurs için isim bildirilmesi rica edilmektedir.
İrtibat: Kenan Eroğlu (0.543.6400400)

BİLGE SANAT FELSEFE TOPLULUĞU 
Türk Ocakları'nın Sanat-Felsefe topluluğudur. Bilge, çeşitli sanat ve bilim kollarından sanatın felsefesiyle de ilgilenen, doğuyu, batıyı az çok incelemiş kişilerin katılımıyla oluşturulması düşünülen sohbet topluluğunun adıdır. Katılım için isim bildirilmesi rica edilmektedir.
İrtibat: Arslan Küçükyıldız (0.532.6245769)

BALA KİTAP TOPLULUĞU 
Bala Kitap Topluluğu, Çocuk Edebiyatı ile ilgili çeşitli alanların uzmanlarının (Eğitimci, Yazar, Yayıncı, Kitapçı, Ressam, Tasarımcı, Öğretmen, Psikolog, Pedagog, Yönetici, Veli, okuyucu/öğrenci vb.) biraraya gelerek oluşturacakları bir topluluktur. Topluluk, Çocuk Edebiyatçıları Derneği ile Türk Ocakları'nın ortak bir etkinliği olarak düzenli olarak toplanacak ve okudukları, inceledikleri bir kitabı, yazarı huzurunda, değerlendirecek, eleştirecek, sonuçta kitabın hangi yaş grubu için uygun olup olmadığını bir tavsiye mahiyetinde kamuoyuna ve teşkilatlara duyuracaktır. Katılım için isim irtibat kurulması gerekmektedir.
İrtibat: Arslan Küçükyıldız (0.532.6245769)

KÖMEN TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI VE SUNUCULUK KURSU 
Türk Ocakları'nın Televizyon Programcılığı konusunda düzenleyeceği kursun adıdır. Konunun uzmanlarınca verilecek kursun paralı olması düşünülmektedir. Bu kursta, diksiyon, hitabet, metin yazarlığı, sunuculuk, program yapımcılığı, yönetmenlik, senaristlik gibi konular yer alacaktır. Ön kayıt zorunludur.
İrtibat: Arslan Küçükyıldız (0.532.6245769)

CEMRE RESİM KURSU 
Cemre Resim Kursu için ön kayıt gerekmektedir.
İrtibat ve ön kayıt: Can Şahin (0.532.7147979)

KAFTAN ÇİNİ KURSU 
Çini kursu için ön kayıt gerekmektedir.
İrtibat: Almula İdil Kılıç (0.536.5460332)

  


Kaynak: turkocagi.org.tr https://turkocagi.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=4258:tuerk-sanatnda-atlm-tuerk-ocaklar-2012-guez-doenemi-sanat-etkinlikleri-oen-kaytlar-balad&catid=83:kueltuer-sanat-guendemi&Itemid=284


Bu haber 1,279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,888 µs