En Sıcak Konular

GÜLER: TÜRK EKONOMİSİ SAĞLAM ZEMİNDE

24 Ocak 2008 20:46 tsi
GÜLER: TÜRK EKONOMİSİ SAĞLAM ZEMİNDE Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin ekonomik durumunun gerçekten iyi ve sağlam zeminde olduğunu belirterek, ''(ekonomik dalgalanma) inşallah en az etkiyle atlatırız'' dedi.

DAVOS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin ekonomik durumunun gerçekten iyi ve sağlam zeminde olduğunu belirterek, ''(ekonomik dalgalanma) inşallah en az etkiyle atlatırız'' dedi.
     Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için bulunduğu Davos'ta, bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı düzenleyen Güler, İran üzerinden gelen doğal gaz konusunda da alınan önlemlerle vatandaşı ''üşütmemeye gayret ettiklerini'' ve bunu da şu ana kadar başardıklarını, tedbirlerin etkili olduğunu kaydetti.
     Güler, bir başka soru üzerine, Yunanistan'a yapılan doğal gaz sevkıyatının da yeniden başladığını belirtti.
     Küresel ölçekte yaşanan ekonomik çalkantılara ilişkin soruyu yanıtlarken de Bakan Güler, Türkiye'nin ekonomik durumunun gerçekten çok iyi olduğunu ve sağlam zeminde bulunduğunu dile getirdi.
     Bakan Güler, ''İnşallah en az etkiyle atlatırız'' dedi.
     İlgililerin iyi bir takım oyunu ile konu üzerinde durduklarını anlatan Bakan Güler, bu ekonomik çalkantının Türkiye'ye faydası bile olabileceği görüşünü savunarak, ''Kaçan şey bize bile gelebilir. Bu dalgalanmalar ilanihaye sürmüyor. Benzer durumlarda Türkiye avantajını kullandı'' diye konuştu.
     Nükleer santral yapımı için ne zaman ''kazma vurulacağı'' sorusunu yanıtlarken de Hilmi Güler, 2008 yılı sonunda bu konuda ihaleyle ilgili kararın verileceğini ifade ederek, ''Bu da o anlama geliyor'' diye konuştu.
     Nükleer santral ihalesi projesinin yıllardır gündeme geldiğinin ifade edilmesi üzerine Bakan Güler, bunun öncekiler gibi olmayacağını söyledi.
     Altyapısı hazır olması nedeniyle ilk santralin Akkuyu'da yapılacağını, ancak Sinop'un da hazırlandığın belirten Bakan Güler, bunun da bu konudaki ciddiyetlerini gösterdiğini söyledi.


Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,157 µs