En Sıcak Konular

KOCAMAN'IN PLANI ALEX'İ 60-70 DAKİKA OYUNDA TUTMAKTI

22 Eylül 2012 10:29 tsi
KOCAMAN'IN PLANI ALEX'İ 60-70 DAKİKA OYUNDA TUTMAKTI F.Bahçe teknik heyetinde yer alan bir isim, Kocaman’ın Alex’i 60-70 dakika oyunda tutmayı planladığını, yerine Cristian’ı alarak Marsilya’nın son 15 dakikadaki etkinliğini kırmayı hedefledğini anlattı.

Hat-trick yapsa bile çıkacaktı

F.Bahçe teknik heyetinde yer alan bir isim, Kocaman'ın Alex'i 60-70 dakika oyunda tutmayı planladığını, yerine Cristian'ı alarak Marsilya'nın son 15 dakikadaki etkinliğini kırmayı hedefledğini anlattı.

KÖTÜ sonuçlarda en çok teknik direktörler eleştirilir. İyi sonuçlarda genellikle öne çıkarılanlar futbolculardır. Teknik adamlar hep bir kenara atılır. Mourinho gibi dünya çapındaki karizmatik teknik direktörler bu genellemenin dışına çıksa da durum böyledir.

Fenerbahçe- Marsilya karşılaşması 2-2 berabere sonuçlandıktan sonra herkesin kafasında tek bir suçlu vardı: Aykut Kocaman...

Peki Aykut Kocaman, çok eleştirilen taktiğini nasıl oluşturmuş ve hamlelerini nasıl planlamıştı. Marsilya maçı için analizi ve hedefi neydi? Oyun sürerken bazı müdahaleleri neden yaptı? Ve hesaplar neden tutmadı?

Bu soruların yanıtlarını Kocaman'ın teknik ekibindeki bir isme sorduk. Ve bakın nasıl yanıtlar aldık...

1-Rakibin fizik gücü üstün olunca

Aykut Kocaman karşılaşmadan önce skordan bağımsız olarak Alex'i 60-70 dakika oyunda tutmayı planlamıştı. Bunun nedeni, maç günü Hürriyet'te yayınlanan haberde de belirtildiği gibi rakibin fizk olarak çok güçlü olması ve son 15 dakikalarda baskı yapmasıydı...

2-Sow sakatlıktan yeni çıkmıştı

Sow yaklaşık 10 günlük bir sakatlık sürecinden çıkmıştı. O da 60. dakikadan sonra çok yoruldu.
Sürekli deparlarla oynayan Senagalli'nin yorulduğunu gören Kocaman o bölgede fizik olarak çarpışabilecek olan Bienvenu'yu almaya maç sırasında karar verdi.

3-Cristian'ın performansı işi bozdu

Kocaman'ın kafasındaki planda Alex oyundan çıktıktan sonra Cristian girecek ve hem orta sahaya destek verip, hem de hücumda etkili ataklar yapacaktı. Ancak Brezilyalı oyuncu çok kötü oynadı. Aynı şekilde Bienvenu de Kocaman'ın ondan istediği ileride top tutmayı başaramadı ve planların bozulmasına neden oldu.

4-Kuyt oynasa her şey farklı olurdu

Takımda önemli görevde olan isimle yaptığımız görüşmede Dirk Kuyt ismi, şu ifadeler kullanılarak özellikle vurgulanıyordu:
"Bienvenu'nün yerine Kuyt olsa, onu oyuna sürebilseydik maç farka giderdi. Bienvenu'nün harcadığı pozisyonda maç 3-0 olur, iş biterdi."

TRABZON MAÇINDA OYNATIR MI?

Fenerbahçe'de Marsilya karşılaşmasından sonra zihinlere takılan yeni soru, Aykut Kocaman'ın Alex'i Trabzonspor'a karşı oynatıp oynatmayacağı... Önceki gün, saha kenara gelirken, hocasıyla soğuk biçimde el sıkışan Brezilyalı oyuncu ile genç teknik adam arasındaki diyaloğun bundan sonra nasıl süreceği de merak ediliyor.(Ahmet ERCANLAR-HÜRRİYET)


Kaynak: hurriyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21528540.asp


Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,778 µs