En Sıcak Konular

DESTİCİ: ''BİNGÖL'DE İHMAL YOK İHANET VAR''

21 Eylül 2012 20:26 tsi
DESTİCİ: ''BİNGÖL'DE İHMAL YOK İHANET VAR'' Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bingöl'deki saldırının perde arkasında ihmal değil, ihanet olduğunu öne sürdü.

Bingöl'de ihmal yok, ihanet var

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bingöl'deki saldırının perde arkasında ihmal değil, ihanet olduğunu öne sürdü.

Aynı yerde 3 gün önce polislerin şehit edildiğini hatırlatan Destici, "Nasıl oluyor da bu çocuklar silahsız savunmasız uzun bir karayolundan buraya gönderiliyor?" diye sordu.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Florya'daki tesislerinde muhtarlarla kahvaltı yaptı. Muhtarların sorunlarını dinleyen Destici, son terör olaylarıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Bingöl'deki saldırının arkasında içeriden ihanet olduğunu vurgulayan Destici, "Bingöl-Muş karayolunda 3 gün önce polis aracı mayınla patlatılıyor. 8 polisimiz şehit ediliyor. Zırhsız araçla gönderiliyor. Bunlar korumasız gönderiliyor. Ya sen üç gün öncesinden ders almıyor musun? Biz ne dinliyoruz televizyonlarda? Kapsamlı bir operasyon bölgede devam ediyor. Ya nasıl oluyor da kapsamlı bir operasyonun devam ettiği bölgede, aynı noktada diğer saldırıyla arasında 10 kilometre var, aynı terörist grubu benim askeri konvoyuma roketatarla bombalıyor ve tarıyor? 15-20 dakika karşılık verilmiyor. 2 asker ve 1 köy korucusunun gayretiyle PKK'lılar kaçıyor. Bu nasıl bir şey ya?" ifadelerini kullandı.

Askerlerin neden uçakla nakledilmediğini soran Destici şöyle devam etti: "Bu ihmalden öte bir şey. Buna ihmal denmez artık. Kapsamlı bir operasyon devam ediyor denilen bölgede aynı terörist grup eylem yapıyor. 10 Mehmetçik'i şehit ediyor. 70 Mehmetçik'imizi yaralıyor. Şunu sormak lazım: Bu askerler niye uçakla nakledilmedi? Bunlar Elazığ'dan Van'a gidiyor bunlar. Elazığ-Van arası kısa bir mesafe değil. Bu bölge terör eylemlerinin arttığı bölge. Terör eylemlerinin arttığı bir mevsim. Her an o yolda mayın da olabilir; teröristle de karşılaşabilirsin. Nasıl oluyor da bu çocuklar silahsız savunmasız uzun bir karayolundan buraya gönderiliyor. Ben buna ihmal demiyorum kesinlikle ihmal değil içeride mutlaka ihanet var. Üç gün önceden ders çıkarmıyorsanız buna ihmal denmez. Sanki hiçbir şey olmamış gibi açıklamalar yapılıyor; 'Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek. Bölgede operasyonlar devam ediyor. Bize boyun eğdiremezler' Bu milletin artık bu laflara karnı doydu, millet artık icraat bekliyor, millet artık bu yalanları yutmuyor. Afyonda da aynısı oldu. Oraya acemi erleri soktular. Eğitimsiz askerlere sayım yaptırdılar. Pazartesi günü gelmiş öğleden sonra sayıma sokuyorsun. Bu ihmallerin, ihanetlerin bedelinin sorulması lazım. Bunlar sorulmazsa 30 yıl daha terörle yaşamaya devam ederiz."

Destici'nin ardından söz alan İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Selami Aykut ise, "Son zamanlarda meydana gelen devletimize ve halkımıza hizmet eden askerimize ve polisimize düzenlenen her türlü saldırıları muhtarlar olarak ciddiyetlikle kınıyor ve protesto ediyoruz." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/bingol-de-ihmal-yok-ihanet-var-250476.htm


Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,709 µs