En Sıcak Konular

VE KURTULMUŞ HAS PARTİ'Yİ 2 YILDA İKTİDARA TAŞIDI

19 Eylül 2012 21:44 tsi
VE KURTULMUŞ HAS PARTİ'Yİ 2 YILDA İKTİDARA TAŞIDI Başbakan Erdoğan’ın davetine olumlu cevap veren Numan Kurtulmuş'un partisi,AKP’ye katılmak için kendini feshetti.Böylece Has Parti kuruluşunun üzerinde 2 yıl geçmeden iktidara taşınmış oldu.

Ve HAS Parti için karar verildi!

Başbakan Erdoğan'ın, Kurtulmuş'u AK Parti'ye daveti sonrasında olağanüstü toplanan HAS Parti Kongresi'nde, partinin feshine karar verildi

Delegelerin 165'i partinin kapatılması yönünde oy kullanırken, sadece 12 kişi partinin devam etmesini istedi

Has Parti Olağanüstü Kongresi dün parti genel merkezinde yapıldı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, saat 11.00'de başlayan kongre için partiye gelişinde alkışlarla karşılandı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından oluşturulan divan başkanlığına, Ahmet Demircan seçildi. Binaya giremeyen partililer için parti dışına dev ekran kurulurken, genel merkez binasının ve çevresinin Türk bayrakları ve parti amblemleri ile süslendiği görüldü. 

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Numan Kurtulmuş HAS Parti'nin 1 Kasım 2010 tarihinde kurulduğunda siyasette yeni bir soluk olmak üzere yola çıktığını, halkın oylarını alamadıklarını, ancak güvenine sahip olduklarını söyledi. Yapıcı ve yol gösterici bir muhalefet anlayışı ile hareket ettiklerini, doğru bildiklerini sonuna kadar savunduklarını, yanlışların ise karşısına çıktıklarını söyleyen Kurtulmuş, "Biz siyaseti kişisel hesapların ve ikbalin aracı olarak değil, medeniyetimizi ihya ve inşa etmenin bir imkanı olarak görüyoruz. Servet, makam, mevki, şan, şöhrete dönüp bakmıyoruz" dedi. 

Silinip giderdi

Partinin kuruluşundan sonra mali açıdan ve insan gücü bakımından zorluklarla karşılaştıklarını söyleyen Kurtulmuş, seçimde halkın oyunu alamadıklarını ama ayakta kaldıklarını söyledi. "Dünyanın neresinde olursa olsun sayısal olarak bu kadar az oyla seçimden çıkmış parti silinir gider. Sözünün hiçbir itibarı kalmazdı. Ama bugün çok şükür karşı karşıya kaldığımız bu davet ve teklif, HAS Parti'nin sayısal gücünden öte sözünün kıymetinden dolayıdır, sözünün itibarından dolayıdır" dedi.

Kurtulmuş'un ardından konuşan HAS Parti İstanbul eski İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, kendisinin ve bazı arkadaşlarının partinin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. İki yıl önce bir amaç için biraraya geldiklerini ve bunu gerçekleştirmek için çok çalıştıklarını anlatan Bekaroğlu, bir başka partiye katılmak isteyenlerin katılabileceğini, ancak partinin geleceği ile ilgili kararı kalanların vermesi gerektiğini ifade etti. AK Parti'nin Türkiye'nin en güçlü iktidarını oluşturduğunu, ancak Türkiye'nin daha iyi yönetilen, daha demokratik ve şeffaf bir ülke olamadığını iddia eden Bekaroğlu, kendisinin AK Parti'ye katılmak konusunda ikna olmadığını vurguladı. Yasa gereği oy kullanan delegenin yarısından fazlasının "Evet" demesi halinde partinin kapatılabileceğini anlatan Bekaroğlu, kayıtlı delegelerden 180'inin salonda olduğunu da belirterek, partinin kapatılmasını istemeyen delegelere oy kullanmama çağrısında bulundu.

Arbede yaşandı

HAS Parti'nin misyonunu devam ettireceklerini bildiren Bekaroğlu'nun konuşmasının ardından, partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında kısa süreli arbede ve tartışma yaşandı.

Konuşmaların ardından delegeler oy vermek için sandık başına gitti. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından oyların tasnif edilmesi işlemine başlanıldı. 

Delegelerin 165'i partinin kapatılması yönünde oy kullanırken 12 kişi partinin devam etmesini istedi, 2 oy geçersiz sayıldı. Böylece partinin fesh işlemlerinin başlanmasına karar verildi. Oylama sonucu okunurken bazı partililerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. 

Kongrede partinin tüzel kişiliğinin tasfiyesi için oluşturulan kurula delegelerin oyları ile Hasan Basri Aktan, Akif Gürdoğan, Remzi Çakır, Kemal Albayrak, Şamil Tekin ve Şeref Malkoç seçildi.


Kaynak: GAZETEVATANhttp://haber.gazetevatan.com/ve-has-parti-icin-karar-verildi/481927/9/Siyaset#.UFouhLIaNPc


Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,103 µs