En Sıcak Konular

SURİYE SINIRINDA DÜŞEN UÇAĞIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

19 Eylül 2012 15:25 tsi
SURİYE SINIRINDA DÜŞEN UÇAĞIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ Genelkurmay Askeri Savcılığı, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı ile ilgili en net açıklamayı yaptı.

Düşen uçağın sırrı çözüldü
 
Genelkurmay Askeri Savcılığı 'füze' dedi.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı ile ilgili en net açıklamayı yaptı. Suriye hava savunma unsurları tarafından atılan füzenin uçağın sol arka tarafında patlayarak blast etkisi yaratması sonucu uçağın düştüğü açıklandı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, 22 Haziran'da düşen uçağın uluslararası hava sahasında Suriye sınırına paralel 7 bin 400 feet irtifa, 30 knot süratte, 211 başta uçarken istikrarlı uçtuğu en son nokta olan 35.48.2 kuzey, 35.33.21 doğu koordinatında soldan ani bir dönüşte irtifa kaybederek Suriye kara kıtasına 8.6 deniz mili mesafede saat 11.57 C'de Suriye kara sularında 35.48.26 kuzey, 35.37.59 doğu koordinatında denize düştüğünün tespit edildiğini açıkladı.

İŞTE AÇIKLAMA: 

Düşürülen askeri uçağın radar ikaz alıcısı kayıtlarında yapılan incelemede füze yayınlarından sinyal alındığı belirlendi.

Uçakta teknik bir arıza bulunduğuna ve bu nedenle düştüğüne yönelik herhangi bir bulgu tespit edilmedi.

Kaza sonrası su yüzeyinden alınan parçalar, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nda incelendi, istikamet dümeni üzerinde Suriye makamları tarafından iddia edildiği şekilde uçaksavar mermisi hasarına rastlanmadığı tespit edildi.

Enkaz parçaları 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda metalurjik incelemeye tabi tutuldu, parçalar üzerinde füze yakıtlarında oksitleyici ve harp başlıklarında ana malzeme olarak kullanılan potasyumklorat bileşiğine ait olduğu değerlendirilen partiküller tespit edildi.

Kaza kırım inceleme raporunda sonuç olarak; uçağımızın Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında uçarken, Suriye hava savunma unsurları tarafından atılan füzenin uçağın sol arka tarafında patlayarak blast etkisi yaratması sonucunda, uçağın ve pilotların uçuş şartlarını sağlayamayacak şekilde etkilenmesi nedeniyle uçağın sola dönüşle irtifa kaybedip, sola hafif yatışlı ve burun yukarı pozisyonda suya çarptığı kanaati belirtilmiştir.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/dusen-ucagin-sirri-cozuldu/481934/1/G%C3%BCndem#.UFm5W7IaNBk


Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,354 µs