En Sıcak Konular

''KESİN LAN SESİNİZİ!''

19 Eylül 2012 14:29 tsi
''KESİN LAN SESİNİZİ!'' Yargıya buyuruyorsunuz, askere buyuruyorsunuz, rektörlere buyuruyorsunuz, medyaya buyuruyorsunuz, sermayeye buyuruyorsunuz; bu gerçeği dile getiren biri çıkınca da hemen gardınızı alıyorsunuz.

Kesin lan sesinizi!

TÜSİAD Başkanı'nı savunmak bize düşmez. Zaten savunmak gibi bir gayemiz de yok. Biz bir olayı teşhis etme gayretindeyiz."Büyük sermayeyi temsil" eden TÜSİAD'ın başı olan Ümit Boyner, "kırk yılın başı" güzel laflar etti. Koca koca erkeklerin söyleyemediği sözleri söylemiş. İktidara yüklenmiş: "Partilerin birbirileriyle konuşmak bir yana birbirilerine bile konuşmadıkları bir tavrı benimsemelerinden kaygılıyız. Buyurganlığın bir kez daha ülkemizdeki idare anlayışına hâkim olmasından ürküyoruz. Tüm bunlar bizi sorunlarımıza ortak çözümler bulma imkânlarından uzaklaştırıyor. Bizler vatandaşız. Devletimiz bizim için var. Ya da öyle olmalı. 21. yüzyılda, modern, gelişmiş bir toplumun bireyi devletle ilişkilerini haklar ve özgürlükler üzerinden kurar. Olayları sorgular, haklarını arar; kendisine önemli olayların akabinde düzgün, anlaşılır, şeffaf açıklamalar yapılmasını bekler. Ocaklara ateş düştüğünde bunda kimin sorumluluğu varsa öğrenmek, o sorumluların layık oldukları cezayı aldıklarından emin olmak ister. Devletin vatandaşına saygısının bir ölçüsü de vatandaşa karşı işlenmiş suçların, kabahatlerin, yanlışların en kısa sürede ortaya çıkarılmasıdır." 
Boyner özetle diyor ki, "Türkiye demokrasiden uzaklaşıyor, iktidarın buyurgan tavrı rahatsız edici, birçok olaydaki sis perdesi bir türlü kalkmıyor." 
Aslında söylediklerinde normal bir insanı rahatsız eden bir şey yok. 
Ama Bülent Arınç yani iktidar cenahı fena rahatsız oldu. 
Bülent Arınç diyor ki; "TÜSİAD gerçekten bu halkın temsilcisi olduğunu ifade ediyorsa 28 Şubat'taki kötü rolünün hesabını herkesin verdiği gibi vermeli. Meşru hükümetleri devirebilmek için 5'li çetenin içerisinde yer alanlar bugün halk adına konuşmaya nasıl cüret edebiliyorlar doğrusu bu çok önemli bir gelişme. Biz halka hesap verdiğimiz için her seçimden çıkarak geliyoruz. Bizim tek muhatabımız millettir." E yani pes doğrusu. 
TÜSİAD'ın 28 Şubat'ta rolü var idiyse siz bostan korkuluğu musunuz, verin delilleri savcılığa gereken yapılsın. TÜSİAD diyor ki, "Türk siyaseti buyurgan yani daha net söyleyelim, otoriter bir hale geldi" Bülent Arınç da diyor ki "iyi ama sen de 28 Şubat'a destek verdin!" 
Ne alaka! 
Adamların 28 Şubat'a destek vermeleri sizin Türkiye'ye 'buyurgan', otoriter, tek sesli bir rejime doğru ittiğiniz gerçeğine mani mi? 
Yargıya buyuruyorsunuz, askere buyuruyorsunuz, rektörlere buyuruyorsunuz, medyaya buyuruyorsunuz, sermayeye buyuruyorsunuz; bu gerçeği dile getiren biri çıkınca da hemen gardınızı alıyorsunuz. 
Bunun anlamı şudur: 
"Kesin sesinizi lan!" 
Vatandaş, uçağımızın Suriye'de nasıl düşürüldüğünü soramayacak, Afyon'da 'bombalar neden patladı?' soramayacak, PKK Şemdinli'ye hâkim oldu mu diye soramayacak, ambulanslarla Suriye'ye silah gönderiliyor mu soramayacak… 
Sormaya kalkan mı oldu: 
"Kesin sesiniz laaan! Sizi gidi Ergenekoncular! Sizi gidi balyozcular! Siz zaten 28 Şubat'a destek verdiniz!" 
Durmak yok, yola devam. 
Ama bir şartla. 
Soru sormak da yok. 
Tamam mı leeyn! 

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

Kaynak: YEİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003012/kesin-lan-sesinizi/muharrem-bayraktar



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs