En Sıcak Konular

FİTNE İÇİN YAPILAN REZİL FİLM ''ÜMMET BİLİNCİ''Nİ GÜÇLENDİRDİ

17 Eylül 2012 12:42 tsi
FİTNE İÇİN YAPILAN REZİL FİLM ''ÜMMET BİLİNCİ''Nİ GÜÇLENDİRDİ ABD'de yayınlanan ve Hz. Muhammed'e hakarete yeltenen film ile ilgili protestolar tüm hızıyla devam ediyor. Ortadoğu başta olmak üzere, bazı ülkelerde çıkan protesto gösterilerinde yaralananlar oldu.

Müslümanların filme tepkisi sürüyor

ABD'de yayınlanan ve Hz. Muhammed'e hakarete yeltenen film ile ilgili protestolar tüm hızıyla devam ediyor. Ortadoğu başta olmak üzere, bazı ülkelerde çıkan protesto gösterilerinde yaralananlar oldu.

Irak  Başbakanı Nuri el-Maliki, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi bir "fitne" olarak niteleyerek, "Bu oyunun arkasında Siyonist örgütler var" dedi. Maliki, Irak Milli Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmle "dünyada bir fitne yaratılmak istendiğini" ve "bu tür oyunlarla Müslümanların birliğinin hedef alındığı"nı söyledi.

AFGANİSTAN'DA GÖSTERİLER
Hz. Muhammed'e hakaret içeren film Afganistan'ın başkenti Kabil'de protesto edildi. Kabil Üniversitesi önünde düzenlenen protesto gösterisine katılanlar, ABD ve NATO karşıtı sloganlar attı. Protestoculardan Dr. Yaman Muradi, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ABD ile ilişkileri kesmesini istediklerini söyledi. Muradi, ''Biz protestocular olarak film yapımcısının muhakeme edilmesini istiyoruz'' dedi. Öfkeli kalabalık, gösteriler sırasında ABD ve İsrail bayrakları ile Obama'nın fotoğrafını ateşe verdi. Gösteri, Kabil Üniversitesi öğrencileri tarafından organize edildi.

KAHİRE'DE OLAYLAR YATIŞTI
Hz. Peygamber'e hakaret içeren filme yönelik 4 gündür protesto gösterilerinin düzenlendiği Mısır'ın başkenti Kahire'de olaylar yatıştı. Tahrir Meydanı ve ABD'nin Kahire Büyükelçiliği etrafında herhangi bir çatışma yaşanmadı. Edinilen bilgilere göre, Başbakan Hişam Kandil, güvenlik güçlerinin, göstericileri ve seyyar satıcıları bölgeden uzaklaştırmasının ardından Tahrir Meydanı'nda kısa süreli inceleme yaptı.Mısır İçişleri Bakanı Ahmed Cemaleddin'in Mısır güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı'nda kontrolü sağladığını açıklamasının ardından ABD Büyükelçiliği yakınındaki yollarda da trafik akışı normale döndü.

BİR TEPKİ DE SİDNEY'DEN
İslam'a hakaret içeren film, İslam ülkelerinin ardından Avustralya'da da protesto edildi. Nüfusun yüzde 3'ünü müslümanların oluşturduğu ülkede, yüzlerce protestocu ABD Konsolosluğu'na yürümek istedi. Konsolosluğa giden güzergah üzerinde sıkı güvenlik önlemleri alan polis, göstericilerin konsolosluğa gitmesine müsaade etmedi. ABD ve İsrail aleyhine sloganların atıldığı gösteride eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, göz yaşartıcı sprey kullanırken, çıkan olaylarda 8 eylemci gözaltına alındı, 6 polis de yaralandı.

MALEZYA FİLME ERİŞİMİN ENGELLEMESİNİ İSTEDİ
Malezya, Google'dan Orta Doğu'daki ABD büyükelçilik ve konsolosluklarına yönelik saldırılara neden olan Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmle ilgili fragmana erişimin engellenmesini istedi. Malezya Enformasyon Bakanı Rais Yatim yaptığı açıklamada, ''Youtube''daki fragmanın halkların patlamasına yol açabileceği gerekçesiyle kaldırılmasını istediklerini söyledi.

BATI FİLME KARŞI İKİ YÜZLÜ BİR TUTUM SERGİLİYOR
Hakaret filmine tepki gösteren Kuveytli Milletvekili Velid Tabatabai, ABD elçiliklerine yönelik saldırıları onaylamadığını ancak Batının hürriyet kavramına karşı iki yüzlü bir tutum sergilediğini söyledi. Kuveytli alimlerin düzenlediği toplantıda konuşan Tabatabai, Batıyı iki yüzlü olmakla eleştirdi. ''Batılılar Hz. Muhammed'e hatta Hz. İsa ve Hz. Musa'ya küfredilince bunun adına özgürlük diyorlar. Ancak içlerinden biri çıkıp Nazi soykırımını inkar edince doğru hapse atılıyor'' yorumunda bulundu.

ÇİN, HAKARET FİLMİNİ KINADI
Müslümanlara yaptığı insanlık dışı zulümlerle anılan Çin, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmle ilgili, Çin'in İslam'ın yerilmesine karşı olduğunu belirtti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley,  ''İslam'ın imajını ve Müslümanların duygularını incitecek herhangi bir eyleme karşıyız'' diyerek,  ''Bir dinin itibarının yerilmemesi ya da kötülenmemesi gerektiğine inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

KANADA 3 BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KAPATTI
İslam'a ve Hz. Muhammed'e ağır hakaretler içeren filmi protestolar devam ederken, Kanada yönetimi 3 ülkedeki büyükelçiliğini geçici olarak kapattı. Kanada Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Libya, Mısır ve Sudan'daki büyükelçiliklerin bu ülkelerdeki güvenlik sorunu ortadan kalkıncaya kadar kapatıldığı bildirildi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/muslumanlarin-filme-tepkisi-suruyor-250089.htm


Bu haber 1,014 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,601 µs