En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''PATLAMAYI BİRİNE YIKIP İŞİN İÇİNDEN SIYRILMAYIN''

16 Eylül 2012 23:28 tsi
BAHÇELİ: ''PATLAMAYI BİRİNE YIKIP İŞİN İÇİNDEN SIYRILMAYIN'' 25 şehidin hesabının verilmesini isteyen Bahçeli, suçu bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılmanın devlet yönetme sorumluluğuyla bağdaşmadığını söyledi.

Sorumlular hesap vermeli

Ankara Etimesgut'ta düzenlenen 9. Uluslararası Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, Afyon'da meydana gelen patlama ile ilgili sorumlu her kim ya da kimlerse mutlaka hesap vermesi gerektiğini belirtti. Bahçeli,  "Patlamanın kaza mı, sabotaj mı olduğu konusunda görüş ayrılıklarıyla zaman geçirmektense, tüm ihtimaller hesaba katılarak inceleme yapılmalı. Olayı bir kişiye yıkıp işin içinden sıyrılma hazırlıkları, iktidar sorumluluğuyla bağdaşmaz" dedi.

Patlamayı birine yıkıp işin içinden sıyrılmayın
25 şehidin hesabının verilmesini isteyen Bahçeli, suçu bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılmanın devlet yönetme sorumluluğuyla bağdaşmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, "Meraklı bir askerin ihmali diyerek patlamayı bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılma hazırlıklarının, devlet yönetme ve iktidar olma sorumluluklarıyla bağdaşmadığı ortadadır" dedi. Bahçeli, Etimesgut'ta yeni yapılan festival alanı ile 9. Uluslararası Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışında konuştu. Bahçeli, "Patlamanın kaza mı, sabotaj mı olduğu konusunda görüş ayrılıklarıyla zaman geçirmektense tüm ihtimalleri hesaba katacak, titiz bir çalışma ve inceleme sürecine ihtiyat bulunmaktadır" dedi. Peşin açıklamalardan kaçınarak yanlış ve yanıltıcı bilgi verilmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Sabotaj iddialarına bel bağlayarak kafaların karışmasına yol açan siyasi zihniyet doğru ve tutarlı bir güzergahta değil. Patlama, tüm ihtimaller göz önüne alınmalı, idari soruşturma tamamlanarak milletimizle paylaşılmalıdır. Sorumlu her kim ya da kimlerse mutlaka hesap vermelidir" diye konuştu

Kimse teslim alamaz
MHP lideri, ortak sevinçlerle olduğu kadar kederlerle bir olduklarını anlatarak, "Şemdinli'de toprağa düşen evladımızın Fatiha'sı Edirne'de okundukça, Beytüşşebap'ta vurulan kahramanlarımızın yası Trabzon'da tutuldukça ve Afyon'da son nefesini selavatla veren kardeşimizin duası Yozgat'ta yapıldıkça, Allah'ın izniyle bizi kimse yenemeyecek, kimse teslim alamayacaktır" dedi. Bahçeli, milleti ayrılmaz bir bütün olduklarını gördüklerini, insanların kardeş olduğunu bildiklerini, aynı kader çizgisinin herkesi kuşattığını akıllarından çıkarmadıklarını söyledi. "Mukaddes vatan coğrafyasında birlikte yaşamaktan başka çaremiz yok" diyen Bahçeli, Türk milletini ayakta tutmaktan başka makul ve meşru bir seçeneklerinin bulunmadığını kaydetti.(Haber: Fatih Erboz / Ayşe Yalım - YENÇAĞ)

Fitneye izin yok
Fitnenin galibiyetine müsaade etmeyeceklerini dile getiren Bahçeli, kanla çözülmeyi dayatmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini söyledi. Bahçeli, "Aslından ve anlamından koparılan demokrasi, eşitlik ve barış sözleriyle aramıza hendek açmaya çalışanlara Sakarya Meydan Muhaberesi ruhuyla cevap vereceğiz ve bundan da yorulmayacağız" diye konuştu. Köksüz ve kimliksiz terör çetesinin, bomba, mayın ve provokasyonla sonuç almasının mümkün olmadığını dile getiren Bahçeli, "Bölücülüğe destek çıkanların, katilleri kucaklayarak himaye edenlerin, terör baronlarının, yıkım ve çöküş müdavimlerinin, kan işportacılarının başarı şansı yoktur" ifadesini kullandı.

Bahçeli düşmesin diye  "fenerli" önlem!
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi anma ve Yörük Şenlikleri'nde konuşmasını yaptıktan sonra protokoldeki yerine geçerken yüzüstü yere kapaklanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için partililer özel önlem aldı. Önceki gün Ankara'nın Etimesgut ilçesinde düzenlenen şölende, bir daha düşmesin diye partililer el feneri tutarak Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yürümesine yardımcı oldu. Bahçeli, Etimesgut'ta yeni yapılan festival alanı ile 9. Uluslararası Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı. Bahçeli, açılış kurdelesini Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve beraberindekilerle kesti. Alanı yapan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Bahçeli, fuar, konser, miting gibi organizasyonların düzenleneceği alanda gönüllerin kaynaşacağını söyledi. Bahçeli, Etimesgut Belediyesi'nin var gücüyle çalıştığını belirterek, Etimesgut'a her gelişinde ilçenin daha ilerlemiş bir hale geldiğini gördüğünü dile getirdi. Bahçeli, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=72938


Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,357 µs