En Sıcak Konular

ABD EKONOMİSİ YOLUNDA GİTMİYOR

16 Eylül 2012 20:31 tsi
ABD EKONOMİSİ YOLUNDA GİTMİYOR ABD Merkez Bankası’nın (FED) ekonomiyi desteklemek için yeni parasal genişleme planı açıklamasının piyasalarda oluşturduğu doping etkisi kısa sürecek gibi görünüyor. Çünkü ABD’de istihdam verileri durumun çok kötü olduğunu ortaya koyuyor.

ABD zor durumda

Kasım ayında başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD'de ekonomi yolunda gitmiyor. Bu durum Obama'yı rakipleri karşısında zorda bırakacak. ABD'de 16 yaş üstü Amerikalıların sadece yüzde 58,3'ü çalışıyor. Bu oran ABD tarihindeki en düşük seviye. 

ABD Merkez Bankası'nın (FED) ekonomiyi desteklemek için yeni parasal genişleme planı açıklamasının piyasalarda oluşturduğu doping etkisi kısa sürecek gibi görünüyor. Çünkü ABD'de istihdam verileri durumun çok kötü olduğunu ortaya koyuyor. 6 Kasım 2012'de başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD'de istihdam krizi giderek büyüyor. Amerika'nın önemli dergilerinden The Weekly Standard Dergisi, ABD'de istihdam durumu ve önceki dönemlerle karşılaştırılması konusunda resmi bir veri yayınlayarak, ABD'de işsizlik krizinin şimdi büyük buhran krizinden daha fazla olduğunu ortaya koydu. Derginin haberine göre şu anda 16 yaş üstü Amerikalıların yüzde 58.3'ü resmi olarak çalışıyor. Bu da geçen bir yılda en düşük veri sayılıyor. Bu yüzden ABD'de durumun kötü olduğu sonucuna varmak mümkün. Verilere göre ABD'de bugüne kadar görülen en düşük istihdam oranı büyük ekonomik buhran döneminde yüzde 59.4'tü. Bu da ABD'nin ekonomi kriz yaşadığı dönemden daha kötü bir durumda olduğunu gösteriyor. 

ABD'nin borcu 100 trilyon dolar 
Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'yi her sene verilen dev bütçe açıkları ve bütçe açığına bağlı olarak hızla yükselen kamu borcu nedeniyle gelecekte büyük çöküş yaşayacağına uzmanlar artık kesin gözle bakıyor. Ve bu gidiş durdurulamadığı gibi her geçen gün bir öncekinden daha hızlı bir artış göstermektedir. Bu yılın başı itibarıyla ABD'nin kamu borcu 15 trilyon dolara ulaşan GSYİH'yle eşit hale geldi. ABD'nin kamu borcunun 15 trilyon dolardan da büyük olduğu da biliniyor. Resmi rakamlara sağlık harcamaları, sosyal güvenlik teminatları gibi devletin dolaylı olarak borçlu olduğu kalemler de dahil edildiğinde ABD'nin kamu borcu 100 trilyon dolar gibi tüm dünya ülkelerinin GSYİH toplamlarından daha yüksek bir seviyeye ulaşıyor."  


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658498/abd-zor-durumda


Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,749 µs