En Sıcak Konular

1 ŞEHİT VERDİĞİMİZ BASKINDA 24 OLARAK DUYURULAN ÖLÜ TERÖRİST SAYISI 10 KİŞİ

15 Eylül 2012 14:11 tsi
1 ŞEHİT VERDİĞİMİZ BASKINDA 24 OLARAK DUYURULAN ÖLÜ TERÖRİST SAYISI 10 KİŞİ Dün Hakkari Şemdinli’de Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı’na teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 korucu şehit oldu, 6’sı asker 9 kişi yaralandı.İlk gelen haberlerde 25 olarak açıklanan ölü terörist sayısının ise 10 kişi olduğu bildirildi.

Karakola saldıran 10 hain öldürüldü

Hakkari Şemdinli'de Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 1 korucu şehit oldu, 6'sı asker 9 kişi yaralandı.

Şemdinli'de Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 10 terörist de etkisiz hale getirildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, bir grup terörist tarafından dün saat 15.00 sıralarında Güzelkonak ve Şapatan Jandarma karakolları ile Durak Piyade Hudut Bölük Komutanlığı'na uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı taciz ateşinde bulunulduğu belirtildi. Taciz ateşi devam ettiği sırada, Şemdinli-Yüksekova karayolundaki Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı'na bir kamyonet ile gelen teröristlerin karakola saldırı girişiminde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Çıkan çatışmada ilk tespitlere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmalar sırasında 6 askerimiz hafif şekilde yaralanmıştır." Saldırının ardından bölgeye kobra helikopterleri sevk edildiği ve bir özel kuvvet taburu ile bir jandarma özel harekat bölüğünün havadan karakola indirildiği ifade edilen açıklamada, "İlk bilgilere göre, teröristlerin sivil kıyafetle karakola yapacakları saldırıya, destek olmaları yönünde köylüleri ve korucuları tehdit ettikleri, ancak vatandaşların sağduyulu davranarak destek vermemeleri üzerine Güzelkonak köyünde teröristlerle korucular arasında silahlı çatışma çıktığı ve bu çatışmada 1 korucunun şehit olduğu, 2 korucu ile bir vatandaşımızın yaralandığı tespit edilmiştir" denildi.  Bu arada, Hakkari Valiliği, 8-14 Eylül tarihleri arasında operasyonlarda, 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=72895



Bu haber 924 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,991 µs