En Sıcak Konular

ŞEMDİNLİ'DE YARALANAN İKİ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

14 Eylül 2012 18:26 tsi
ŞEMDİNLİ'DE YARALANAN İKİ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU Şemdinli'deki operasyonlarda yaralanan iki asker şehit oldu

Şemdinli'den iki şehit haberi daha!

Baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonlarda yaralanan iki asker şehit oldu. Şemdinli'nin Geniştepe bölgesinde önceki gün güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Uzman çavuşlar Ersan Sancı ile Hakan Balta'nın şehit düştüğü çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray ile Uzman Onbaşı Erol Erdi ağır yaralandı. Kaplangiray, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu.

Bekar olan Kaplangiray'ın acı haberi, Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Burhaniye Köyü'nde yaşayan baba Cezmi ve anne Aşye Kaplangiray'a askeri yetkililerce ulaştırıldı. Baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Köyde babasıyla birlikte çiftçilik yapan ve hayvancılıkla uğraşan ağabey Emrah Kaplangiray, kardeşiyle köydeki cep telefonu şebekesinin yetersiz olması nedeniyle en son 1 hafta önce görüştüklerini de belirterek, "Herhangi bir şikayeti yoktu. Ancak operasyonlara katıldığı için hafta sonu yapılan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına izin alamadığı için katılamadı. Buna çok üzülmüştü. Annem ve babamı Ferhat ile telefonda görüşmesi için sık sık ilçeye götürmek zorunda kalıyordum" dedi. Şehit Kaplangiray'ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından köyünde toprağa verildi.

İlk operasyonuydu

Aynı operasyonda yaralanan 25 yaşındaki Erol Erdi de dün şehit düştü. Muş'ta vatani görevini yaptıktan sonra uzmanlık sınavına girerek başarılı olup Isparta'da eğitim alan Erdi'nin 1.5 ay önce Bolu 2'nci Komando Tugayı 1'inci Komando Taburu 2'nci Komando Bölük Komutanlığı'nda göreve başladığı ve 10 gün önce de görevli olarak Hakkari'ye gönderildiği öğrenildi. Şehitin Balıkesir'in İvrindi ilçesi Büyükyenice beldesindeki baba ocağına ateş düştü. Babasını yaklaşık iki yıl önce kaybeden ve 4 çocuklu evin tek oğlu olan şehit uzman Onbaşı Erdi'nin İstiklal Meydanı'ndaki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Üç abla ile anne Aynur Erdi, acı haberle yıkıldı. Amca Ali Erdi, "İlk operasyonda şehit düştüğü haberini aldık" dedi.

 

Kaynak: GAZETEVATN http://haber.gazetevatan.com/semdinliden-iki-sehit-haberi-daha/480841/1/Gundem#.UFNMgLIaNPc



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,521 µs