En Sıcak Konular

DİYALOĞUN ''MASUMİYETİ''

14 Eylül 2012 14:49 tsi
DİYALOĞUN ''MASUMİYETİ'' Çeyrek yüzyıldır İslam coğrafyasında sürdürülen diyalog çalışmaları, Müslümanların aleyhine işlemeye devam ediyor.

Efendimiz'e (s.a.v) hakarete yeltenen makaleler, karikatürler, filmler...

Diyaloğun 'masumiyeti'

Çeyrek yüzyıldır İslam coğrafyasında sürdürülen diyalog çalışmaları, Müslümanların aleyhine işlemeye devam ediyor. Müslümanlara 'diyalog' dedirttirildikçe; Müslümanların toprağı işgal ediliyor, bombalar Müslümanların başına yağıyor, dininden dolayı katledilen çocuklar hep Müslümanların çocukları oluyor... Birileri diyalog dedikçe, Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'e hakarete yeltenen, İslam'ın bütün değerlerini karalamaya kalkışan karikatürler çizilip, filmler yapılıyor...  Çirkin film "Innocence of Muslims" (Müslümanların Masumiyeti) diyalog masalının son perdesi oldu.

Filmin yapımcıları her şeyi açıklıyor
"Innocence of MuslIms" (Müslümanların Masumiyeti) adlı İslam'a hakaret eden filmin yapımcılarından biri Kur'an yakmaya yeltenen Hıristiyan papaz, Terry Jones. Filmin diğer yapımcı finansörü ise Yahudi Sam Bacile. Filmin diğer destekçilerden biri de Mısırlı Kıpti Morris Sadek. Bu tablo sözde diyalog çalışmalarının geldiği son noktayı da ortaya koyuyor.

Saygı duyulmayan hep Müslümanlar oldu
Filmin gösterildiği tarihlerde İstanbul'da "Arap Uyanışı ve Ortadoğu'da Barış: Müslüman ve Hıristiyan Perspektifler" çalıştayına katılan Mısır Kıpti Kilisesi Piskoposu Anba Yohanna Qulta yaptığı konuşmada, "Her fikir ve inançtan insanlar sadece kendilerini haklı görüyor. Kimse kimseye saygı duymuyor" değerlendirmesinde bulunmuştu. Kimin kime saygı duymadığı son olaylarda açığa çıkmış oldu.

İslam'ı savaş dini olarak tanıtan film de Müslümanlara açıkça hakaret ediliyor. Bu film Hz. Peygambere yapılan ne ilk ne de son saygısızlık. Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları, İslam'a ve peygamberine yapılan saygısızlığı azaltmıyor.

Aksine artırıyor. Son olarak İstanbul'da yapılan 'Diyaolog' çalıştayı bunun en önemli kanıtı oldu. Çalıştaya çok sayıda diyalogcu, Hıristiyan ve Yahudi  din adamı katıldı. Buna karşılık Hz. Peygambere hakaret filmi aynı günlerde gösterime sokuldu.

İstanbul'da Barış Diyaloğu Mısır'da Peygambere hakaret
Hz. Peygambere hakaret eden film hala gösterimde. Müslümanların, peygamberini, inanç ve ritüellerini ciddiye alarak saygı duyan kimse yok. Hıristiyan Yahudi dünyası her gün bir yeni skandala imza atıyor. Camilerde içkili balolar veriliyor. Danimarka'daki peygamber efendimize hakaret içeren çirkin karikatürler çiziliyor. Başörtülü kadınların fotoğrafları potansiyel suçlu gibi duvarlara asılıyor. Ezana izin verilmiyor. Müslümanlara karşı utanç duvarları örülüyor. Sünnet yasaklanıyor. Mynamar'da olduğu gibi Müslümanlar katliama uğruyor.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'e karşı sistemli bir karalama kampanyası yürütülüyor. Akıllara, Müslümanlar her yerde aşağılanırken, bu diyalog çalışmaları kime hizmet ediyor sorusu takılıyor.

Kimse kimseye saygı duymuyormuş
Mısır Kıpti Kilisesi Piskoposu Anba Yohanna Qulta da İstanbul'daki çalıştaya katılanlar arasındaydı. Qulta yaptığı konuşmada 'Aynı Allah'a inananlarla aynı programda bulunuyoruz. Tüm Arap uyanışını her ülkede insanların kendini yeniden keşfetmesi olarak görüyorum. Müslüman İslam'ı, Hıristiyan Hıristiyanlığı yeniden keşfediyor.

Her fikir ve inançtan insanların sadece kendilerini haklı görüyor. Kimsenin kimseye saygı duymuyor." değerlendirmesinde bulunmuştu. Kimin kime saygı duymadığı son olaylarda ortaya çıkmış oldu.

Yahudi yapımcı ortadan kayboldu
"Innocence of Muslims" (Müslümanların masumiyeti) isimli filminde İslam'a hakaret eden İsrailli film yapımcısı Sam Bacile'nın, olayların ardından Kaliforniya'daki evini terk ettiği belirtiliyor. İslam'ı 'kanser' olarak tanımlayarak tepki çeken Bacile'nin nerede olduğu bilinmiyor. Youtube da filmin Arapça fragmanı da yayınlanmaya başladı. Tepkilere rağmen film hala yasaklanmış değil. Filmin bir diğer destekçilerden Mısırlı Kıpti Morris Sadek AP haber ajansına açıklamalarda bulundu. Sadek yaptığı açıklamada filmi savundu.


Kayank: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/diyalogun-masumiyeti--249849.htm


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,817 µs