En Sıcak Konular

TÜRKİYE'Yİ ÜS YAPTILAR

14 Eylül 2012 14:40 tsi
TÜRKİYE'Yİ ÜS YAPTILAR ABD'li Siyasetçi ve Askeri diplomatlar Ankara'yı su yoluna çevirdi. CIA Başkanı Petraus gidiyor, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns geliyor. O gitmeden, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Türkiye'de olacak.

Türkiye'yi 'üs' yaptılar

ABD'li Siyasetçi ve Askeri diplomatlar Ankara'yı su yoluna çevirdi. CIA Başkanı Petraus gidiyor, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns geliyor. O gitmeden, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Türkiye'de olacak. Konu Suriye'ye sınırını kurulacak tampon bölge. Esad'ın devrilmesi için Türkiye'nin Ekim ayında Suriye'ye operasyon başlatacağı yüksek sesle teleffuz edilmeye başlandı. Artan trafik Suriye'ye müdahale konusunda sona gelindiği izlenimi uyandırıyor.

Türkiye'nin etrafında yakılan ateş çemberinin alevleri her geçen gün biraz daha genişlerken, ABD Üst düzey siyasetçi, asker ve diplomatları ise Ankara'yı adeta mesken tuttu. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Bill Burns, bugün Ankara'ya geliyor. 10-15 Eylül tarihleri arasında Ortadoğu (Ürdün-Irak ve Türkiye)  turuna çıkan Bill Burns'un Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşecek. Burns'un temaslarının ardından ise bir diğer ağır top, ABD'nin yeni Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in daveti üzerine 16 Eylül Pazar günü Ankara'ya gelecek. Genelkurmay karargahında ağırlanacak olan Dempsey'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Tezkere acısını, Suriye ile mi çıkaracak!
Söz konusu iki ziyaretten önce ise Eylül başında, ABD'den Türkiye'ye sır bir ziyaret daha gerçekleşmişti.

Hatırlanacağı gibi, ABD'nin Türkiye üzerinden Irak'a girmesine imkan tanıyan 1 Mart 2003 TBMM tezkeresi, AK Parti Hükümetinin ısrarlı talebine rağmen Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın ciddi çabaları sonucu 4 oyla TBMM'den geri dönmüştü. Bunun üzerine 6 ay boyunca ABD'den İskenderun Limanı'na kadar gelen Coniler, Güneydoğu'dan Irak'a giremeyince Suveyş ve Afrika'yı dolanmanın yolunu tutmuştu. Tezkere Olayıyla Ortadoğu'da karizması çizilen Süper Güç ABD'nin, bu olayın rövanşı için Kuzey Irak'ta Türk Askerinin başına çuval geçiren paşası olarak bilinen şimdiki CIA Başkanı David Petreaus'ta geçen hafta Türkiye'ye gelerek MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüşerek şimdiye kadar sokamadıkları Türkiye'yi Suriye'ye tampon bölge ve operasyon başlatmaya iknanın yollarını aramıştı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/turkiye-yi-us-yaptilar-249847.htm


Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs