En Sıcak Konular

PKK'YA KARŞI ŞEMDİNLİ'DE 7 TABURLA OPERASYON BAŞLATILDI

13 Eylül 2012 22:54 tsi
PKK'YA KARŞI ŞEMDİNLİ'DE 7 TABURLA OPERASYON BAŞLATILDI PKK kontrolünde olduğu öne sürülen bölgede yaklaşık 4 bin askerle büyük bir operasyon yürütülüyor. Operasyona en seçkin timler katıldı. Orgeneral Özel de bir süre operasyonu izledi ve bilgi aldı.

Şemdinli'de PKK'ya karşı yedi taburla operasyon

Genelkurmay Başkanı Özel de katıldı

PKK kontrolünde olduğu öne sürülen bölgede yaklaşık 4 bin askerle büyük bir operasyon yürütülüyor. Operasyona en seçkin timler katıldı. Orgeneral Özel de bir süre operasyonu izledi ve bilgi aldı.

Art arda gelen şehit haberleri ve "Şemdinli'de PKK hakimiyeti var" iddiaları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sabrını taşırdı. Özel ve komando birliklerinin de katıldığı operasyona yaklaşık 4 bin askerin katıldığı öğrenildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Org.. Hayri Kıvrıkoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Komutanı Org. Mehmet Erten ile birlikte dün 2. Ordu Komutanlığı'nın sorumluluk alanında yer alan Hakkari Yüksekova ve Şemdinli'deki askeri birliklerde incelemede bulundu. Özel, Şemdinli'de devam eden 7 taburun katıldığı büyük çaplı operasyon hakkında ilgililerden bilgi aldı ve bir süre operasyonu izledi.

Bir süre önce Şemdinli-Çukurca arasındaki 400 kilometrekarelik bölgenin PKK denetiminde olduğu iddiları ortaya atılmış ancak bu iddia yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Şemdinli'de PKK'nın strateji değiştirdiğini belirten askeri kaynaklar, teröristlere dağ kadrosunun, 'Git-öl, kal-varlık göster' talimatı verdiğini Irak'ın kuzeyine kaçmak isteyen teröristleri örgütün infaz ettiğini bu nedenle teröristlerin kaçıp orada infaz edilmektense bölgede kalmayı tercih ettiklerini açıklamıştı.

300-500 terörist

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geniş kapsamlı operasyon başlattığı bölgede 300-500 terörist bulunuyor. 4'erli 5'erli gruplar halinde gezen teröristler, mağalarda saklanıyor. Teröristler bölgenin her yerinde mayınlama yapıyor. Bölgede, yaşanan çatışma ortamı nedeniyle 8-10 haneli bazı köyler, köylülerin kendi isteğiyle boşaltıldı.

Şemdinli'de yaklaşık 4 bin askerle sürdürülen operasyona TSK'nın en seçkin timlerinin katıldığı öğrenildi. İç güvenlik harekatında, Özel Kuvvetlere bağlı "Bordo Bereliler" ve Jandarma Özel Harekat(JÖH) da yer alıyor. Dünyanın en iyi özel kuvvetleri arasında yer alan Bordo Bereliler, 3.5 yıllık özel eğitimle yetişiyor. 3 ayrı dalda toplam 47 ders alıyor. JÖH de (Jandarma Özel Harekat) nokta operasyon timi olarak biliniyor. JÖH timleri, nokta operasyon yapmak üzere eğitim alıyor.(LEVENT İÇGEN / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/semdinlide-pkkya-karsi-yedi-taburla-operasyon/480809/1/G%C3%BCndem#.UFI2vrIaNPc


Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,000 µs