En Sıcak Konular

İSRAİL:'GAZZE İLE TÜM BAĞLARI KOPARMAK İSTİYORUZ'

24 Ocak 2008 12:30 tsi
İSRAİL:'GAZZE İLE TÜM BAĞLARI KOPARMAK İSTİYORUZ' Matan Vilnai, ülkesinin Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi ile tüm bağlarını koparmak, temel ihtiyaçları karşılamayı da durdurmak istediğini söyledi.

KUDÜS - İsrail hükümeti ve savunma yetkilileri, Gazze Şeridi ile sınırdaki gelişmeler nedeniyle Mısır'a kızgınlıklarını dile getirirken, İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai, ülkesinin Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi ile tüm bağlarını koparmak, temel gereksinimleri karşılamayı da durdurmak istediğini söyledi.
     Vilnai, Mısır sınırının açılmasından sonra ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Gazze, diğer tarafa açıldığında, sorumluluğumuzun da kalktığını anlamamız gerekir. O halde, biz de bağlarımızı koparmak istiyoruz" dedi.
     İsrail'in, 2005 yılında Yahudi yerleşimlerinin boşaltılması uygulamasına atıfta bulunan Vilnai, İsrail'in "Gazze'den çekilme çabalarının" devam ettiğini belirtti ve elektrik, su, ilaç ve benzeri sevkıyatı durdurmak istediklerini, bunların "diğer taraftan" geleceğini ifade etti. Vilnai, "Biz, ancak başka alternatifleri olmadıkça (bunları sağlamaktan) sorumluyuz" diye konuştu.

BM'DEN İSRAİL'E KINAMA

CENEVRE - BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki "ciddi ihlallerini" kınayarak, bölgede uyguladığı ablukayı kaldırmasını istedi.
     Merkezi Cenevre'de bulunan 47 üyeli Konsey, konuyla ilgili olarak Arap ve Müslüman ülkelerince sunulan karar tasarısını 30 oyla kabul ederken, 1 ülke karşı, 15 ülke çekimser oy kullandı.
     BM İnsan Hakları Konseyi, Haziran 2006'da kurulmuştu. Konsey, Filistin topraklarındaki durumu görüşmek üzere yaptığı özel olağanüstü oturumlarda daha önce de iki kez İsrail'i kınamıştı



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,856 µs