En Sıcak Konular

GAVURUN ''GAVURLUĞU'' MÜSLÜMANLARIN ''ÜMMET'' BİLİNCİNİ BÖYLE PEKİŞTİRİYOR

13 Eylül 2012 15:02 tsi
GAVURUN ''GAVURLUĞU'' MÜSLÜMANLARIN ''ÜMMET'' BİLİNCİNİ BÖYLE PEKİŞTİRİYOR Danimarka'daki karikatür çirkinliğinden sonra ABD'de yaşayan siyonist Sam Bacile tarafından hazırlanan 'Müslümanların Masumiyeti' adlı film infiale sebep oldu. Dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen gösterilerde filmin yapımcılarına tepki vardı.

Hiçbir çirkinliğiniz Kâinatın Efendisine s.a.v. olan aşkı gölgeleyemez

Pimi çekilmiş film

Danimarka'daki karikatür çirkinliğinden sonra ABD'de yaşayan siyonist Sam Bacile tarafından hazırlanan 'Müslümanların Masumiyeti' adlı film infiale neden oldu. Dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen gösterilerde filmin yapımcılarına tepki vardı.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'e hakarete yeltenen ve İslâm'ı terör dini olarak gösteren filmin yapımcıları arasında Kur'an-ı Kerim yakmaya yeltenen Rahip Terry de bulunuyor. Filmin bir diğer yapımcısı ise Yahudi Sam Bacile.

Belalarını Arıyorlar

En kalabalık gösterilerden biri Mısır'da düzenlendi. 3 binden fazla kişi ABD elçiliği önünde toplanarak gösteri düzenledi. Gösteride ABD bayrağı yakıldı. Tüm dünyada artan gösteriler üzerine, videoyu internette yayan Mısırlı Kıpti Morris Sadek AP haber ajansına açıklamalarda bulundu. Sadek yaptığı açıklamada İslam'ı kanser olarak niteledi. Sadek filmi savunmayı da ihmal etmedi.

İslam düşmanı Siyonist çıktı

Peygamber Efendimize (S.A.V.) hakarete yeltenen ve infiale yol açan filmin yapımcısı Sam Bacile, filmi 'provokatif bir siyasi tutum' için yaptığını itiraf etti: "Filmi İsrail için yaptım. 100 İsrailli bağışçıdan 100 milyon dolar aldım'' diyen Sam Bacile, ABD'de Kur'an-ı Kerim yakan Rahip Terry Jones'dan destek aldığını söyledi.

Peygamber Efendimize hakarete yeltenen ve infiale yol açan 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmin yapımcısı Sam Bacile, filmi 'provokatif bir siyasi tutum' için yaptığını itiraf etti. Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile, Amerikan Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, '' İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. Bu film ile İslam'ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim'' ifadelerini kullandı.

'' Bu film için 100 İsrailli bağışçıdan 5 milyon dolar aldım ve filmi İsrail için yaptım'' diyen Sam Bacile, ABD'nin Florida eyaletinde Kur'an-ı Kerim yakan rahip Terry Jones'dan destek aldığını söyledi. Bacile, filmin fragmanının Temmuz başında verdiğini kaydederek, filmin Twitter'da eski aktörlerin konuyu ele almasıyla gündeme geldiğini söyledi. Bacile'in tepkilerin ardından saklandığı bildirildi. Filmin kampanyasını Kaliforniya'da yaşayan Müslüman karşıtı tutumuyla bilinen Kıpti Moris Sadek'in yaptığı belirtiliyor.(MİLLİ GAZETE)[1]

Film gerginliği dünyaya yayılıyor

ABD büyükelçiliklerine ardı ardına saldırılar...

AFP haber ajansı, Mısır ve Libya'dan sonra bu kez de Yemen'de bazı grupların ABD Büyükelçiliği'ne saldırdığını bildirdi.

Başkent Sana'da toplanan bir grup ABD Büyükelçiliği'ne saldırdı. Göstericilerin büyükelçiliğin bahçesinde olduğu ancak ofislerin bulunduğu binaya girmediği belirtildi.

Göstericiler büyükelçiliği basmadan önce, elçiliğin dış duvarındaki tabelayı söktü ve lastik yaktı. Bahçeye giren göstericiler ABD bayrağını indirerek yaktı.

Polisin büyükelçilik binasının önünde toplanan göstericileri dağıtmak için ateş açtığı belirtildi.

Yemen, El Kaide'nin en aktif kollarından birine ev sahipliği yapıyor. Sana hükümeti terörle mücadelede ABD'yle çok yakın çalışıyor. Hükümet Salı günü El Kaide'nin ikinci adamının ABD'nin düzenlediği bir hava saldırısında öldürüldüğünü bildirmişti.

MISIR VE LİBYA'DA KAN AKTI

Mısır'da ise protestolar üçüncü gününe girdi. Dün geceden bu yana yaşanan olaylarda 10'dan fazlası polis olmak üzere 30 kişi yaralandı.

Libya'da da Salı gecesi başlayan gösterilerin saldırıya dönüşmesi sonucu aralarında ABD Büyükelçisi Chris Stevens'ın da bulunduğu dört kişi hayatını kaybetti. Öte yandan ABD yetkilileri bölgedeki yetkilileri için güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. 

İRAN'DA BAYRAK YAKILDI

İran'ın başkenti Tahran'da da 500 kadar kişi toplanarak filmi protesto etti.

AFP fotoğrafçısının aktardığına göre ABD'nin İran'daki temsilciliğini yapan İsviçre Büyükelçiliği'nin yakınlarında bir araya elen grup "Amerika'ya ölüm" sloganları attı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Öğrenci İslam Birliği'nin çağrısı üzerine toplanan göstericiler, filmin yönetmenine de tepki gösterdi.

Protesto sırasında bir ABD bayrağı yakıldı. Protestocular diğer ülkelerdeki gösterilere destek olmak amacıyla Mısır ve Libya bayrakları da taşıdı.

BERLİN'DEKİ KONSOLOSLUK BOŞALTILDI

Almanya'nın başkenti Berlin'de Dahlem bölgesinde bulunan ABD Konsolosluğu şüpheli bir paket nedeniyle boşaltıldı.

Alman haber ajansı DPA'ya göre, ABD Konsolosluğu'na bugün bir paket gönderildikten kısa süre sonra 3 kişi "nefes" almakta zorlandıkları şikayetinde bulundu.

Olayı ciddiye alan Alman yetkililer, 50 kişiden oluşan bir yardım ekibini konsolosluğa gönderdi.

Alman itfaiyesinden bir yetkili, "Olayı çok ciddi bir biçimde araştırıyoruz. Bu aşamada başka açıklama yapmak istemiyoruz" dedi.

Olayın günlük postanın alımından sonra meydana geldiği, personelin haber vermesi üzerine konsolosluk binasının boşaltıldığı ve polis ile itfaiyenin özel ekiplerle binaya geldikleri belirtildi.

Gelen postanın içinde şüpheli madde bulunup bulunmadığıyla ilgili ise, açıklama yapılmadı.

NATO AFGANİSTAN'I UYARDI

Taliban'ın, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin intikamının alınması için militanlarına saldırılarını daha da artırmaları çağrısı yapmasının ardından Afganistan'daki uluslararası güce bağlı askerler uyarıldı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de açıklama yapan Avustralyalı Tuğgeneral Roger Noble, NATO'nun filmle ilgili muhtemel protesto ve saldırılar için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerini uyardığını söyledi.

"Yanlış zamanda ve yanlış yerde olma ihtimalini en aza indirmek için gayret ediyoruz" diyen Noble, koalisyonun Afgan halkına, onların dini ve kültürüne saygılı olduğunu ifade etti. Noble, halka yönelik açıklamasında, "Sizlerden anlayış bekliyoruz. Afganistan'a yardım etmek için evlerimizden çok uzakta, burada olduğumuzu hatırlamanızı istiyoruz" dedi.

Afganistan'da Şubat ayında Bagram Hava Üssü'nde Amerikalı askerlerin 315 Kur'an-ı Kerim kopyası ve diğer dini materyalleri yakması sonucu olaylar çıkmış, Amerikan karşıtı protestolarda 30'dan fazla Afgan ve 6 Amerikan askeri ölmüştü. (GAZETEVATAN) [2]


Kaynak:

[1] MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/pimi-cekilmis-film-249709.htm

[2] GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/film-gerginligi-dunyaya-yayiliyor/480727/30/D%C3%BCnya#.UFHfsbIaNPc 



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,062 µs