En Sıcak Konular

BAŞBAKAN'A ÖSYM SORULARI

13 Eylül 2012 12:15 tsi
BAŞBAKAN'A ÖSYM SORULARI Çanakkale Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, yüzüne gözüne bulaştırdığı sınavlarla milyonlarca vatandaşın hayatını etkileyen ÖSYM’ye dair Başbakan Erdoğan’a çok sayıda soru yöneltti

ÖSYM için sınav vakti!

Çanakkale Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, yüzüne gözüne bulaştırdığı sınavlarla milyonlarca vatandaşın hayatını etkileyen ÖSYM'ye dair Başbakan Erdoğan'a çok sayıda soru yöneltti 

Çanakkale Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, ÖSYM'nin yaptığı tartışmalı sınavları TBMM gündemine taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis Başkanlığı'na sunulan önergede yer alan sorular dikkat çekiyor. Erdoğan'ın bu sorulara cevap vermeyeceği ise merak ediliyor. 

KPSS soruşturması ne oldu? 
1) 10 - 11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan KPSS eğitim bilimleri sınavı sorularının bir yerlere servis edildiği iddiası ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılmış bir soruşturma var mıdır? Var ise soruşturmanın son durumu nedir? 
2) Bu sınav sorularını dışarıya sızdıranlar tespit edilmiş midir? Edildi ise sızdıranların isimleri tespit edilmiş midir? Kimlerdir? 
3) Aradan yaklaşık iki yıl geçmiş olmasına karşın, konu ile ilgili hazırlık soruşturmasının hala bitmediği iddiaları doğru mudur? 
4) 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan sınav sonucu, haklarında hiçbir suç duyurusu bulunmadığı halde, önce açığa alınıp sonra YÖK'e sürgün edildiği iddia edilen memurlar var mıdır? Varsa bu memurların adları nedir? Bu memurların son durumu nedir? YÖK'te hangi görevlere atanmışlardır?   

Bilirkişi incelemesi neden yapılmadı? 
5) 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan sınav sonucunda, soruların dışarıya servis edilmesindeki şüpheler ve iddialar üzerine ilgili birimlerde görev yapan memurların önce görevden alınıp sonra sürgün edilmesinde gösterilen hassasiyetin, 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan ve yolsuzluk yapıldığı iddiası ile iptal edilen Adli Yargı-Avukatlık sınavları sonucunda da gösterilerek, ilgili memurlar açığa alınarak soruşturma açılmış mıdır? 
6) 2010 yılında ÖSYM'ye giriş ve çıkışlar yasaklanıp, bilirkişi incelemesi yapılırken, 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Adli Yargı-Avukatlık sınavlarındaki yolsuzluk iddiaları nedeni giriş ve çıkışlar yasaklanmadığı gibi bilirkişi incelemesinin de yapılmadığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Yapılmamasının nedenleri nedir? 
7) 2009 yılında yapılan sınavda bir tek öğrencinin adresinin yanlış yazılması nedeni ile ÖSYM'de görevli memurlar Mustafa Tütüncü, Nuri Ayaz ve Sema Özen hakkında soruşturma açılıp, idari cezalar verilirken, ÖSYM'nin 2010 yılında yaptığı TUS sınavını, yanlış değerlendirip yüzlerce doktoru başarısız sayan, 2 yıl sonra da bu doktorlara sınavı kazandınız diyen memurlar hakkında ise hiçbir soruşturmanın açılmadığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise 2010 yılında yapılan TUS sınavlarındaki usulsüzlüklere neden olanlar hakkında neden soruşturma açılmamıştır?   
8) Geçmişi güvenlerle dolu güzide kurumumuz ÖSYM'nin son yıllarda yaptığı her sınavı bir skandala dönüşüp, şaibelerle en güvensiz kurumların başında yer almasına sebep olan başkanını, bu kadar olumsuzluklara karışın, hala görevinin başında tutmayı düşünüyor musunuz? ÖSYM başkanının bu görevin başında kalmasında ısrar edilmesinin gerekçesi nedir? İddia edildiği gibi menfaat ilişkileri ağır mı basmaktadır? 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658423/osym-icin-sinav-vakti


Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,113 µs