En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''BU TSK'YA İKİNCİ ATIŞTIR''

11 Eylül 2012 19:05 tsi
ERDOĞAN: ''BU TSK'YA İKİNCİ ATIŞTIR'' Erdoğan,Afyonkarahisar’daki patlamayla Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin,''Böyle tutarsız, samimiyetsiz ve böyle bir durumdan rant devşirmeye çalışmak gibi bir şey olabilir mi? TSK'yı nasıl yaralarım diye ikinci bir atış yapıyorsun"dedi.

Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu!

'Afyon'da 4 komutan görevden alındı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Afyon'daki patlamadan sonra "Albay, yarbay, binbaşı ve astsubay rütbesinde 4 askeri personel görevinden alındı" dedi.

AFYON OLAYI SABOTAJ MI? 

Henüz kesinleşmiş bir rapor yok. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Halaalandaki temizlik çalışmaları devam ediyor. Bu arada bildiğiniz gibi oradaki şehitlerimizin birinin defni gerçekleşti. 19 şehidimizin ise DNA testi tamamlandı. Buna rağmen herhangi bir gelişme olur mu diye şehitleri ailelerine teslim etmedik. Daha sonra mezar açma gibi taleplerle karşılaşmayalım diye.

Öte yandan 4 askeri yetkili görevlerinden alınarak farklı yerlere tayinleri alınmıştır.

AÇIKLAMA İÇİN ERKEN

Bütün değerlendirmeler idari ve adli çalışmalar devam ediyor. Bu bitene kadar yapılacak bütün açıklamalar boştur. Buna açıklama yapmak bu durumdan başka birşeyler çıkarmaya çalışmak olur.

BU TSK'YA İKİNCİ ATIŞTIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Kim bu üst düzey komutan? Onu açıkla. Böyle tutarsız, samimiyetsiz ve böyle bir durumdan rant devşirmeye çalışmak gibi bir şey olabilir mi? TSK'yı nasıl yaralarım diye ikinci bir atış yapıyorsun."

'HEDİYE İÇİN GEREKLİ UYARILARI YAPTIK'

Valimiz böyle hassas bir gün esnasında çok daha duyarlı davranması gerekirdi. Valimizin Genelkurmay Başkanımızla bir araya gelmesi olması gereken bir durumdu fakat her zaman rutinde yapmış olduğu hediyeleşmeyi böyle bir günde yapması yanlış bir hadisedir. Yanlış yapmıştır.

Fotoğraf çektirip sitesine koyması da ayrı bir yanlıştır. Bu yanlış davranışa halkımızın haklı bir tavır ortaya koyması doğrudur. Biz de gerekli uyarıları bizzdat kendisine yapmış bulunuyoruz. 

"KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YOL HARİTAMIZDA YOK" 

Erdoğan, "30 Eylül'de partinizin kongresi var. Kongrenin ardından kabinede revizyon yapılacağı yönünde yorumlar, beklentiler var. Kabinede revizyon yapacak mısınız kongrenin ardından?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabii bunlar hep rutin sorulardır. Şimdi kabinelerin değişimi, yenilenmesi, bunlar kongrelerle paralel giden işler değildir. Yani kongrelerin dışında da kabinelerde değişiklik yapılabilir. Ama şu anda bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil. Şimdi tamamen odaklandığımız 30 Eylül'deki inşallah ustalık döneminin güçlü bir siyasi yapılanmasını sağlamaktır.

Gördüğünüz gibi partimize olan katılımlar gerek Türk siyasetinin içinde bulunmuş arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin katılımı var, bunun dışında birçok Türkiye'deki ilçe, belde belediyelerinden talepler var ve bunların katılımı yapılıyor. Şu an itibarıyla da yine aynı şekilde 30 Eylül'e kadar bu tür katılımlar devam edecektir. Bu katılımlarla birlikte de inşallah ayın 30'unda Ankara Arena'da Türk siyasetinde her yönüyle örnek bir kongreyi ortaya koymayı hedefliyoruz. Bunun içinde şu anda bütün altyapı hazırlıklarını yapıyoruz.

Yalnız, bu kongremiz bizim için milat değildir, onu söyleyeyim. Bizim miladımız 14 Ağustos 2001'dir. Orada başladı bu süreç. Şimdi güncelleme var ve bu güncelleme ile birlikte de daha da güçlenerek devam eden bir süreç vardır. Bu siyasi reformların yanında ekonomik alanda neler yapacağız, dış politikada neler olacak, ülkemizde terörle mücadelede ne gibi adımlar attık, bunları konuşacağız. 
Gerek bölgesel, gerek uluslararası bazdaki gelişmeleri nasıl daha ince dokuyacağız, bunu da dış politika başlığı altında inşallah işleme fırsatı bulacağız"

HAŞİMİ İSTEDİĞİ KADAR KALABİLİR

Haşimi'nin durumunu, konumunu iyi bilen siyasetçileriz. Böyle bir idama neden olan birşey söz konusu değildir. Tarık Haşimi ailesinin birçok ferdini Irak'ta kaybetmiş biridir. Kendisinin bu tür eylemler içinde yer alması kesinlikle söz konusu değildir. Biz Sayın Haşimi'yi burada kalmak istediği süre boyunca misafir ederiz. Teslim etmeyiz.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/Haber/480290/1/Gundem#.UE9gm7IaNPc


Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,739 µs