En Sıcak Konular

KERBELA VE HÜSEYNİ DURUŞ NEDİR BİLİR MİSİNİZ?

11 Eylül 2012 12:52 tsi
KERBELA VE HÜSEYNİ DURUŞ NEDİR BİLİR MİSİNİZ? Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen “Dini Liderler Zirvesi”nin açılış konuşmasında Suriye'de yaşananları Kerbela'da yaşanan olaylara benzetti.

İkinci bir Kerbela mı yaşanıyor?

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Dini Liderler Zirvesi"nin açılış konuşmasında Suriye'de yaşananları Kerbela'da yaşanan olaylara benzetti. 
"1332 yıl önce Kerbela'da yaşanan neyse, açık söylüyorum bugün Suriye'de yaşanan da odur. Hz. Ömer'le Hz. Ali Kerremallahü veche efendimiz aralarında herhangi bir sıkıntı yoktu. Onlar aynı idealler için bir mücadeledeydi. Peki, bugünkü yaklaşım niye böyle. Bunların üzerinde durmak lazım... Mazlum değişik olabilir, zalim değişik olabilir... Ama yaşananlar, yeni birer Kerbela'dır" 
Keşke bu cümleleri Sayın Başbakandan duymamış olsaydık. Bu cümleler bir yanılgının ya da bilgi eksiklinin ifadesidir. 
Keşke mümkün olsa da Sayın Başbakana Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın Ehl-i Beyt Külliyatı ulaştırılsa da okuması temin edilseydi bu yanılgıya düşülmezdi. 
Çünkü bu cümleler Kerbela'yı gerçek yönüyle bilen birinin cümleleri değildir. Kerbela'da yaşananlar Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimizin ciğer paresi Hz. Hüseynin kurtarıcı olarak davet edilmesi ve tuzağa düşürülmesi neticesinde katil Yezit ve onun yardakçılarının zulmüdür. Peygamberimizin soyunun kurutulması için yapılan katliamdır. Orada Hak ve batılın mücadelesi vardır. 
Burada iş böyle değildir. Suriye'de yaşananlar, halkın çeşitli vaatlerle kandırılarak isyana teşvik edilerek, kendi elleriyle hem ülkelerini, hem kendileri ateşe atma hareketidir. Birilerinin sebep olduğu bir iç savaştır… 
Daha düne kadar Esad Nusayri diye propaganda yapılıyordu. Nusayriliğin dinsizlik olmadığı, Şia'nın bir kolu olduğunu bilmeyenler nerdeyse ona dinsizlik damgası vurmaya kakıştılar. Halk gerçeği öğrenince plak değişti. 
Daha sonra Esad'a Alevi dendi. Sonra cübbeli sarıklı hoca taifesi Suriye'ye müdahale davulları çalarak uydurma fetvalar icat ederek, Suriye'deki Alevileri öldürmenin günah olmayacağını, hatta bu savaşta ölen askerlerimizin şehit olacağını söylediler. O plan da tutmadı. Gene plak değişti. 
Şimdi de "İkinci bir Kerbela yaşanıyor" denilerek dikkatler başka bir yöne çekilmeye çalışılıyor. 
Bu benzetmeyle neredeyse; ABD den, İsrail'den, küresel güçlerden, içerden, dışarıdan destekli oluşturulan haçlı ittifaklının savaşını Hz. Hüseynin kıyamına benzetmeye kalkışmak ne kadar gerçeği yansıtır. 
Zulüm ve işkence eden her kimse Allah(c.c.) er ya da geç belasını versin! Kimse de Suriye'de ki Deccal oyununu, haçlı batının BOP kapsamındaki Ortadoğu'yu işgal planının bir parçasını, kardeş kavgalarını, farklı yerlere çekerek haklı sebepler çıkartmaya kalkışmasın.   
Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimizin şu Hadisi Şerifiyle konumuzu bitirelim "bizi aldatan bizden değildir" [1]

Kerbela ve Hüseyni duruş nedir bilir misiniz?

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Dini Liderler Zirvesi"nin açılış konuşmasında Suriye'de yaşananları Kerbela'da yaşanan olaylara benzetmesi hakkında görüşlerimize devam etmek istiyorum. 
Bu konuşma, hahamların, papazların, imamların birbirine karıştığı, Allah'ın düşmanlarını dost etme yolunda davranışların sergilendiği, Ortadoğu'daki Deccal fitnesine farklı maskeler, farklı isimler bulunmaya çalışılacağı bir zemin olan; '"Arap Uyanışı ve Orta Doğu'da Barış: Müslüman ve Hıristiyan Perspektifler'' konferansında yapılmıştır. 
Hâlbuki Kerbela, Hz. Hüseynin, Hakkı Hakikati, Allah'ın ve Peygamberin ölçülerini korumak için ortaya koyduğu bir kıyamdır bir mücadeledir. 
Özellikle de AKP iktidarı zamanında yapılan icraatlara bakıldığı zaman birilerinin Kerbela'dan ne derece söz etmeye hakkı olabilir? 
AKP iktidara geldiğinden bu yana yaptığı icraatlara baktığınız zaman Ehl-i Beyt'e yakışır, Hüseyni duruşa benzer bir tavır sergiledi mi ki? 
Hz. Hüseyni katleden zihniyet kimdi? 
Hz. Hüseyin yaşamı boyunca neyin mücadelesini verdi? 
Hz. İmam Hüseyin'i katleden zihniyet Resullulah'ın sünnetlerini ortadan kaldırıp gerçek Kuran ve Sünnet ölçüsünü ortadan kaldırmak isteyen zihniyet idi. Hz. İmam Hüseyin asla onlara ödün vermedi. Yolunu sapıtmış emir sahiplerine asla tenezzül etmedi… 
Hz. İmam Hüseyin; "İktidar uğruna papaz elbisesi dahi giyerim" demedi. 
Hz. İmam Hüseyin; "biz AB ye Katolik nikâhı ile nikâhlandık" falan da demedi. 
Hz. İmam Hüseyin BOP eş başkanlığı görevini üstlenmedi. 
Hz. İmam Hüseyin; iktidar, şöhret, makam mevki sahibi olmak için değil, Ehl-i Beyt'e yüklenen görevi yerine getirmek için göreve talip oldu. Mücadeleler ortaya koydu, zalimler karşısında gözünü bile kırpmadan kanını ve canını verdi. 
Hz. İmam Hüseyin, bırakın başka dinlere kucak açmayı, kendi dini içinde barınmak isteyen Kuran ve Sünnet dışı hiçbir davranışa ödün vermedi. Hayatını bidat ve hurafelere karşı, Hz. Muhammed'in davasını ayakta tutmak için tüketti. 
Hz. İmam Hüseyin, Muhammed'in dinini ortadan kaldırmaya ant içmiş Siyonistlerle (deccallara parmak ısırtan oyunlar ve maskeler altında) stratejik ortaklıklar falan da kurmadı. 
Örnekleri çoğaltmak mümkündür ancak bu kadarıyla yetinerek Hz. İmam Hüseyin'i ve Kerbela Faciasını emellerine ortak etmeye kalkışanlara birkaç söz edelim ve bitirelim; 

"Hz. İmam Hüseyin'i ve davasını gönülden sevmeyenler, yolunu yolu, davasını dava bilmeyenler; Haçlı batı ile çeşitli ittifaklar kuranlar, asla Ehl-i Beyt'in kurtuluş gemisine binemezler. Hüseyni duruştan, Hüseyni davadan ve Kerbela'dan söz edemezler." [2]

 

Uğur Kepekçi- Yeni Mesaj 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ

[1] http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12002910/ikinci-bir-kerbela-mi-yasaniyor/ugur-kepekci

[1] http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12002919/kerbela-ve-huseyni-durus-nedir-bilir-misiniz/ugur-kepekci


Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,155 µs