En Sıcak Konular

DELİLLER ORTADA AMA ÖSYM'DE TIK YOK!

10 Eylül 2012 21:42 tsi
DELİLLER ORTADA AMA ÖSYM'DE TIK YOK! ÖSYM bir zamanlar Türkiye'nin en güvenilir kurumları arasındayken yaşanan skandallar nedeniyle en güvensiz kurum haline geldi.

Deliller ortada olmasına rağmen

ÖSYM'den tık yok

Türkiye son yıllarda ÖSYM'nin yaptığı skandallarla adeta travma yaşıyor. YGS' de şifre tartışmaları, LYS' de puanların yanlış hesaplanması, TUS'ta yanlış soru, KPSS'de soruların sızdırılması, Hâkimlik sınavındaki iddialar, ÖSYM'nin itibarını yerle bir etti.

ÖSYM bir zamanlar Türkiye'nin en güvenilir kurumları arasındayken yaşanan skandallar nedeniyle en güvensiz kurum haline geldi. KPSS master kitapçığının, dışarıya sızdırıldığına ilişkin iddiların gündeme gelmesiyle birlikte hukuki mücadeleye başlayan 'KPSS İptal Grubu' yöneticileri, ÖSYM'ye karşı başlattıkları hukuk mücadelesini Milli Gazete'ye anlattı. Grup yönetici ve sözcüsü Sevilay Armağan bir milyon kişinin mağduriyeti giderilene kadar mücadeleye deva edeceklerini söyledi.

Her şey 7 Temmuz günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın hemen ardından internette ve sosyal medyada dolaşan sınav sorularının bulunduğu kitapçığın yayınlanmasıyla başladı. Master kitapçığının sadece ÖSYM'de bulunması gerekirken bir haber ajansının sitesinde yayınlanması öğrencilere adeta şok yaşattı. Bir haber ajansının yayınladığı kitapçığın ÖSYM'nin sınavdan üç gün sonra yayınladığı master kitapçığıyla aynı olması isoruların sızdığının açık delili olarak değerlendirildi. 90 bin küsür üyeden oluşan 'KPSS İptal Grubu' yönetici ve üyeleri şaibeli KPSS ile ilgili Milli Gazete'ye önemli açıklamalar da bulundu. Grup yöneticisi ve sözcüsü Sevilay Armağan yetkililere " 7 Temmuz sınav günü sabah saat 6.30'da soruların Twitter'da ne işi vardı? Sınavdan hemen sonra DİHA tarafından yayınlanan master kitapçık nasıl dışarıya sızdı? Bunlar ortaya çıkmasına rağmen neden hala sınav iptal edilmiyor? Ve hükümet kanadı bu bariz sızmayı neden hala gör müyor?" şeklinde sorular yöneltti.

95 BİN KİŞİLİK GRUP
İktisat Mezunu Sevilay Armağan KPSS İptal Grubunun sözcüsü ve yöneticisi. Şaibeli KPSS'den 73 aldığını ifade eden Armağan şunları söyledi:  "7 Temmuz sınav sonrası soruların sızdığını görünce gruba dâhil oldum. Ve daha sonra arkadaşlar tarafından grup sözcüsü ve yöneticisi oldum. Grubumuz 95 bin kişiden oluşuyor. Biz ayın onunda sosyal medyada örgütlenerek Taksim de bir eylem yaptık. Eylemimizin sonunda Gezi Parkı'na gelerek bu soruların sızması ile ilgili ne yapabilirizi konuştuk. Kendi aramızda bir miktar para toplayarak dava açmaya karar verdik. Ve yasal mücadeleye başladık."

HÜKÜMET BİZİ PKK'LI İLAN ETTİ
'Hükümet bizi PKK'lı ilan etti' diyerek hükümete sitem eden Armağan "Siyasilerle görüşmeye çalıştık, bir kısmıyla da görüşmeyi başardık fakat yeterince bir destek alamadık. Hükümetle görüşmeye çalıştık, yüzümüze bile bakmadılar. Hatta hükümet kanadı bizi PKK'lı ilan etti. Bizim ne PKK ile nede başka bir örgütle alakamız yok. Biz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bizi terör örgütü mensubu gibi göstermeleri bizi çok incitti. Biz oldukça vatansever insanlarız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim tek derdimizin KPSS sorularının sınavdan önce sızdırıldığını ortaya koyan delillerin dikkate alınmasını sağlamaktır." şeklinde konuştu.

ADALET BEKLİYORUZ
Grubun üyelerinden İngiliz Dili ve Edebiyatı Mezunu Ayşegül Ökmen ise : " 10 Temmuz günü bir eylem yapıldı. Onun ardında yaklaşık 30 kişi görüştük ve eğitim bilimleri sınavı içinde dava açmaya karar verdik. Kendi aramızda bir miktar para toplayıp dava açtık. En son aldığım bilgiye göre de ÖSYM'nin savunma vermesi bekleniyor. ÖSYM ise savunmasını 10 Eylülde vereceğini bildirmiş. Biz adalet bekliyoruz. Tüm öğrencilere adalet bekliyoruz. Soruların birilerine sınavdan önce ulaştırması bu kadar bariz ortadayken hala üzerinin kapatılması hiç doğru ve hakkaniyetli bir davranış değildir. Kimler mağdur sınava giren herkes mağdur. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir."

ÖSYM BAŞKANIN SESSİZLİĞİ NORMAL DEĞİL
Diğer bir mağdur olan Remzi Demirtaş'sa: "İşletme Mezunuyum sınavdan 73 puan aldım. Bu kadar kopya ve sızma iddiaları gündemde ve delilleri de ortada olmasına rağmen ÖSYM Başkanı Ali Demir'in bu kadar sessiz kalması hiç normal bir durum değildir. Sınav sonrası ÖSYM'nin master kitapçığının sızması ile ilgili bile doğru dürüst bir açıklama gelmedi. İnsanların hayatıyla bu kadar oynanmaması gerekiyor. ÖSYM kendini bizim yerimize bir koysun ve bizi anlasın" ifadelerini kullandı.

BİR KÂBUSUN İÇİNDEYİM
Sanem Selçuk KPSS'den 83 puan aldı. Selçuk şaibelerle ilgili şunları söyledi: "ÖSYM, bir zamanlar Türkiye'nin en güvenilir kurumu iken son 2 yıldır skandallar kurumu olarak anılmakta. Benim ÖSYM ile ilgili ilk mağduriyetim 2010 KPSS ile başladı.

Tüm yaşananlara rağmen tüm gücümü toplayıp, gece gündüz demeden tekrar 2012 KPSS'ye çalıştım, çok emek verdim. Sosyal hayattan elimi eteğimi çektim ve sınava girdim.

7 Temmuz günü sınav sonrası eve gelip, soruları bire bir internet ortamına düştüğü günden beri kâbusun içindeyim. Artik ÖSYM'ye güvenmiyorum, KPSS için hala sessiz. Binlerce genç söz konusu. Bir an önce şaibeler, iddialar açıklığa kavuşturulmalı, kurum köklü bir değişikliğe gitmelidir. Biz güven, eşit ve adaletli sınavlar istiyoruz."

ÖSYM BU SORULARA CEVAP VERSİN
Sevilay Armağan, "Bizim ÖSYM'ye sorduğumuz ve cevabını alana kadarda sormaya devam edeceğimiz sorularımız var. Bu sorularımız, "Master kitapçık nasıl oldu da sınav öncesi dışarıya sızdı? KPSS soruları 7 Temmuz günü sabahı saat 06.30'da nasıl sosyal paylaşım sitesi olan twitter da dolaştı? Bu delilleri dava dilekçemize koyduk ilgili mercilere gönderdik." dedi.

ADAYLARIN VİCDANI YARALANDI
Matematik Öğretmenliği Mezunu Melih Murcan atama için yeterli puanı almasına rağmen şaibeli sınavın iptal edilmesini istiyor. Murcan, "Bu sene KPSS denen saçma bir sınava girdim ve matematik öğretmenliği için yeterli puanı aldım. İki yıl önce olduğu gibi bu senede sınava gölge düşmüştür ve ÖSYM güvenilir bir kurum olmaktan çıkmıştır. ÖSYM, Dicle Haber Ajansı'nın  sitesinde yayımladığı sorular konusunda kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmamıştır. Binlerce memur adayının hayatlarını etkileyen bir sınav var ve bu sınavla ilgili ciddi kopya iddaları var. Başbakan sınavdan sonra sıcağı sıcağına 'sınav temiz, terör örgütünün oyunu' dedi. Nedir bu oyun, nasıl yapılmıştır kimler neden yapmıştır? Bu sorulara ÖSYM'den herhangi bir cevap gelmedi ve binlerce memur adayının vicdanı yaralandı. Eğer halkın devlete, insana olan güveni bitmişse ülkenin çoğu işi ters gider" şeklinde ifade etti.(MUSTAFA KILIÇ - Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/osym-den-tik-yok-249418.htm


Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,471 µs