En Sıcak Konular

''100 MİLYAR LİRALIK ALTIN YASTIK ALTINDA''

9 Eylül 2012 18:40 tsi
İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç, "yastık altı" tabir edilen sisteme girmemiş ve vatandaşın elinde bulunan altın miktarının 1000 ton olduğunu iddia etti.

Yastık altında 1000 ton altın var

İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç, "yastık altı" tabir edilen sisteme girmemiş ve vatandaşın elinde bulunan altın miktarının 1000 ton olduğunu iddia etti.

BLOOMBERG HT'ye konuşan İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç, yükseliş trendini sürdüren altın fiyatlarına ilişkin, "Mart ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye uluslararası fiyatlar olarak ulaşıldı. Elbette Merkez Bankaları'nın Avrupa Merkez Bankası ve Amerikan Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalar birinci derecede altın fiyatları üzerinde etkili. İkincil olarak 110 dolarların üzerinde izleyen petrol fiyatları, enerji fiyatları dolayısıyla bir koruma amaçlı olarak alımları devam ettirmeyi düşünüyoruz. Üçüncü olarak büyük yatırım fonlarında yatırımları olan kişiler spekülatif olarak fiyatlardaki yükselişte etkili oluyor. Altının yıl sonuna doğru onsu 1800 dolarları görebilir" açıklamasını yaptı.

Saraç altın mevduatlarına ilişkin "Bugün altın mevduatları 16 milyar lira, yatırım mevduatlarında ise 1 milyar liranın biraz üzerinde bir rakam var. Cumhuriyet altını üretiminde darphanemizin ürettiği altınlardan geçmiş son 3 ile 4 yılın üzerinde bir üretim olduğunu görüyoruz. Son 3 yılın ortalaması yaklaşık olarak 30 tonun üzerinde olan darphanemiz, bu yıl itibarı ile 60 tonun üzerine çıktı. 2008'de başlayan kriz döneminde halkımız tasarruflarının bir kısmını nakde dönüştürdü ve ihtiyaçlarını giderdi. Bir kısmına da bankacılık kesimi rağbet gösterdi ve altın hesaplarına aktardılar. İlk defa bu yıl altın cinsinden tasarruflarda artış yaşandığını söylemek mümkün" dedi.

"100 MİLYAR LİRALIK ALTIN YASTIK ALTINDA"
İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç, "Son bir yıla yakın zamandır daha ağırlıklı olarak üzerinde çalışılan bankacılık sisteminin ilgilendiği altına dayalı mevduatlar bugün 20 milyar liraya dayanmış durumda. Bu rakamın minimum 5 katı rakamın yastık altında olduğunu söylemek mümkün. Bu da bin ton altının yastık altında tasarruf olarak durduğu anlamına geliyor. Bu abartılı değil gerçekçi bir rakam" şeklinde konuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/yastik-altinda-1000-ton-altin-var-249327.htm


Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,335 µs