En Sıcak Konular

İŞBİRLİKÇİLER KOMUTAN RİYAD EL ESAD'IN ÜZERİNİ ÇİZDİ

9 Eylül 2012 11:56 tsi
İŞBİRLİKÇİLER KOMUTAN RİYAD EL ESAD'IN ÜZERİNİ ÇİZDİ Ordudan firar edip Türkiye’ye sığınan Albay Riyad el Esad, isyancı grupların komutanı yapılmıştı.

İşbirlikçiler, komutan Esad'ın üzerini çizdi

Suriye'de işbirlikçi silahlı grup isim değiştirip yeni lider atayınca, isyancılar birbirine girdi. Eski komutan Albay Riyad el Esad, "Bu diktatörlüktür" diyerek tepki gösterdi.

Ordudan firar edip Türkiye'ye sığınan Albay Riyad el Esad, isyancı grupların komutanı yapılmıştı.

Suriye'de ABD önderliğindeki Hıristiyan koalisyon tarafından, Devlet Başkanı Beşşar Esad ve yönetimini devirmek için  desteklenip kışkırtılan işbirlikçi isyancılar birbirine girdi. Zaten aşiretlerin hüküm sürdüğü ülkede, çıkar çatışması yaşayan ve birbirleriyle geçinemedikleri için bölük pörçük olan isyancılar arasındaki uzlaşmazlık, Türkiye'ye sığınan Özgür Suriye Ordusu adı verilen silahlı grubun komutanı Albay Riyad el Esad'ın bir kenara atılmasıyla doruğa çıktı. Suriye muhalefetinin oluşturduğu Yüksek Askeri Konsey, Hatay Altınözü'nde yapılan toplantıda, silahlı grupların yarattığı olumsuz imajı silmek, dağınıklığı önlemek ve uluslararası yardımlar için daha güvenilir bir platform oluşturmak üzere Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) adını "Suriye Ulusal Ordusu"  (SUO) olarak değiştirdi, başına da Riyad el Esad yerine Tümgeneral Muhammed Hüseyin Hac Ali'yi getirdi. 

Diktatörlük suçlaması
Ankara'nın ön ayak olmasıyla isyancıların komutanlığına getirildiği belirtilen Esad bu karara şu sözlerle tepki gösterdi: "Bu, diktatörlüktür... Bu isim değişikliğinin anlamı nedir? Biz ulusal şahıslar değil miyiz? ÖSO başarısını ispatladı. Diğerlerinin bizimle işbirliği içinde birliği koruması gerekirdi. Esad'ın devrilmesinden sonra ülkede kaos yaratacak militanlara dönüşeceğimiz iddiaları asılsız. Önce Allah'a, sonra da halkımıza güveniyoruz. ÖSO, kurulacak Ulusal Ordu'nun çekirdeğini oluşturacaktır. Bu orduyu kuranlar, bizi ancak bazı şahısların araya girmesi üzerine çağırdılar. AB ülkelerinden birinin büyükelçisinin de hazır bulunduğu toplantıda kendi başlarına kararlarını aldılar. Bu, diktatörlüktür." Yeni ordunun oluşumunu bir Alman ajansının sorularını yanıtlarken eleştiren Esad, komutanı olduğu Özgür Suriye Ordusu'nun halkın bir parçası olduğunu, aşırılığa ve şiddete karşı olduklarını söyledi. Tümgeneral Ali komutasındaki Suriye Ulusal Ordusu'nun, Suriye'deki birlikler üzerinde tesirinin olmadığını da savunan Esad, "İmkanlarımızın sınırlı olmasına rağmen bize tabi olan yüzün üzerinde tugay bulunuyor. 60 bin savaşçısı olan Özgür Suriye Ordusu, Suriye'nin yüzde 70'inden fazlasına hükmediyor" iddiasında bulundu.

Generaller istemiş!
Riyad el Esad'ın bu eleştirilerine rağmen Özgür Suriye Ordusu Askeri Konsey Başkanı Tuğgeneral Mustafa eş-Şeyh, Monte Carlo Radyosu'na yaptığı açıklamada, Suriye Ulusal Ordusu'nun kurulmasına destek verdiklerini, Suriye ordusundan ayrılan generallerin sayısının 70'i aştığını, Özgür Suriye Ordusu'nun yeniden yapılandırılmasının, bu generallerin istekleri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=72590


Bu haber 1,128 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,496 µs