En Sıcak Konular

AKP ANADOLU'NUN KÖKLERİNİ(!) İHYA EDİYOR

9 Eylül 2012 21:36 tsi
AKP ANADOLU'NUN KÖKLERİNİ(!) İHYA EDİYOR AKP Hükümeti Fener Rum Patriği Bartholomeos'un “köklerimizi burada buluyoruz'' dediği Mersin’in Mut ilçesindeki Alahan Manastırını 1 milyon 500 bin lira harcayarak restore ediyor.

Kilise onarımı tam gaz

Kilise onarımı konusunda "durmak yok, yola devam" diyen hükümet, Mersin'in Mut ilçesindeki Alahan Manastırını 1 milyon 500 bin lira harcayarak restore ediyor. Fener Rum Patriği Bartholomeos bu manastırla ilgili olarak, "köklerimizi burada buluyoruz" diye konuşmuştu. 

Milletin sıkıntıları söz konusu olduğunda kaynak yokluğunu gerekçe göstererek çözümden kaçan AKP hükümeti, bugüne kadar onlarca kilise ve manastırı milyonlarca lira harcayarak restore etti. Bu onarılan manastırlardan biri de Alahan Manastırı. Mersin'in Mut ilçesinde restorasyon ve çevre düzenlemesi devam eden Alahan Manastırı'nda çalışmalar tamamlandığında devletin bütçesinden yaklaşık 1 milyon 500 bin TL harcanmış olacak. Bir inşaat firmasının bu yıl Mayıs ayında başladığı çalışmaların 26 Mayıs 2013 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Kilise ve manastır restorasyonlarına yerel yetkililerin gösterdikleri ilgi de dikkatlerden kaçmıyor. 

Patrik: Bu yapılar bizim köklerimiz 
Bizans imparatoru II. Theodosius tarafından inşa edilen Alahan Manastırı'nı, bu yılın Mayıs ayında Fener Rum Patriği Bartholomeos ziyaret edip, ayin yapmıştı. Ziyaretinde Bartholomeos'a eşlik eden Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, "Mersin'de üç önemli yer var. Birincisi Saint Paul Kilisesi, ikincisi Alahan Manastırı ve üçüncüsü Silifke Aya Tekla Kilisesi. Restorasyonla birlikte bizde proje başlattık. Çevre düzenlemesi yapılacak. Çıkış daha düzenli hale gelecek. Restorasyonla eş zamanlı bitireceğiz. 2013 Haziran da bitirilmesi planlıyoruz" demişti. Alahan Manastırı'na ilk defa geldiğini anlatan Fener Rum Patriği Bartholomeos da "Buranın korunması memnuniyet verici. Burada köklerimizi buluyoruz" diye konuşmuştu. 

Akdamar'da ayin yapıldı 
Öte yandan Kiliselere oluk oluk para akıtan AKP hükümetinin 3 milyon lira harcayarak restore edip, Hıristiyanların ayin yapmasına izin verdiği Van'daki Akdamar Kilisesi'nde dün yine bir ayin gerçekleştirildi. Ayinden kısa süre önce açıklama yapan  Türkiye Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, "Gerek Kudüs'ten, gerekse de Amerika'dan gelen başpiskoposlar olacak. Onlar da ilk defa geliyorlar. Çünkü onların ataları da bu topraklardaydı, burada yaşamışlardı. Bu hasreti gidermek için ve ayine katılmak için buradadırlar" dedi. Geçtiğimiz yıl ikincisi 11 Eylül'de gerçekleştirilen Akdamar Kilisesi ayininin üçüncüsü dün yapıldı. 

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658362/kilise-onarimi-tam-gaz


Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,861 µs