En Sıcak Konular

SURİYE'DE İHALE TÜRKİYE'YE KALACAK!

8 Eylül 2012 15:12 tsi
SURİYE'DE İHALE TÜRKİYE'YE KALACAK! Ortadoğu ve Arap ülkelerini kaosun içine sürükleyen emperyalist ABD, NATO'nun etkisini kullanarak ve sürekli Türkiye'yi pohpohlayarak işgal maliyetini üzerinden atmaya çalışıyor.

İhale Türkiye'ye kalacak!

Ortadoğu ve Arap ülkelerini kaosun içine sürükleyen emperyalist ABD, NATO'nun etkisini kullanarak ve sürekli Türkiye'yi pohpohlayarak işgal maliyetini üzerinden atmaya çalışıyor. NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in de ard arda yaptığı "Türkiye'yi savunuruz" açıklamaları dikkat çekici.

Afganistan ve Irak'ta saplandığı bataktan hâlâ kurtulamayan ABD, Bush döneminde akılsızca giriştiği işgal mantığından ders almışa benziyor. Bölgede önemli bir konumda olan Suriye'yi işgal etmenin akıllıca olmadığını düşünen Obama yönetimi, işgalin ekonomik ve siyasi maliyetini düşürmek için maşa olarak Türkiye'yi kullanıyor.

Son dönemde gerek NATO'dan, gerekse ABD'den yapılan açıklamalarda methiyeler düzülmesi ve Türkiye'ye 'kol kanat geren ağabey' pozları takınılması, samimiyetten ve inandırıcılıktan çok uzak bir tablo ortaya koyuyor.

NATO'NUN HİMMETİNE MUHTACIZ!
Suriye'ye müdahale etmek gibi bir planları olmadığını iddia eden NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'nin NATO üyesi olmasından ötürü Suriye'deki durumu yakından izlediklerini belirtmişti. Rasmussen, "Tabii ki de ittifakımızın üyelerinden 'Türkiye'yi korumak ve savunmak için' gerekli tüm adımları atmaya hazırız" demişti.

Rasmussen'in çeşitli vesilelerle Türkiye lehine açıklamalar yapması hiç de inandırıcı gelmiyor. Ermenistan'a yaptığı ziyarette de NATO'nun Suriye'de yaşananları ciddi şekilde takip ettiğini belirtti ve "NATO olarak Suriye'ye askeri müdahale niyetimiz yok, fakat gerektiği takdirde ortağımız olan Türkiye'yi savunmaya hazırız" diye konuştu.

"SURİYE'YE MÜDAHALE NİYETİMİZ YOK"
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO olarak Suriye'ye askeri müdahalede bulunma niyetinde olmadıklarını söyledi. Güney Kafkasya ziyareti kapsamında Ermenistan ve Gürcistan'dan sonra Azerbaycan'a gelen NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Azerbaycan Diplomasi Akademisi'nde eğitim alan öğrencilerle görüştü.

Suriye'de yaşanan olayları değerlendiren NATO Genel Sekreteri, "Suriye ve Libya'da yaşanan olayları kıyaslamak doğru olmaz. Libya konusunda elimizde BM'nin net olarak belirtilmiş kararı ve bölge ülkelerinin desteği vardı. Suriye konusu ise tamamen farklı ve burada en iyi çözüm siyasi çözüm olacaktır. NATO Suriye'de yaşananları ciddi şekilde takip etmektedir. NATO olarak Suriye'ye askeri müdahale niyetimiz yok fakat gerektiği takdirde ortağımız olan Türkiye'yi savunmaya hazırız" diye konuştu.

Rasmussen, ayrıca NATO olarak olası Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına müdahale etmeyeceklerini söyledi. Güney Kafkasya ziyareti kapsamında Ermenistan'dan sonra Gürcistan'a gelen NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile görüştü. Rasmussen, ''Biz AGİT Minsk Grubu'nun çabalarını ve barış için yapılan bütün girişimleri destekliyoruz. Fakat NATO olarak olası bir Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına müdahale etmeyeceğiz'' diye konuştu.

ABD SEÇİMLERE KADAR PUSUDA BEKLİYOR
ABD'nin henüz Suriye'ye fiili bir müdahale yapmamasının sebebi başkanlık seçimlerine iki ay gibi kısa bir süre kalmış olması. Seçime kadar Türkiye'yi inandırıcılıktan çok uzak bir şekilde pohpohlayan bu süreci götürmeye çalışan Obama yönetiminin seçimleri kazandıktan sonra Suriye konusunda çok daha 'ciddi adımlar' atması bekleniyor.

Ayrıca Afganistan ve Irak'ın yükünü kaldıramayan işgalci ABD, Suriye konusunda daha temkinli davranıyor. NATO vesilesiyle Suriye'ye yapılacak herhangi bir müdahalenin sorumluluğunu Türkiye'ye yıkmaya çalışan ABD'nin asıl amacı Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesi. ABD, uzak gibi görünen bu ihtimal gerçekleşemese de en azından sorumluluğu Türkiye'ye yükleyip işgalin meyvesini yeme planları kuruyor.

Suriye konusunda Obama'nın rakibi Romney'nin somut bir planı olmadığı ve bu işgal politikasında neleri hedeflediği bilinmediği için seçimlerden Obama'nın yeniden başkan olarak çıkması güçlü bir ihtimal. Obama yönetiminin Türkiye'yi sürekli öven ve yücelten açıklamaları ve tavrına karşılık Romney'nin Ermeni ve Yahudilerin oylarını hedefleyerek Türkiye'den uzak duruşu bu ihtimali güçlendiriyor. Yahudilerin kendilerine yalakalık yapan Romney yerine daha sinsi planlar yaparak Büyük Ortadoğu Projesi'ne hizmet eden Obama'yı seçeceği bekleniyor.(EMRE MİYASOĞLU - Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/ihale-turkiye-ye-kalacak-249215.htm


Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,183 µs