En Sıcak Konular

FİNANSA VERGİ YOK BÜTÇEYİ ORTADİREK BESLEYECEK

8 Eylül 2012 15:03 tsi
FİNANSA VERGİ YOK BÜTÇEYİ ORTADİREK BESLEYECEK Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamu mal ve hizmetlerine zam sinyali verirken,Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da bütçedeki bozulmanın vergi gelirleriyle değil, yine dolaylı vergi olan zamlarla kapatılacağını İtalya’daki konuşmasında doğruladı.

Bütçeyi ortadirek besleyecek

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da bütçedeki bozulmanın vergi gelirleriyle değil, yine dolaylı vergi olan zamlarla kapatılacağını İtalya'daki konuşmasında doğruladı.

Bütçedeki bozulmanın faturası, ortadireğe
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 38. Yıllık Ambrosetti Forumu" nda konuştu.

2013 bütçesi üzerinde çalışmaları yoğunlaştıran ekonomi yönetimi, ilave tedbirlerle ilgili çalışmalara başladı.  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe açığının yıl sonunda GSYH'nın yüzde 1.5'i olan hedefin üzerinde kalacağını ve bu konuda "düzeltici önlemler" üzerinde çalıştıklarını belirterek kamu mal ve hizmetlerine  zam sinyali verirken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da bütçedeki bozulmanın vergi gelirleriyle değil, yine dolaylı vergi olan zamlarla kapatılacağını İtalya'daki konuşmasında doğruladı.

Finansa vergi yok 
Babacan, finansal  sektör için Türkiye'de düşük vergilerle iyi bir iş ortamı bulunduğunu belirterek, "Birçok gelişmiş ülkede vergiler er ya da geç artacak. Türkiye'de bütçe açığımız ve kamu borcumuz iyi durumda olduğu için biz uzun bir süre daha vergileri düşük tutma lüksüne sahibiz" dedi. Babacan, İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında düzenlenen "38. Yıllık Ambrosetti Forumu" nda Türkiye'nin ağırlıklı olarak konuşulduğu bir toplantıda, küresel ekonomik kriz ortamında Türkiye'yi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki Arap Baharı'nda Türkiye'nin konumunu anlattı.  2009 yılında kriz sırasında birçok ülkenin büyümeyi artırmak için vergileri azaltarak mali canlandırma programları başlattığını ifade eden Babacan, Türkiye'nin ise diğer ülkelerden farklı davrandığını, mali konsolidasyon programı uyguladıklarını, harcamaları azalttıklarını ve yeni vergiler getirdiklerini belirtti. Babacan, bu tedbirlerin sonucunda Türkiye'nin 2010'da yüzde 9,2, 2011 yılında ise yüzde 8,5 büyüdüğünü hatırlattı.


Tasarruf eğitimi ilk okuldan başlayacak
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın  finans eğitimini ilk okullara kadar indirmek için Milli Eğitim Bakanlığıyla ortaklaşa çalışma yaptıklarını açıklamasının ardından bankalar da ilk okul çocukları için eğitim başlattı.. ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye genelinde finansal eğitim projesi başlatmayı düşündüklerini belirterek, "Belki çocuklara da bu eğitimi vereceğiz. Belli yaş gruplarındaki çocuklara hikaye kitapları bastırmayı düşünüyoruz, örneğin tasarrufu öğreten" dedi. Sosyal sorumluluğun kendileri için önemli bir alan olduğunu vurgulayan Abay, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı ile bir sosyal sorumluluk projesi başlatacaklarını söyledi. Tasarruf odaklı banka olmalarından dolayı finansal eğitimi önemsediklerini ifade eden Abay, şunları kaydetti: "Finansal eğitime sahip olmayan kesimlerde, (çeşitli yaş grupları olabilir, kadınlar olabilir) bir çalışma yapacağız. Bu çalışmayı Koç Üniversitesi ile yapacağız büyük ihtimalle.Çok basit finansal bilgileri öğreteceğiz."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=72570


Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,292 µs