En Sıcak Konular

HOLLANDA BİZİMLE MORAL BULDU: 2-0

8 Eylül 2012 10:40 tsi
HOLLANDA BİZİMLE MORAL BULDU: 2-0 Rakibimiz son Avrupa Şampiyonası finallerinde, ‘sıfır’ çekmiş! Üstüne üstlük müthiş kötü bir savunma... Rakibimizden çok ‘net’ pozisyonlar ürettik, ama her zaman ki gibi malesef atamadık!

Acemi Birliği

Ay-yıldızlı ekip ilk 45'te rakibiyle başa baş mücadele etti. Van Persie'nin kafa golüyle yenik duruma düşmesine rağmen, pozisyonlar üretti, Arda karşı karşıya fileleri göremedi, Umut'un kafası direkten sekti. İkinci 45'te ev sahibi oyunu istediği gibi yönlendirdi, son dakiklarda Narsingh ile golleri ikiledi.

Her büyük turnuva öncesinde, sizleri allıyoruz, pulluyoruz, kamuoyuna umut dağıtıyoruz. Hadi geçmişte olmadı, bu kez 'tamamdır' diyoruz, demesine de, elemelere yenilmeden başlayamıyoruz malesef!
Niye mi?
 
Rakibi gözümüzde fazla büyütüyoruz da ondan!
Rakibimiz son Avrupa Şampiyonası finallerinde, 'sıfır' çekmiş! Üstüne üstlük müthiş kötü bir savunma...
Rakibimizden çok 'net' pozisyonlar ürettik, ama her zaman ki gibi malesef atamadık!
Onlar bir pozisyon üretiyor, atıyor, sonra kabuğuna çekiliyor, fırsatlar kolluyor...
Kaçırdığımız fırsatlar inanın rakipten çok... Hele hele bir Arda Turan'ın kaçırdığı fırsat var ki, atsa hem skoru eşitleyeceğiz, hem de rakibimizi Arena'da 'yenme' şansını elde edeceğiz. Hani başka bir oyuncu kaçırabilir, ama doğrusu Arda'nın klasına hiç yakıştıramadık.
Neyse, olan olmuş, yine önümüze bakacağız. Bu yenilgi dünyanın sonu değil, ama insan üzülüyor, bir daha Hollanda'yı nasıl böyle yakalarız ki?
Yol uzun, kazanacak, kaybedilecek daha çok puan var. Hollanda bu kadroyla grubun favorisi değil, gruptan öyle elini - kolunu sallayarak çıkamazlar, mutlaka puan ve puanlar kaybedecektir.
Tek eksiğimiz, duran toplardaki zaafımız malesef... İyi takım savunması yapamıyoruz, sadece bu değil, takım oyunu da oynayamıyoruz.

Umut'un kafası direkten döndü
 
Dakika 1, soldan korner atışını Tunay Torun kullandı, altı pas içine hareketlenen Ömer Toprak gelişine kafayı vurdu, top az farkla auta gitti. Dakika 14... Tunay, Arda'dan aldığı pasla soldan indi, penaltı noktasına kesti, Indi'nin ters kafa vuruşunda top filelere giderken, Indi son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi. Dakika 17... Soldan kazanılan korner atışını Sneijder ceza alanına kesti, Van Persie gelişine kafayı vurdu, kalabalık savunmamız seyretti: 1- 0. Dakika 24.... Arda, savunmadan topu söktü, kaleci ile karşı karşıya kaldı, filelere gönderme yerine, autu tercih ederken, bizi de kahretti!
Dakika 41... Soldan kazanılan serbest atışı Tunay cezaalanı içine kesti, Umut yükseldi, kafayı vurdu, top üst direkten döndü.
Dakika 57... Hamit Altıntop, topla cezaalanı yayına kadar indi, sağıyla müthiş bir şut attı, çatala yönlenen topu kaleci Krul, kornerle önledi.
Yüklendiğimiz anda, topu kaptırdık, 90+2'de Narsingh kaptığı topla kalemize kadar indi, Tolga'nın üzerinde topu filelere gönderdi: 2-0
 
Hollanda daha genç

Hollanda, Teknik Direktör Louis Van Gaal ile kadrosunu iyice gençleştirdi. A Millilerin rakibi, 23,7 yaş ortalamasına sahip bir kadroyla mücadele etti. Türkiye ise 25,4 yaş ortalaması ile sahaya çıkarken, milli olma ortalaması 26,4 olan bir takımla oynadı.

Deplasmanda hiç yokuz

A Milli Takımımız, deplasmanda oynadığı son 11 resmi maçta sadece 1 kez galip gelebildi. Euro 2012 elemelerinde Kazakistan karşısında 3-0 kazanan Milliler, diğer 10 dış saha maçında 5 beraberlik 5 yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar, deplasmanda son 6 maçta sadece 1 gol  atabildi.

Ya yenilgi ya zafer!

A Milli Takımımız, Abdullah Avcı döneminde 7 özel, 1 resmi toplamda 8 karşılaşmaya çıktı. Ay-yıldızlılar, 4 galibiyet, 4 yenilgi alırken hiç berabere kalmadı. Milliler bu 8 maçta 13 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. Arda 8 maçın tamamında görev yapan tek oyuncu oldu. (BİLAL MEŞE - MİLLYET)

D GRUBU

1.Macaristan    1    1    0    0    5    0    3
2.Hollanda        1    1    0    0    2    0    3
3.Romanya       1    1    0    0    2    0    3
4.Estonya         1    0    0    1    0    2    0
5.TÜRKİYE    1    0    0    1    0    2    0
6.Andorra        1    0    0    1    0    5    0

11 EYLÜL

20.30 Romanya-Andorra,

21.00 Türkiye-Estonya,

21.30 Macaristan-Hollanda

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ   http://skorer.milliyet.com.tr/acemi-birligi/-/detay/1593144/default.htm



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,469 µs