En Sıcak Konular

ASALA-PKK İTTİFAKI DEVAM EDİYOR

6 Eylül 2012 14:46 tsi
ASALA-PKK İTTİFAKI DEVAM EDİYOR Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, Asala-PKK ittifakının 1980’li yıllardan beri var olduğunu ve hala devam etmekte olduğunu belirtti

Asala-PKK ittifakı sürüyor

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, Asala-PKK ittifakının 1980'li yıllardan beri var olduğunu ve hala devam etmekte olduğunu belirtti 

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Savaş Eğilmez, terör örgütlerinin dış güçler tarafından yönetildiklerini kaydederek, "Türkler, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önce Ermeni Asala terör örgütünü, hemen ardından bölücü terör örgütünü tanıdı. Onların cinayetlerine maruz kaldı.

Sonraki gelişmeler gösterdi ki, aslında bu iki örgüt kolektif çalışmalar yürüten bir yapıya sahip. Kuruluş amaçları, hedefleri ve beslendikleri odaklar aynıydı. Çünkü bu örgütleri kuranlar ve yönlendirenler aynı merkezlerdi" dedi.

Ermeni terör örgütü Asala'nın 20 Ocak 1975'de Lübnan'da kurulduğunun tahmin edildiğini dile getiren Dr. Eğilmez, şunları söyledi: "Ancak kesin bilgi olduğunu söyleyebilmek zordur. Lideri Agop Agopyan'dır. Ancak lideri hakkında da çeşitli spekülasyonlar vardır. Bu onun gerçek ismi midir, bu bile belli değildir. Sol görüşlü bir örgüttür. Sovyetler Birliği tarafından kurdurulduğu da iddia edilmektedir. Bu görüşe göre örgütü kurmak ve eğitmek için Filistinli sol fraksiyonlar kullanılmıştır. Türkiye ve Türklere yönelik terör örgütleri, çoğunlukla aynı kaynaklardan besleniyor ve gerektiğinde işbirliği yapıyorlardı.

PKK ve Asala terör örgütleri, 8 Nisan 1980 tarihinde Lübnan'ın Sidon kentinde ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye'ye karşı bir deklarasyon yayınlamışlardı. Ancak bu olayın tepki çekmesi üzerine ilişkilerin gizli olarak sürdürülmesi kararlaştırıldı. Toplantı'nın ardında 9 Kasım 1980'de Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosluğu, 19 Kasım 1980'de ise Roma'daki Türk Hava Yolları bürosu saldırıya uğramış ve bu eylemler PKK ve Asala tarafından ortaklaşa üstlenilmişti" diye konuştu.

Ermenistan'dan PKK'ya destek

30 Kasım 1980 tarihinde Tahran'da Asala - PKK ortak bildirisi dağıtıldığını kaydeden Eğilmez, "1987 yılında PKK ile Ermeniler arasında bir anlaşma yapılmış ve şu maddeler belirlenmişti: Ermeniler PKK terör örgütü içinde eğitim faaliyetlerinde bulunacaklar. PKK terör örgütüne her yıl militan başına 5 bin dolar ödenecek. Ermeniler küçük çaplı eylemlere katılabilecek.

18 Nisan 1990 tarihinde yapılan bir sonraki anlaşmaya göre ise şu ilkeler belirlenmişti: PKK ve Asala yönetimde işbirliğine gidecekler. Türkiye'de güvenlik kuvvetlerine yönelik eylemlerin istihbaratı Ermeniler tarafından yapılacak. Devrimden sonra elde edilecek topraklar eşit olarak bölüşülecek. Kamp masraflarının yüzde 75'i Ermeniler tarafından karşılanacak. Eylemler Türkiye'nin diğer metropol kentlerine de yayılacak. PKK ve Asala sadece Türkiye konusunda değil Kafkasya'da da ortak eylem kararına varmışlardı. 19-20 Mayıs 1992 tarihinde bir grup PKK terör örgütü mensubu, 3 araçla İran'ın Urumiye kentinden Ermenistan'a geçmişler ve Azeri Türklerine karşı savaşmışlardı. Yani Asala - PKK ittifakı yeni bir şey değildir. Bu işbirliği çok 1980'lerden beri vardır ve hala devam etmektedir" dedi.


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658299/asala-pkk-ittifaki-suruyor


Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,005 µs