En Sıcak Konular

OPERASYONDA 6 TABANCA İLE 1 TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

24 Ocak 2008 11:42 tsi
OPERASYONDA 6 TABANCA İLE 1 TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ Gaziantep'te bir terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında, örgüt mensuplarının kaldığı belirlenen ve çatışma yaşanan iki evde 5'i glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir tüfek ele geçirildi.

GAZİANTEP - Gaziantep'te bir terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında, örgüt mensuplarının kaldığı belirlenen ve çatışma yaşanan iki evde 5'i glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir tüfek ele geçirildi.
     Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından terör örgütüne yönelik olarak Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 18 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi.
     Çatışmaların yaşandığı Gaziantep'teki Yazıcık ve Hasırcıoğlu mahallelerindeki yapılan aramada, 5'i glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ile çok miktarda mermi ele geçirildi.
     Çatışmanın devam ettiği Karşıkaya Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki evden terör örgütü mensuplarının polise ateş açması sırasında, yoldan geçen Sadettin Özen'in vücuduna isabet eden kurşunla yaralandığı ve olay yerinde bekleyen 112 ekipleri tarafından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.
    
     -Çatışmadan kaçtılar-
    
     Bu arada çatışmanın devam ettiği Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki evden iki kadının çıkarak polise teslim olduğu öğrenildi.
     Kadınlar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı.
     Ayrıca, ölü ele geçirilen Servet Sarıoğlu'nun seyyar arabasıyla sebze sattığı öğrenildi.
     Operasyonda şu ana kadar 1 memuru şehit oldu, 4 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Polisle çatışmaya giren 2 teröst ölü ele geçirilirken, operasyon yapılan evlerde yakalanan ve teslim olan 20 kişi gözaltına alındı. Çatışmanın devam ettiği evde 2 teröstin polise direndiği, çatından güvenlik güçlerine ateş açan bir teröristin de öldürüldüğü bildirilmişti.

 ÇATIŞMADA YARALANANLARIN DURUMU
GAZİANTEP - Gaziantep'te terör örgütü operasyonunda yaralanan İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4 polis memurunun tedavisi, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde sürüyor.
     Alınan bilgiye göre, terör örgütü üyeleri ile çıkan çatışmada ağır yaralanan Mehmet Ağca (42) ameliyat edilerek, karnındaki kurşun çıkarıldı. Ameliyatı başarılı geçen ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtilen Ağca'nın tedavisine, yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor.
     Operasyon sırasında, omuz ve ayaklarından kurşun sıyrıkları ile yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37) ve Mehmet Ali Koca'nın (35) da küçük çaplı operasyon geçirdikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
     Bu arada, çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Çandul'un (35) Özel Sani Konukoğlu Hastanesi morguna kaldırılan cenazesi, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü yetkililerince alındı.
     Sakarya'nın Akyazı ilçesinde nüfusa kayıtlı olan şehit Ahmet Çandul'un cenazesinin, bugün uçakla Sakarya'ya gönderileceği öğrenildi.




Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,473 µs