En Sıcak Konular

ÖNYARGILARIN ''ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YERDE'' GÖREMEDİĞİ ''GÜNEŞ''İ ECNEBİLER GÖRDÜ

6 Eylül 2012 14:00 tsi
ÖNYARGILARIN ''ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YERDE'' GÖREMEDİĞİ ''GÜNEŞ''İ ECNEBİLER GÖRDÜ Geçtiğimiz sene Antalya Altın Portakal Film Festivali'inde '0' not alıp ön elemeyi bile geçemeyen yönetmen İsmail Güneş'in "Ateşin Düştüğü Yer" adlı film dünyanın en saygın festivallerinden Montreal Film Festivali'nden iki ödülle döndü.

Güneş'in filmine büyük ödül

Türkiye'de gösterimde kaldığı süre boyunca çok az seyirci kitlesini sinemaya çekmeyi başarabilen Ateşin Düştüğü Yer'e bir ödül de Montreal'dan geldi. Altın Portakal'ın görmezden geldiği film, ayrıca Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği ödülünü de ülkemize getirdi.

Geçtiğimiz sene Antalya Altın Portakal Film Festivali'inde Müjde Ar'ın jüri başkanlığındaki heyetten '0' not alıp ön elemeyi bile geçemeyen yönetmen İsmail Güneş'in Ateşin Düştüğü Yer adlı film dünyanın en saygın festivallerinden Montreal Film Festivali'nden iki ödülle döndü. 23 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Montreal Film Festivali, yarışma bölümünde birincilik ödülünü Güneş'in filmine verdi.

Ateşin Düştüğü Yer, ayrıca FIPRESCI (Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği) ödülüne de layık görüldü. Film daha önce de Magazin Gazetecileri Derneği'nin 18. kez düzenlediği "Altın Objektif Ödülleri"nde 'En İyi Film' En İyi Yönetmen' ve 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü alarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Film, Adana Altın Koza Film Festivalinde de yarışıyor. Montrael'in jürisinde İtalyan aktris Greta Scacchi'nin başkanlığının yanı sıra, Fransız yapımcı ve yönetmen Vera Blemont, Kanadalı aktör Michel Coté, Güney Koreli tarihçi Kim Dong Ho, Rus film eleştirmeni ve yazar Andrei Plakhov, İspanyalı aktris Goya Toledo ve Çinli aktör Wang Xuequi bulunuyor.

ETKİLEYİCİ BİR HİKÂYE
İsmail Güneş'in gerçek bir hikâyeden yola çıkarak bir töre cinayetini anlattığı filmde Hakan Karahan, Elifcan Ongurlar ve Yeşim Ceren Bozoğlu rol alıyor. Muğla'nın Fethiye ilçesinde portakal bahçesinde işçi olarak çalışan beş çocuk babası Osman ve eşi Hatice, ansızın rahatsızlanan on yedi yaşındaki kızları Ayşe'yi hastaneye kaldırırlar.

Burada Ayşe'nin kalbinde önemli bir sorun olduğu anlaşılır. Yoksul aile, kızlarını yaşatmak için çırpınır. Tetkikler sırasında kızlarının hamile kaldığını öğrenince yıkılırlar. Töre gereği, Ayşe öldürülecektir. Festivalde ayrıca Almanya yapımı "Invasion" (İstila) ve İspanya yapımı "Miel de Naranhas" (Portakal Balı) filmlerine  "Jüri Özel Ödülü" takdim edilirken, En İyi Yönetmen ödülünü İsveç'ten Jan Troell aldı.(Eser Gedik - Milli Gazete)


Kayynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/gunes-in-filmine-buyuk-odul-249022.htm


Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,392 µs