En Sıcak Konular

10 VATAN EVLADI CANINI VERDİ GAZETELER MANŞETTEN VEREMEDİ

5 Eylül 2012 14:05 tsi
10 VATAN EVLADI CANINI VERDİ GAZETELER MANŞETTEN VEREMEDİ Beytüşşebap'ta 10 asker şehit olmuştu. Olayın meydana geldiği gün haber kanalları kısa yayından sonra günlük akışa devam etti. Dün gazeteler ise 10 şehidi adeta görmezden geldi.

10 vatan evladı canını verdi, gazeteler 9 sütununu veremedi...

Sansür manşette

Beytüşşebap'ta 10 askerimizin şehit olması yüreklere ateş düşürdü. 10 anne, 10 baba, 10 şehir bir kez daha yandı, kavruldu. Ancak manşetlerden savaş tamtamları çalan, sorunun çözümünde askeri seçeneği hararetle alkışlayan medya 10 şehide kayıtsız kaldı, görmezden geldi.

TALİMAT MI OTO SANSÜR MÜ?
Yıllardır Türkiye'nin tüm şehirlerine ateş düşüren sorunu yaptığı sorumsuz yayınlarla büyüten medya, geçtiğimiz gün Beytüşşebap'ta şehit olan 10 askerimizi, hanesine ateş düşen 10 aileyi ya görmedi ya da geçiştirmeye çalıştı. Yıllar boyunca sorumsuz davranarak sorunun çözümüne katkı sunmayan medyanın talimatla mı yoksa oto sansürle mi böyle davrandığı merak ediliyor.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLARKEN...
Türkiye şehitlerine ağlarken ana akım medyanın manşetlerini şunlar süsledi: "TÜSİAD İştahı", "Beş bin Suriyeli Hatay'dan taşınıyor", "Gül Meclis'ten içeri konuşacak", "Öğretmenlik Zorlaşıyor", "Bir varmış bir yokmuş, bağımsız yargı varmış."

Geçtiğimiz gün Beytüşşebap'ta PKK ile güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada 10 asker şehit olmuştu. Olayın meydana geldiği gün haber kanalları kısa yayından sonra günlük akışa devam etti. Dün gazeteler ise 10 şehidi adeta görmezden geldi. Dün ana akım basında başkaca haberler manşetleri süsledi. Akşam Gazetesi, Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş ile şu anki bakan Ömer Dinçer arasında yaşanan örtülü tartışmayı manşetine çekmeyi tercih etti. Bugün Gazetesi Ulusal Öğretmen Stratejisini manşete taşırken Habertürk ve Milliyet gazeteleri ise Ergenekon tutuklusu eski Yarbay Mustafa Dönmez'in oğlunun ölümünü manşetten duyurdu. Sabah Gazetesi manşetinde Suriye Devlet Başkanı Esad'ın saatte iki muhalifi öldürdüğü haberi vardı. Diğer gazetelerin manşetleri şu şekildeydi; Radikal: "Devlet Perdeyi Kaldırmıyor",  Star: "Tüsiad iştahı", Taraf: "Gül Meclis'ten içeri konuşacak", Yeni Şafak: "PYD'den Kürtlere Baas Kurşunu", Zaman:  "Beş bin Suriyeli Hatay'dan taşınıyor."[1]

GAZETELERİN MANŞETLERİNE TAŞIYAMADIĞI KAHRAMANLARIMIZI TÜRK MİLLETİ OMUZ OMUZA TAŞIDI

10 şehit omuz omuza uğurlandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan 10 askerin cenazeleri dün sabah, Diyarbakır'dan babaocaklarına gönderildi.

Memleketlerinde binlerce insanın katılımıyla kılınan cenaze namazlarının ardından 10 şehit ebedi istirahatgahlarına gözyaşlarıyla uğurlandı. Cenazeye katılan onbinler PKK terörüne de lanet yağdırdı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan 10 askerin cenazeleri dün sabah, Diyarbakır'dan babaocaklarına gönderildi.  Memleketlerinde binlerce insanın katılımıyla kılınan cenaze namazlarının ardından 10 şehit ebedi istirahatgahlarına gözyaşlarıyla uğurlandılar. Cenazeye katılan onbinler PKK terörüne de lanet yağdırdı.

GAZİANTEPLİ UZMAN ÇAVUŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik noktalarına teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen Gaziantepli Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi. Gaziantepli şehit Ahmet Bozkurt'un (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, ilk olarak cenaze namazının kılınacağı Bahaeddin Nakıboğlu Camii'ne getirildi.  Asri Mezarlığı'na götürülen şehidin naaşı, buradaki şehitlikte toprağa verildi.

ADIYAMANLI ŞEHİT DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Er Serdar Küpeli ise, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi. Adıyaman'a hava yoluyla getirilen şehidin naaşı, Besni ilçesine bağlı Kesecik köyüne götürüldü. Yüzlerce araçlık konvoyla köye getirilen şehidin naaşı, cenaze aracından alınarak askerlerin omuzlarında cenaze namazının kılınacağı yere getirildi. Şehit yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşlarına boğulurken, şehit babası Mehmet Küpeli metanetini korudu. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu askerlerin omzunda köyün şehitliğine götürülerek, burada toprağa verildi.

KONYA ŞEHİDİNİ DUALARLA UĞURLADI

Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala da, Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Kesmez köyünde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Ramazan Emre Ala'nın naaşı, ilk olarak Karapınar ilçesinde bulunan ve Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Burada dua edilmesinin ardından şehit Ramazan Emre Ala'nın cenazesi cenaze töreni için ilçeye bağlı Kesmez köyüne götürüldü. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın cenazesi omuzlara alınarak köy mezarlığına götürüldü. Cenazenin mezarlığa götürülmesi sırasında katılan büyük kalabalık tekbir getirdi ve PKK'yı lanetledi.

ER UĞUR SAĞDIÇ CEMEVİNDEN UĞURLANDI

Er Uğur Sağdıç'ın cenazesi ise, askeri uçakla getirildiği Tokat Havaalanı'ndan alınarak, dedesinin Turhal ilçesi Gündoğdu Mahallesi'ndeki evine getirildi. Bu sırada, şehidin babası Yılmaz, annesi Yeter ve dedesi Hamza Sağdıç gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Helallik alınmasından sonra cenaze, Yavşan Cemevi'ne getirildi.  Cemevinde, şehit için dua edildi. Şehidin cenazesi, daha sonra Turhal Belediyesi önünde, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yavşan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MUĞLALI ŞEHİT İÇİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU

23 yaşındaki Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın cenazesi Muğla'ya getirildi. Cenaze saat 13.00 sıralarında C160 tipi uçakla Dalaman Havalimanı'na getirildi. Buradan büyük bir konvoy eşliğinde alınan cenaze, Köyceğiz ilçesi Yangı köyünde bulunan Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın evine getirildi.

Yangı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenin ardından cenaze namazı kılındı ve ardından Yangı köyü Boğasa mezarlığında toprağa verildi. Şehitlerden Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi ve er Emrah Karataban'ın cenazeleri de kılınana cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.

ANTALYALI ŞEHİDİN CENAZESİNE ONBİNLER KATILDI

Hain saldırıda şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'daki cenazesine on binler katıldı. Türk bayrağına sarılı Sönmez'in cenazesi ilk olarak ailesinin yaşadığı Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesindeki evine getirildi. Şehidin ailesinin yaşadığı cadde Türk bayraklarıyla donatılırken, cenaze aracı tekbirlerle karşılandı. Burada anne Günay Sönmez oğlunun tabutuna dokunarak ağıtlar yaktı. Sönmez'in tabutu omuzlarda evinin yakınında olan Barınaklar Camiine tekbir ve dualar eşliğinde getirildi. Baba İlyas Sönmez, ağlayan eşinin kardeşine "ağlama dayı güldürme onları" dedi.

Konyaaltı Müftüsü Hüseyin Uysal'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit asker Erdoğan Sönmezin cenazesi omuzlara alındı. Sönmez'in cenazesi Uncalı Mezarlığında toprağa verildi

ŞEHİT OSMAN YILDIZ SON KEZ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Saldırıda şehit olan er Osman Yıldız'ın cenazesi de helallik alınmak üzere son kez baba ocağına getirildi. Helallik alınması sırasında şehit Yıldız'ın anne ve babası oğullarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Yıldız'ı uğurlayan binlerce kişi "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak terörü lanetledi. Şehit Osman Yıldız, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze töreniyle son yol yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİDİN BABASI: "AĞLAMAYACAĞIZ, SEVİNDİRMEYECEĞİZ"

Şırnak Beytüşşebap'ta şehit düşen 10 askerden Bursalı Komando Onbaşı Süleyman Güleç (21), İznik ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un teselli ettiği acılı baba Halil Güleç ve askere gitmeye hazırlanan kardeş Güleç Güleç, "Bugün ağlamayacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz" dedi. Dün acı haberi alınca hastaneye kaldırılan anne Canan Güleç ise evde kaldı. Askeri uçakla gelen cenaze, daha sonra İznik ilçesine bağlı Müşküle köyündeki baba ocağına götürüldü.  Evin önündeki törende gözyaşları sel olup aktı. Baba ve yakınları son kez şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Köy meydanında kılınan cenaze namazına binlerce kişi katılarak şehidi ebediyete uğurladı.[2]


Kaynak: MİLLİ GAZETE

[1] http://www.milligazete.com.tr/haber/sansur-mansette-248984.htm

[2]  http://www.milligazete.com.tr/haber/10-sehit-omuz-omuza-ugurlandi-248983.htm



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,499 µs