En Sıcak Konular

DP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI ESKİ GENEL BAŞKAN SOYLU'NUN AKP'YE GİDİŞİNE NE DEDİ?

3 Eylül 2012 23:26 tsi
DP'NİN YENİ  GENEL BAŞKANI ESKİ GENEL BAŞKAN SOYLU'NUN AKP'YE GİDİŞİNE NE DEDİ? DP Genel Başkanı Gültekin Uysal,''Süleyman Soylu meselesi bizim için, siyasi bir mesele olmaktan ziyade, adli bir meseledir'' dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Gültekin Uysal, Taşköprü 26. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nde soruları cevaplandırdı:

"Süleyman Soylu meselesi bizim için, siyasi bir mesele olmaktan ziyade, adli bir meseledir."

"Süleyman Soylu, partide görev yaptığı dönem içinde siyasi, idari ve mali birtakım tasarruflarından dolayı partinin geçmiş yönetimleri tarafından mahkemelik olmuştur. Bizim için bu mesele, siyasi bir mesele olmaktan ziyade adli bir meseledir."
"Rapor alan çocuklara 'geri zekalı' demek bir Başbakana yakışmaz"

"Bugün mağduriyet edebiyatı yapan birileri,3-5 aylık zindan mazileri olanlar iktidardır." 

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kastamonu'nun Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından geleneksel olarak düzenlenen, 26. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'ne katıldı.

Festivalde gazetecilerin "Ak Parti'nin emrindeyim" diyerek Adalet ve Kalkınma Partisine geçmeye hazırlanan eski genel başkanlardan Süleyman Soylu'yla ilgili sorulara "Bu mesele, bizim için siyasi bir mesele olmaktan ziyade, adli bir meseledir" karşılığını verdi.
 
Uysal bu konuda şunları kaydetti:
"Bizim için siyasi bir mesele olmaktan ziyade, adli bir meseledir." 
"Süleyman Soylu meselesini şahsileştirmek istemem. Ancak, bu partinin Genel Başkanlık gibi önemli bir makamını iştigal edenler, kendisine destek veren, oy veren insanlara dönüp bu işin hesabını vermelidir.
Ama çok uzun süredir iktidarın, adeta bir operasyonel kiralama mantığı içerisinde, Demokrat Parti içerisinde de bu tür işlere tevessül eden bir yapı ortaya çıkmıştır.
Süleyman Soylu, partide görev yaptığı dönem içinde siyasi, idari ve mali birtakım tasarruflarından dolayı partinin geçmiş yönetimleri tarafından mahkemelik olmuştur. Bizim için bu mesele, siyasi bir mesele olmaktan ziyade adli bir meseledir.
Bugünkü iktidara, genel başkan olarak binlerce söz söyleyip bugün böyle bir davranış içine girmesini tasvip etmiyoruz..

Uysal'a sevgi gösterileri 
Parti tabanımızın hassasiyeti ortadadır. Demokrat misyonun geçmişini, kendi içinden çıkıp bir takım görevler yapanlar da dahil olmak üzere, hiç kimseye yağmalatmayacağımızı ifade etmek isterim."
 
"Rapor alan çocuklara 'geri zekalı' demek bir Başbakana yakışmaz" 
Uysal, 4+4+4 Yasası ile ilgili bir soruya ise şu karşılığı verdi:
"4+4+4 yasası, çıkarılış biçiminden uygulanış biçimine, hazırlık aşamasından, meclisten geçiş sürecine kadar pek çok açıdan hem usul hem de esas açısından problemli yönler ihtiva ediyor..
Meseleleri milli mutabakatla yapmamız gerekirken bir ideolojik çatışmanın aracı olarak, sadece katsayı ve imam hatip parantezi içerisinde çıkartılan bir yasanın uygulamada da çok ciddi sıkıntıları olduğu ortadadır.
 
Bu yasa eğitim sistemimizi tamamen alt üst etmiş durumdadır. Öngörülemeyen birtakım sancıların olacağı da bellidir. Eğitim sürecine başlayacak çocukların doktor kapısında rapor alır hale getirilmesi de başka bir sancıdır. Başbakan'ın'rapor alanlar kendi çocuğuna geri zekalı demek istiyorlar' şeklindeki sözleri söylenecek şeyler değildir. Bir başbakana da yakışmaz."
 
"Bugün mağduriyet edebiyatı yapan birileri,3-5 aylık zindan mazileri olanlar iktidardır."   
Kastamonu ve Taşköprü'de partililer tarafından karşılanan Genel Başkan Gültekin Uysal, ilk olarak Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ı makamında ziyaret etti. Uysal burada yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:
 
"Demokrat parti bugün hak etmediği bir yerdedir. Bugün mağduriyet edebiyatı yapan birileri,3-5 aylık zindan mazileri olanlar iktidardır.  Türkiye değişim dönüşüm yaşıyor ama normalleşmiyor demokratikleşmiyor. Biz sonradan olma demokrat değiliz. Biz anadan doğma demokratız. Yerel seçimler bizim için bir eşik olacaktır"
 
"Kırat'ın, At'ın ne anlama geldiğini bilen bir geleneğiz."
Genel Başkan Uysal daha sonra 26. Uluslararası Kültür Ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen at yarışlarını da izledi.
Yarış kazanan binicilere ödül veren Uysal burada yaptığı konuşmada da şunları kaydetti:
"Taşköprü'de belediye başkanımız Sayın Hüseyin Aslan ve arkadaşları tarafından önemli hizmetlerin yapıldığını görmekten büyük mutluluk duydum. Hem kendi adıma hem de Demokrat Parti adına mutlu olduğumu ifade edeyim..Kırat'ın ne anlama geldiğini At'ın ne anlama geldiğini bilen bir geleneğiz.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Uysal'a konuşmasından sonra bir plaket verdi.

Genel Başkan Uysal Taşköprü'den ayrılmadan önce İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin Pilav Şöleni'ne katıldı. Uysal burada yaptığı konuşmada da "İmam hatiplerimiz milletin ruhunu yapan bir kurumumuzdur. Bu kutlu davaya hizmet edenleri bugün bir kez daha rahmetle minnetle anıyoruz. Siyaseten bu okulların açılmasında büyük emekleri olan şehit başbakan Adnan Menderes'ten bu güne kadar hizmet eden büyüklerimizi de rahmetle anıyoruz." dedi.

Genel Başkan Gültekin Uysal'ın Taşköprü gezisine Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi ile Kastamonu İl Başkanı ve partililer katıldı.  



Kaynak:  DP Basın Merkezi - http://www.dyp.org.tr/TR/belge/1-4738/genel-baskan-gultekin-uysal-taskopru-26-uluslararasi-ku-.html


Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,490 µs