En Sıcak Konular

KİMSESİZ HASTALARDA ARTIŞ

3 Eylül 2012 17:29 tsi
KİMSESİZ HASTALARDA ARTIŞ Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, son dönemde hastanelere başvuran kimsesiz hasta sayısının arttığına dikkat çekti.

Kimsesiz hastalar artıyor

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, son dönemde hastanelere başvuran kimsesiz hasta sayısının arttığına dikkat çekti.

Çakır'ın, il sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, kimsesiz bakıma muhtaç hasta sayısının geçen yıl 6 bin 920 iken, bu yılın ilk 6 ayında 5 bin 793 olarak tespit edildiği belirtildi. Ahmet Çakır, il sağlık müdürlüklerine 'Hasta Bakım Personeli' konulu bir yazı gönderdi. Söz konusu yazıda son dönemde hastanelere başvuran kimsesiz hasta sayısının arttığını kaydeden Çakır, bu kişilerin hastanede bakımları ile ilgili çeşitli sorunların ortaya çıktığını aktardı. Çakır, "Kurumumuzca takip edilen tıbbi sosyal hizmet faaliyet verilerine göre hastanelerimizdeki Tıbbi Sosyal Hizmet Birimlerinde görev yapan sosyal hizmet uzmanları tarafından tespit edilen ya da sosyal hizmet uzmanına yönlendirilen kimsesiz bakıma muhtaç hasta sayısı 2011 yılında 6 bin 920 iken; 2012 yılı ilk altı ayında 5 bin 793 olarak tespit edilmiştir." dedi.
Söz konusu hastaların hastanede kaldıkları süre içinde tuvalet, kişisel temizlik, beslenme gibi ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili sorunlar yaşandığını kaydeden Çakır, bu nedenle yoğun olarak refakatçi talebi yapıldığını ifade etti.

Çakır, kimsesiz ve bakıma muhtaç hastaların kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için kişisel bakımına yardımcı olacak, hastane içi ve hastane dışı ihtiyaçlarını sağlayacak, her türlü hastane işlemlerinde hastaya refakat edecek hasta bakım personelinin görevlendirilmesini istedi. Yazıya göre, görevlendirilecek hasta bakım personeline, hastanın genel ve fiziksel bakımı, engellilere yaklaşım, ilk yardım, hastane içi hijyen, hasta ve hasta yakını ile sağlıklı iletişim konularında eğitim verilecek.


Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/kimsesiz-hastalar-artiyor-248804.htm



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,503 µs