En Sıcak Konular

PKK YARDIM GELMESİN DİYE KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDU

3 Eylül 2012 16:39 tsi
PKK YARDIM GELMESİN DİYE KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDU Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda ilçeye tek giriş noktası olan köprü teröristler tarafından dinamitle patlatılarak yıkıldı. Saldırı anında ilçede elektrikler kesildi.

PKK'lılar yardım gelmesin diye...
 
Yardım gelmesin diye tek geçiş köprüsünü havaya uçurdular

Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda 10 asker şehit oldu. AFP'ye konuşan kaynaklar, çatışmada 20 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi. İlçeye tek giriş noktası olan köprü teröristler tarafından dinamitle patlatılarak yıkıldı. Saldırı anında ilçede elektrikler kesildi.

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı eteklerinde bulunan Tugay Komutanlığı'na ait Ceper Üs Bölgesi'ne dün akşam saatlerinde PKK'lılar ağır silahlarla saldırdı. Üs bölgesindeki askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan ve 15 dakika süren çatışma, ilçe merkezinden de izlendi. Kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede operasyonlar sürüyor.

Beytüşşebap'ın Kato Dağı eteklerinde bulunan Tugay Komutanlığı'na ait ve ilçeyi terörist saldırılardan korumak için kurulan Ceber Üs Bölgesi'ne, dün gece PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmada PKK'lılar yoğun ateş altına alındı.

Beytüşşebap ilçe merkezinden de çıplak gözle izlenen çatışmada, PKK'lıların bulunduğu alanlar, yoğun havan bombardımanına tutuldu. İzli mermiler ve havan mermilerinin izlerinin görülebildiği çatışmada ölen ve yaralanan konusunda bilgi alınamadı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçtı.

Bölgenin yüksek ve sarp kayalık alanlarına kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için sabah erken saatlerde hava destekli operasyon düzenlendi.

İLÇE MERKEZİNDE SALDIRDILAR

Teröristlerin saldırısı geceyarısına doğru Beytüşşebap ilçe merkezinde gerçekleşti. Terörist grupları ayrı ayrı polis ve askerin bulunduğu tesislere uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdı. Saldırıya güvenlik güçleri de anında karşılık verdi. Saatler içinde püskürtülen ve bir bölümü imha edilen teröristler ilk aşamada 9 güvenlik görevlisini şehit etti. 8 asker de yaralandı. Ancak sabah saat 9.00 itibarıyla şehit sayısının 10'a yükseldiği bildirildi. Şehit ve yaralı sayıları Şırnak Valiliği tarafından da doğrulandı. Şırnak Valiliği ayrıca çok sayıda teröristin öldürüldüğünü bildirdi. Valilik öldürülen net terörist sayısının bir süre sonra açıklanacağını belirtti. Teröristlere karşı, hava birliklerinin de katılacağı yeni operasyon başlatılırken harekât bölgesinde yağmurun da etkili olduğu bildirildi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/pkklilar-yardim-gelmesin-diye/478614/1/G%C3%BCndem#.UESVm8EaNPc


Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,914 µs