En Sıcak Konular

MÜSLÜMAN KATİLİ ''ÇUVALCI'' CIA BAŞKANI YİNE GELDİ

3 Eylül 2012 12:07 tsi
MÜSLÜMAN KATİLİ ''ÇUVALCI'' CIA BAŞKANI YİNE GELDİ Her gelişiyle birlikte Türkiye'nin dış politikasında önemli değişikliklere yol açan CIA'nın Başkanı Orgeneral David Petraeus, 6 ay aradan sonra yeniden Türkiye'de... Petraeus, yüz binlerce Müslümanın katili olarak da biliniyor

Yine o geldi

Her gelişiyle birlikte Türkiye'nin dış politikasında önemli değişikliklere yol açan CIA'nın Başkanı Orgeneral David Petraeus, 6 ay aradan sonra yeniden Türkiye'de... Petraeus, yüz binlerce Müslümanın katili olarak da biliniyor 

ABD'nin 2003 yılında başladığı Irak işgalinde kilit rol alan, bu görevini Tümgeneral, Korgeneral ve Orgeneral rütbeleri altında 2010 yılına kadar sürdüren, akabinde Afganistan'daki çok uluslu güç ISAF'ın komutasını ele alarak orada da Müslümanları katletmeye devam eden ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA Başkanı Orgeneral David Petraeus, yine ülkemize geldi.

4 Temmuz 2003'te Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk askerinin başına çuval geçirdiği için 'Çuvalcı Paşa' olarak da adlandırılan Orgeneral Petraeus, Pazar günü akşam saatlerinde İstanbul'a ulaştı. Petraeus'un gündeminde son ziyaretlerinde olduğu gibi Suriye'deki son gelişmeler ve terörle mücadele (siz bunu Ankara'yı uyutma seansı olarak da okuyabilirsiniz) konuları var. Adı, Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayında yer alan ve kamuoyunda 'Çuvalcı General' olarak tanınan Petraeus, İstanbul temaslarının ardından Türkiye'den ayrılacak.

İlk ziyarette Libya bitirildi

ABD Başkanı Obama tarafından 28 Nisan 2011'de Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanlığı'na atanan Orgeneral David Petraeus, görevine başlamadan önce 2011 Temmuz ayında ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirmişti. Bu ziyarette Libya'da Kaddafi'nin işinin bitirilmesi öne çıkan başlıktı. Nitekim ziyaretten yaklaşık bir ay sonra Kaddafi'nin karargâhı başkent Trablus düştü, Ekim 2011'de de Kaddafi linç edildi.

İkinci ziyarette Suriye kan gölü

Orgeneral Petraeus, 6 Eylül 2011'de yemin ederek yeni görevinin başına geçmişti.

David Petraeus, bu yıl 12-13 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği son Ankara ziyaretinde Başbakan Erdoğan'la Başbakanlık Resmi Konutu'nda yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yapmıştı. 'Verimli' geçtiği belirtilen görüşmelerle ilgili ABD Ankara Büyükelçiliği, bölgesel güvenlik konuları, terörle mücadeledeki işbirliği ve iki ülkenin istihbarat örgütleri arasındaki 'çok iyi' olan ilişkinin ele alındığını bildirmişti. Bu görüşme sonrasında Başbakan Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı söyleminin şiddetlenmesi özellikle dikkat çekiyor. Dahası görüşme sonrası Hatay adeta CIA ajanlarının Ortadoğu'daki karargâhına dönüştü. Özgür Suriye Ordusu desteklenerek, Suriye'deki çatışmalar iyice şiddetlendi.

Masada Suriye ve İran var

Orgeneral Petraeus'un bu ziyaretinde ana temayı Beşşar Esad'ın nasıl alaşağı edileceği oluşturuyor. Türkiye ile ABD, Esad'ın gitmesi konusunda tam bir mutabakat içinde. Ancak ABD, bu konuyu zamana yayarken; Türkiye, Suriye'de çatışmaların kilitlenmesi sonucunda ağır bir ekonomik faturayla yüzleşmek zorunda kaldığından Esad'ın derhal gitmesini istiyor. Washington ise Kuzey Suriye'de Kürt özerk yapısının kurulmasıyla Türkiye'nin ekonomik açıdan zayıflanması gibi "yan ürünlere" odaklanmış durumda. Dolayısıyla Petraeus'un gelmesiyle Esad gitmeyecek, Suriye'de daha çok sivil ölecek, Türkiye yüksek fatura ödemeye devam edecek!

İkinci konu ise İran... ABD, İran konusunda Ankara'dan garanti istiyor: ABD ve İsrail, İran'a saldırırsa kesinlikle yanımızda ol! 

Terörle mücadele masalları

Ülkesinde "son 10 yılın en seçkin komutanı" olarak adlandırılan CIA Başkanı Orgeneral David Petraeus'un gündeminde 'terörle mücadele'nin de olduğu tahmin ediliyor. Gerçi son 28 yıldır Türkiye ile ABD arasında yapılan her düzeydeki toplantıda 'terörle mücadele' hep masaya geldi, ancak Türkiye lehine bir şey değişmedi. İlginçtir bu süreçte ABD'nin katkısı hep PKK lehine oldu. Sonuçta Türkiye ABD'den terörle mücadele konusunda sadece köstek görüyor, PKK ise destek alarak palazlanıyor.


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658230/yine-o-geldi


Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,449 µs