En Sıcak Konular

KORAY AYDIN: ''TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜ İLE İKTİDARA''

2 Eylül 2012 10:46 tsi
KORAY AYDIN: ''TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜ İLE İKTİDARA'' Koray Aydın MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu ilan ederken,"Partimizi zaferden zafere taşıyan, gelecekte de taşıyacak olan çizgi, “Türk-İslam Ülküsü” çizgisidir. İşte biz, Türk-İslam Ülküsü’nü yeniden ihya etmeye geliyoruz'' dedi.

Değişim fırtınası

Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Ankara'da kendisini coşkuyla destekleyen binlerce partilinin huzurunda MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu ilan etti.

AKP iktidarını bitirecek işaret fişeğini ateşliyorum
MHP yönetiminde artık değişim zamanının geldiğini söyleyen Koray Aydın, "Milliyetçi ve Ülkücü Hareket, MHP'de yönetimin değişmesi için adeta bir 'işaret fişeği' beklemektedir.  Bu işaret fişeğinin fitilini bugün resmen ateşliyorum. 4 Kasım 2002'de başlayan AKP iktidarını bitirmek üzere, 4 Kasım 2012 günü yapılacak Kurultay'da, MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğumu ilân ediyorum" dedi.

Yönetimde değişim  fikirde öze dönüş!..
GüçlÜ ve başarılı olabilmenin en önemli şartlarından birinin de, gerektiğinde değişimi ve yenilenmeyi sağlayabilmek olduğunu söyleyen Koray Aydın, devamla şöyle konuştu: Biz, "değişim merkezli ve iktidar hedefli" bir anlayışı temsil ediyoruz. MHP'de parolamız; yönetimde değişim, fikirde öze dönüş olacaktır.  MHP'yi, Yeni MHP yapmaya gelmiyoruz. Biz MHP'yi, kökleri ile buluşturmaya geliyoruz.   

4 Kasım provası

* Yurdun dört bir yanından konvoylarla gelen partililer, gecenin ilk saatlerinden itibaren Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'ne ulaştı.

* Peş peşe gelen konvoylara eklenen davul zurna sesleri ve "Başbakan Aydın" sloganları gösteri merkezini şölen alanına döndürdü.

* Türkiye'nin 81 ilinden gelen binlerce partili, MHP'deki değişim arzusunun kaçınılmaz bir ihtiyaç haline geldiğini gözler önüne serdi.

* Ankara'ya gelenler arasında çok sayıda il başkanı, yönetici ve üst kurul delegesi bulunması, 4 Kasım'daki değişimin işareti gibiydi.

MHP Genel Başkanlığına  adaylığını ilan eden Koray Aydın hedefini açıkladı:
Yönetimde değişim fikirde öze dönüş!..
Değişim merkezli ve iktidar hedefli bir anlayışı temsil ettiklerini belirten Koray Aydın, "MHP'yi, Yeni MHP yapmaya gelmiyoruz. Biz MHP'yi, kökleri ile buluşturmaya geliyoruz" dedi.

Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde kendisini destekleyen binlerce coşkulu partililerin huzurunda MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu ilan etti. MHP yönetiminde artık, değişim zamanının geldiğini söyleyen Koray Aydın, "Milliyetçi ve Ülkücü Hareket, MHP'de yönetimin değişmesi için, adeta bir 'işaret fişeği' beklemektedir.  Bu işaret fişeğinin fitilini, bugün resmen ateşliyorum. 4 Kasım 2002 sabahından başlayan AKP iktidarını bitirmek üzere, 4 Kasım 2012 günü yapılacak olan, 10. Olağan Büyük Kurultay'da, MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğumu, resmen ilân ediyorum" dedi.
4 Kasım 2012 tarihinin Milliyetçi Hareket ve ülke için, önemli bir dönüm noktası olacağını belirten Koray Aydın sözlerine şöyle devam etti:

MHP YORGUN VE DURGUN
Bu Hareket, her türlü şahsi hesaptan arınmış ve milletini ülküsüyle buluşturacak bir kıvılcım beklemektedir. Türkiye'deki siyaset arenası, güçlünün ayakta kaldığı bir mücadele alanı hâline gelmiştir. Partimizin fotoğrafına bakıldığında da, maalesef, üzücü bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Her şeyden önce partimizde, bir yorgunluk dikkat çekmektedir. "Tek adam" mantığıyla ve  "dar bir çekirdek kadro"  ile yönetilen partimiz, her geçen gün ağırlaşan yükü artık taşıyamaz hale gelmiştir. MHP Genel Merkezi, Ülkücü Hareket'in belkemiğini teşkil eden tabanıyla maalesef barışık olmayan bir yapıya sahiptir. Bugün MHP Genel Merkezi'nde; Ülkücü kadroların sesine ve beklentilerine kulak vermeyen, Teşkilatların atıl kalmasına seyirci kalan, Kongrelerde sarf ettiği enerjinin 10'da 1'ini bile seçim meydanlarına taşıyamayan, Ülküdaşlarıyla, sevgi bağları kuramayan, İnsanlara tepeden bakan bir anlayış söz konusudur. Bu davaya ömrünü adamış büyüklerimiz dışlanmıştır. Parti içi demokrasi rafa kaldırılmıştır. MHP'de, yapıcı eleştiri getirmenin de önü kapatılmıştır. Parti içi demokratik hak arama yolları tıkanmıştır. Öyle ki; yönetim tarzının değiştirilmesine yönelik teklifler ve MHP'nin gelişmesine yönelik farklı görüş ve öneriler bile, ihanetle eş değer görülmüştür. 

MHP KENDİNİ SORGULAMALI
MHP'nin "Küçük olsun, bizim olsun" anlayışıyla yönetildiğini ve bu anlayışın Ülkücüler arasında ümitsizliğe, yılgınlığa yol açtığını vurgulayan Koray Aydın konuşmasını salondaki partililere yönelttiği şu sorularla sürdürdü:
Sadece aldığımız seçim sonuçları bile, bize mevcut yönetim anlayışının yanlış olduğunu belgelemiyor mu?
Seçimlerde yaşadığımız başarısızlıklar, daha ne zamana kadar şerefli yenilgiler olarak takdim edilecektir? 
En önemlisi, MHP'nin seçimlerdeki kronikleşmiş başarısızlıkları, daha ne zamana kadar, dış etkenlere bağlanacaktır?
Ülkücünün ömrü "iktidar" müjdesi bekleyerek mi geçecektir?
Bütün bunlara rağmen, başarısızlığı hâlâ kendi dışımızda aramak, seçim sonuçlarını tahlil ederken sürekli olarak dış etkenleri öne çıkarmak ne kadar gerçekçidir? 
Öz eleştiri yapmaktan ne zamana kadar kaçacağız? 
Teşhisi doğru koymazsak tedaviyi nasıl yapacağız?
Seçim sonuçları, yüzümüze tutulan aynalardır ve aynalar ise asla yalan söylemez. 
Mevcut yönetim ve siyaset anlayışıyla MHP, artık Türk seçmenine cazip gelmemektedir.
Acı olabilir, ama gerçek budur. 
Siz değerli kardeşlerime soruyorum: 
Başarılı olduğumuzu iddia edenler size ne kadar inandırıcı gelmektedir? 
Size sundukları gerekçeler, sizi tatmin ediyor mu? 
Aynada görünenleri Türk-İslâm ahlakına ve ülkücü karaktere uygun olarak, dürüstçe haykırmanın artık zamanı gelmemiş midir? 
Bütün bu olan-biten karşısında susmak, bizlere yakışıyor mu?
Bütün bu gerçekleri kurultay sürecinde konuşmayacağız da, ne zaman konuşacağız?

MHP KÖKLERİ ÜZERİNDEN YÜKSELECEK
Güçlü ve başarılı olabilmenin en önemli şartlarından birinin de, gerektiğinde değişimi ve yenilenmeyi sağlayabilmek olduğunu söyleyen Koray Aydın, devamla şöyle konuştu: 
Değişim ve yenilenme, geleneklere, öz ve kök değerlere sadık kalınarak yapılırsa; başarı kaçınılmazdır. İşte biz, "değişim merkezli ve iktidar hedefli"  bir anlayışı temsil ediyoruz. Değişim gibi bir kavramın içini, doğru bir şekilde, yerli ve millî bir bakış açısıyla, doldurmak şarttır. Buradaki önceliğimiz, MHP'nin kendi öz çizgisi olan Türk-İslâm ülküsünü teşkilatlarımızın kılcal damarlarına kadar hâkim kılmak olacaktır. 
MHP'de parolamız, yönetimde değişim, fikirde öze dönüş olacaktır. 
Biz MHP'yi, Yeni MHP yapmaya gelmiyoruz. Biz MHP'yi, kökleri ile buluşturmaya, hepimizin yüreğinde sevda, dilinde destan olan MHP yapmaya geliyoruz. MHP köklerine dönerek işe başlayacak; Ülkücülerin iktidarını, o kökler üzerinde inşa edecektir. Bu böyle bilinmelidir!..

ÖZ SİYASET DİLİNE DÖNÜLECEK 
En önemli hedeflerinden birisinin de , MHP'yi zaman içinde kaybolan kendi öz siyaset diline yeniden kavuşturmak olacağını belirten Koray Aydın, "MHP taklitçi ya da tekrarcı bir politika izlemeye mahkûm olamaz. MHP, her zamankinden daha fazla, kendi siyasî ve fikrî mirasına sahip çıkmak durumundadır" dedi. Koray Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
Sadece iktidar partisinin icraatları doğrultusunda tepki beyan eden, onu da gecikmeli bir şekilde yerine getiren partimiz, bu haliyle "gündem belirleyen ve takip edilen" değil, "belirlenmiş gündeme geç intibak eden ve takip eden" bir görünüme sahiptir. Haftada bir gün yapılan grup açıklamalarının dışında, dişe dokunur bir faaliyet sergilemeyen Genel Merkezimiz, alanda varlığı belli olmayan ve hatta bundan özenle kaçınan bir kimliğe büründürülmüştür.

ADAYLIĞIM BENLİK KAVGASI DEĞİL
MHP'nin, dünyaya ve özellikle Türk dünyasına seyirci kalamayacağının altını çizen Koray Aydın, MHP ve Ülkücü Hareket'ten beklenenin, Türkiye merkezli ve Türk Dünyası eksenli bir bakış açısını uygulamaya koymak olduğunu belirtti. Türk milletinin başına sarılan türlü belalardan kurtarılması ve yeniden şaha kaldırılmasının ancak MHP'nin iktidar olmasıyla mümkün olacağını söyleyen Koray Aydın, şöyle konuştu:
Yapılması gereken; kırmadan, dökmeden camiamızı bütünleştirmek ve 4 Kasım Kurultayından bir iktidar projesi çıkarmaktır. 
Aziz Ülküdaşlarım, benim adaylığım, kesinlikle bir "benlik" kavgası değildir...
Adaylığım, mevcudu karalamak ve suçlamak adına değildir.
Amacım, MHP ve Ülkücü Hareket'i daha iyi yönetmek ve iktidara taşımaktır.
Amacım, MHP'yi Yeni MHP yapmak değil, MHP'yi özlenen, aranan ve beklenen MHP yapmaktır.
Amacım, MHP'nin kaybettiği siyasi coğrafyalara yeniden erişmek ve gelişmektir.
Adaylığım, MHP'yi adına yaraşır biçimde harekete geçirmek içindir.
Adaylığım, her ülkücüyü kucaklayarak, Türk Milleti'ni mutlu etmek ve Türk Devleti'ni güçlü kılmak içindir. Büyük kucaklaşmada; "Ülküde Birlik, Ülkede Birlik" temel şiarımız olacaktır.

GÖNÜL SEFERBERLİĞİ İLE HER YERDE MHP...
MHP ve Ülkücü Hareket'in kurucusu, Alparslan Türkeş'in, en çok önem verdiği ilkelerden birinin Gönül Seferberliği olduğunu hatırlatan Koray Aydın, "Camiamızı Ülküdaşlık hukuku temelinde, birbiri ile kaynaştıracağız" dedi. MHP'de "Gönül Seferberliği" için, öncelikle "Üye Seferberliği" başlatacağını vurgulayan Koray Aydın, bu konudaki projesini şöyle izah etti:
Toplumun kılcal damarlarına kadar nüfuz eden bir MHP üyelik sistemini hayata geçirmek, temel hedeflerimizden biridir. Köylerde, beldelerde, ilçelerde ve şehirlerde üye kayıt masaları açacağız. Üye kayıt kampanyasıyla iller arası tatlı bir yarış ve rekabet anlayışını teşvik edeceğiz. İnsanımız isterse, başvurusunu oturduğu yerden, elektronik ortamda yapacak, bu tür başvurular süratle sonuçlandırılacaktır. Üye seferberliği ile MHP'yi halkımızla bütünleştireceğiz. Tabiri caizse MHP'yi insanımızın ikinci adresi yapacağız. İlk altı ayın sonunda üye sayımızı 1 milyona çıkartacağız. Ondan sonraki bir yılda 1 milyon yeni üye yapmak temel hedefimizdir. Üyelik seferberliğinin yanı sıra, MHP'de bir "Temsil Seferberliği" başlatılacaktır. Böylece "MHP Her Yerde" hedefimiz, hayata geçirilecektir.
Büyük kurultayımız sonrasında; "MHP Her Yerde" hedefimiz doğrultusunda, başta Erciyes Zafer Kurultayı olmak üzere, önemli kurultaylar yeniden başlatılacaktır. Rahmetli Başbuğ'un Türk Dünyasına stratejik bir miras olarak bıraktığı, Türk Dünyası'nı buluşturan kurultaylar da yeniden başlatılacaktır. MHP ve Ülkücü Hareket'in etkinliği sınırları aşacaktır.

TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜ İLE İKTİDARA...
MHP'nin Türk milletinin gözünde, gönlünde ve aklında yer eden en kalıcı çizgisinin "Türk-İslam Ülküsü" çizgisi olduğunu kaydeden Koray Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:
Partimizi zaferden zafere taşıyan, gelecekte de taşıyacak olan çizgi, "Türk-İslam Ülküsü" çizgisidir. İşte biz, Türk-İslam Ülküsü'nü yeniden ihya etmeye geliyoruz. Türk-İslam kültür ve medeniyetini yeniden inşa ve ihya edecek hareket, MHP ve Ülkücü Hareket'tir. Türk milliyetçileri olarak, ideolojik çerçevemizi yeniden belirginleştirerek, temel milli değerlerimizi yitirmeden, çağın gerçekleriyle barışık bir parti programını, hazırlamak mecburiyetindeyiz. MHP; Türkiye'nin doğusu ve batısı ile, bütün toplumsal kesimlerin bütünleştiği güçlü bir siyasi hareket olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisini, toplumun "Milli merkezi" haline getireceğiz. MHP'nin, iktidar rotasına girmesi için yola çıktık.  MHP'de, yeni bir sayfa açmak istiyoruz. 
Şunu taahhüt ediyoruz: Bu yeni sayfanın, tek bir sahibi olmayacaktır.  Bu sayfayı, o mübarek ellerinizle ve kutsal emeğinizle, beraberce dolduracağız. Gençlerin dinamizmi, orta yaşlıların olgunluğu ve büyüklerimizin tecrübeleri, açılan bu yeni sayfanın doldurulmasında, en büyük dayanağımız olacaktır. Hiç kimseyi dışlamadan, Ülkücü Hareket'in bütün dinamiklerini, tekrar MHP'nin çatısı altında buluşturacağız. Bu inançla, bu kararlılıkla ve bu ruhla bozkurtların dirilişini başlatmak üzere, sizlerin huzurundayız.

ARTIK BAYRAK ÇEKİLDİ!
Koray Aydın'ın adaylığını açıkladığı coşkulu toplantıya katılarak destek veren Ozan Arif, MHP'yi iktidara taşıyacak değişimin önünde durulamayacağını söyledi.

Anadolu Gösteri Merkezi'ni dolduran ülkücülerin coşkulu alkışları arasında kürsüye gelen Ozan Arif şöyle konuştu:

"Bugüne kadar Ozan Arif olarak olumsuzlukları anlata anlata dilimde tüy bitti. Devlet Bey'e seslenmek istiyorum. Benimle ilgili ne düşünürsen düşün. Ben sana ağabey derdim. Ama artık demiyorum. Bugün son kez sana ağabey diyeceğim. Bu insanların, burada buluşan insanların emeklerini boşa harcatma. Yarın bu insanların gönlünde yerin olsun istiyorsan, bu hareketin önünden çekil artık. Hareketin evlatlarını birbirine düşürme. Bunu yapmazsan, mezarının başında toprağını kürekleyecek adam bulamayacaksın. 

Genel başkanlığa soyunanlara sesleniyorum. O sandalyeye niyetlenmek her ülkücünün hakkı ama, hak başka haddini bilmek başka. Sizin de yüreğiniz 15 yıldır benim gibi cayır cayır yanıyorsa bir araya gelmemek için ne sebep var. Niyet kendinizi bir yerlere getirmekse, ülkücülerin harap olmuş duygularıyla oynamayın. Koray Aydın bana e-posta atmış, "Ülküdaşım" demiş. Balık gibi yakalandım, ne kadar özlemişim. Eski kral ölmeden yaşasın yeni kral şarlatanlığı yapmaya gelmedim. Bu işlerin aşağıdan yukarı olacağını biliyorum. Beni kutlu bir isyana çağırmıştı. Burada artık bu kutlu isyan bayrağının çekildiğini görüyorum. Türkler eskiden mahareti olmayana isim vermezmiş. Boğaç Han, boğayı devirdiği için bu ismi almıştır. Sayın Bakanım (Koray Aydın), ben sizden boğayı devirmenizi istemiyorum. Kartal yuvası kargalar tarafından işgal edildi. Bu kargaları kovmanız için elinize asa olmaya geldim. Ben Ülkücülere bugün destanlara sığdıramam. Ama eller Rahşan Hanım'ın eteğinin altına sığdırdı. Gazanız mübarek olsun.
 
NOTLAR

4 Kasım provası

* Koray Aydın'ın MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamak için partililere Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde verdiği randevu Başkent'in hafta sonu sakinliğine hareket getirdi.
* Yurdun dört bir yanından otobüs ve otomobil konvoyları ile akın akın yola çıkan parlililerin bir kısmı gecenin ilk saatlerinden itibaren Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'ne ulaştı. Saatler ilerleyip gün ağarmaya başlarken gösteri merkezi önündeki kalabalık ve hareketlilikte arttı. 
* Otobüs ve otomobil konvoyları birbiri ardına geldikçe davul zurna sesleri ve partililerin Koray Aydın'ı destekleyen sloganları birbirine karıştı. Koray Aydın'ın dev posterleri ve MHP bayraklarıyla süslenmiş gösteri merkezinin önü şölen alanına döndü.
* Daha sonra kapıların açılmasıyla salona giren partililer Koray Aydın'a yönelik sevgi ve çoşku gösterilerini burada da sürdürdü. 

Salonu süsleyen pankartlarda şu sloganlar dikkat çekiyordu:
* Umut Hareket Bereket Var 
* MHP'ye Son Karar Değişim ve İktidar
* Milletin Partisi Siyasetin Merkezi
* Koray Aydın sadece Milletine Hizmet Eder
* Gelenekten Geliyoruz Geleceği Seçiyoruz
* Ulaşılmadık tek Vatandaş, Kucaklanmamış Tek Ülküdaş kalmayacak
* Kökleri Üzerinden Yükselen Bir MHP
* Türkiye'nin 81 ilinden gelen binlerce partilinin hasretle kucaklaşması, MHP'deki değişim arzusunun da kaçınılmaz bir ihtiyaç haline geldiğini gözler önüne serdi. Koray Aydın'a destek vermek için Ankara'ya gelenler arasında çok sayıda İl başkan ve parti yöneticileri ile Üst Kurul Delegesi'nin bulunması 4 Kasım'daki yönetim değişiminin ilk işareti gibiydi.   
* Saatler 13:20'yi gösterirken Koray Aydın Anadolu Gösteri Merkezi'ne geldi. Aydın'ı gösteri merkezi önünde bekleyen ülkücüler büyük bir coşkuyla karşıladı. Aydın'ın salona girişi sırasında büyük bir izdiham yaşanırken, "Durma ilerle, Türkiye seninle" sloganları ortalığı çınlattı.
* Coşkulu alkışlar ve "Başbakan Aydın" tezahüratlarıyla kürsüye gelen Koray Aydın'ın 2 saate yaklaşan konuşması büyük bir dikkatle dinlendi. Konuşması zaman zaman alkış ve sloganlarla kesilen Koray Aydın'ın toplantısını kalabalık bir basın ordusu izledi.
* Salon dışında kalanlar Aydın'ın konuşmasını gösteri merkezi önüne kurulan dev sinevizyon ekranından takip ettiler. (Haber: Fatih Erboz -Refika Karabacak -Bilun Çelik/ YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=72311


Bu haber 1,059 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,402 µs