En Sıcak Konular

TÜRK ŞİRKETLERİNİN TÜRKMENİSTAN'DA YATIRIMLARI SÜRÜYOR

24 Ocak 2008 08:03 tsi
TÜRK ŞİRKETLERİNİN TÜRKMENİSTAN'DA YATIRIMLARI SÜRÜYOR Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türk işadamlarıyla bir araya geldi.

AŞKABAT - Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türk işadamlarıyla bir araya geldi.
     Başkanlık Sarayı'nda ilk olarak Kotam Enterprises LTD şirketinin yönetim kurulu başkanı Muammer Ağım'ı kabul eden Berdimuhamedov, Ağım ile tekstil sanayiindeki işbirliğini ve bu işbirliğinin daha da geliştirilmesini görüştü.
     Berdimuhamedov görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, taraflar arasında çıkarlara dayalı işbirliğini geliştirmenin temellerinin atıldığını ifade etti.
     Ağım da görüşmede, başkent Aşkabat'a 45 km uzaklıktaki Gökdepe ilçesinde inşa edilecek kadın doğum ve çocuk hastalıkları merkezinin proje çalışmalarıyla ilgi bilgi verdi. Ayrıca görüşmede Türk şirketinin ülkenin kuzeyindeki Daşoğuz eyaletinde kuracağı tekstil fabrikasının projesi de onaylandı. Modern teknoloji ile teçhizatlandırılacak ve toplam maliyeti 76 milyon 521 bin doları bulması beklenen fabrikanın yapımına gelecek ay başlanacak. Bu projenin 2009 yılının Ekim ayında tamamlanması planlanıyor. Gökdepe ilçesinde faaliyette olan tekstil fabrikasına bir modern tesis ilave edecek Kotam'ın ayrıca, Aşkabat'ta tıbbi pamuk üretimi için fabrika ve ticaret merkezi inşa edeceği de açıklandı.
     Berdimuhamedov aynı gün, ülkede 11 yıldır faaliyet gösteren Türk inşaat şirketi Erku İnşaat'ın yönetim kurulu başkanı İlhan İpekçi'yi de kabul etti. Ülkede pek çok projeye imza atan şirketin yöneticisi İpekçi ile mevcut projelerin hayata geçiriliş sürecini ele alan Berdimuhamedov, Erku İnşaatın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Türkmenistan'da tekstil sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren Türk şirketi Engin Group'un da toplam maliyeti 85 milyon 359 bin doları bulacak tekstil fabrikası inşa edeceği bildirildi. Türkmenabat kentinde gelecek ay başlayacak fabrika inşaatının 2009'da tamamlanması bekleniyor.

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,579 µs