En Sıcak Konular

NE SINIR KALDI NE SİNİR

31 Ağustos 2012 12:51 tsi
NE SINIR KALDI NE SİNİR AKP'nin BOP sevdasıyla Türkiye'yi terör ve Suriye bataklığına gün geçtikçe daha çok saplaması Türk milletinde büyük endişe doğururken, yabancı basında da çok çarpıcı değerlendirmeler yer alıyor.

NE SINIR KALDI, NE SİNİR

AKP'nin BOP sevdasıyla Türkiye'yi terör ve Suriye bataklığına gün geçtikçe daha çok saplaması Türk milletinde büyük endişe doğururken, yabancı basında da çok çarpıcı değerlendirmeler yer alıyor.

Mülteci kamplarının durumuyla ilgili çok vahim iddialar ileri sürülüyor. Guardian Gazetesinde yer alan ve "Suriye, geri dönüşü olmayan nokta" başlığını taşıyan analizde, "Esad rejimi ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki mesele ölüm kalım mücadelesi haline geldi. İç savaş tüm Ortadoğu'yu tehdit ediyor" deniyor.
 
Şam yönetiminin devrilmesinin İran'ın yanı sıra Lübnan'daki Hizbullah için de büyük bir hezimet olacağı ifade edilen yazıda, Türkiye'nin mülteci akınına uğradığını hatırlatıp şu yorumu yapıyor: "Suriye'nin Kürtleri, idari otoritesinin zayıflamasıyla kendilerine devlet kurma şansı tanındığına karar verirse Türkiye'yi mülteci krizinden çok daha büyüğü bekliyor olacak."  
 
Guardian gazetesinin G2 adlı ekinde Suriye'de yaşanan gelişmelere dair detaylı bir analiz öne çıkıyor.
 
Gazetenin deneyimli Ortadoğu muhabiri Martin Chulov'un kaleme aldığı analizde "Tarih, Suriye halkının başarmak istediklerini gasp etti'yorumu yapılıyor.
 
"Suriye, geri dönüşü olmayan nokta " başlığını taşıyan analizde, " Esad rejimi ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki mesele ölüm kalım mücadelesi haline geldi. İç savaş tüm Ortadoğu'yu tehdit ediyor " deniyor.
 
Martin Chulov, muhaliflerin en büyük isteğinin bölgede etkin güce sahip ülkelerin devreye girmesi olduğunu belirtirken, bu tip bir adımın Suriye sınırlarını aşacağını savunuyor.
Chulov'a göre böylesi bir durum, Ortadoğu'da Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasından sonra bölgede oluşan derin çatlakları da beraberinde getirir.
 
Lübnan'ın krizden etkilenmesinin kaçınılmaz olduğu belirtilen analizde, Irak'ın da Suriye'deki ayaklanmadan ilham alan İslami grupların, ülkede varlıklarını yeniden güçlendirmesinden endişelendiği yazıyor.
 
Şam yönetiminin devrilmesinin İran'ın yanı sıra Lübnan'daki Hizbullah için de büyük bir hezimet olacağı ifade ediliyor.
 
Chulov, Türkiye'nin de mülteci akınına uğradığını hatırlatıp şu yorumu yapıyor:
"Suriye'nin Kürtleri, idari otoritesinin zayıflamasıyla kendilerine devlet kurma şansı tanındığına karar verirse Türkiye'yi mülteci krizinden çok daha büyüğü bekliyor olacak. " (BBC Türkçe)


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=25178&haber=ne-sinir-kaldi-ne-sinir


Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,239 µs