En Sıcak Konular

GÜRSEL TEKİN: ''AÇILIM TERSTEN İŞLİYOR''

28 Ağustos 2012 23:04 tsi
GÜRSEL TEKİN: ''AÇILIM TERSTEN İŞLİYOR'' Hükümetin 2009 yılında başlattığı açılım sürecini değerlendiren Tekin:''Bize Sivas’ın ötesine geçemez diyenler şimdi 300 koruma ile bölgeyi gezemiyorlar'' dedi.

'Açılım tersten işliyor'

AKP'nin bastırdığı "Demokratik Açılım" kitapçığını incelemeye aldı

Hükümetin 2009 yılında başlattığı açılım sürecini değerlendirirken kitapçığın kapağındaki karanlıktan aydınlığa şeklindeki fotoğrafı gösteren Tekin, "Şimdi bu tersine döndü. Karanlığa doğru ilerliyoruz. Bize Sivas'ın ötesine geçemez diyenler şimdi 300 koruma ile bölgeyi gezemiyorlar" dedi.

Gelinen noktanın "karanlık" olduğunu savunarak, "İktidar raydan çıktı. Güzel günler değil, karanlık günler geliyoruz" diyen Tekin, şunları söyledi:

KUŞKULU: Son dönemdeki yaşadıklarımız kabul edilebilir olaylar değil. İktidar parlamentoyu yok sayıp parlamento dışında kuşkulu güçlerle bu işi götürmeye başladı. Bu çok tehlikeli bir noktadır. İç politika da, dış politika da bunu kaldırmaz. Son 10 yıldır maalesef Türkiye'nin en önemli sorunu terör ve Kürt sorunu. Bir siyasi parti Türkiye'nin geleceğini kendi siyasi geleceği ile eş tutuyorsa maalesef bu sorunların üstesinden gelemez ve raydan çıkar. 

BAŞBAKANLAR YÖNETİR: 2009 yılında Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden Açılım Paketi'ni hazırlıyorum diye çıkan iktidara 2010 yılının hamen başında bastırdıkları kitabı hatırlatmak isterim. Orada açık bir ifade var. 'Terör örgütü ile müzakere asla söz konusu olmayacaktır' deniliyor. Bugün baktığımızda bir taraftan bunlar yazılırken diğer taraftan Oslo'da müzakereler yapılmış. Bu çözüm değil çözümsüzlüğe doğru gittiğimizin önemli bir kanıtıdır. Önce 'biz görüşmedik devlet görüştü' dediler. Unutmasınlar ki devleti Başbakanlar yönetir. Bir taraftan 'demir ağlarla ördük, duble yollar yaptık' diyerek yaptıklarınızla övünürken diğer taraftan 'MİT-Oslo görüşmelerini biz yapmadık devlet yaptı' demek ne oluyor. O zaman çıkın yolları da 'devlet yaptı' diye açıklama yapın.

KIBLE FARKLI MI?: Açılım kitapçığının 77. sayfasında 'Hakkari'deki Anneler de Yozgatlı anneler de aynı kıbleye bakıyor, evladı için aynı duayı okuyor' diye yazmıştınız. Buna aynen imzamızı atıyoruz. O zaman iktidara şunu hatırlatıyorum. Suriye'de savaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz. Oradaki anaların kıblesi de aynı kıble değil mi? Onların kıblesi farklı mı? 

KARANLIĞA İLERLİYORUZ: Sayın Arınç'a kendi açılım kitapçıklarını okumasını öneriyorum. Nereden nereye geldiklerini bir değerlendirsin. Kitapçığın kapağında karanlıktan aydınlığa doğru giden bir resim var. Bugün bu resim tam tersi duruma dönmüş durumda. CHP'ye Sivas'ın ötesine gidemiyorsunuz diyenler bugün Hakkari'de 300 koruma ile gezemiyorlar. Bu bölgenin güvenliğinden sorumlu bakan güvenliğini sağlayamıyorsa vatandaşın güvenliği nasıl sağlanacak. 

'Açılım kitabını iyi okuyun' 

Gürsel Tekin AK Parti'nin bastığı "Demokratik Açılım Süreci" kitabından alıntılar yaptı ve icraatın bu kitapla çeliştiğini söyledi. (Kıvanç El / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/acilim-tersten-isliyor/476829/9/Siyaset#.UD0j7sEaNPc


Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,470 µs