En Sıcak Konular

''EMEK HIRSIZI'' BURAK YILMAZ

28 Ağustos 2012 17:07 tsi
''EMEK HIRSIZI'' BURAK YILMAZ Beşiktaş-G.Saray maçındaki pozisyonu yanlış değerlendiren Bülent Yıldırım, haftalar sürecek bir tartışmanın fitilini ateşledi. Burak Yılmaz’ın kendisini yere bırakması, “emek hırsızlığı” yakıştırmalarını da gündeme getirdi

Sahaların yeni Arif'i Burak Yılmaz oldu

Beşiktaş-G.Saray maçındaki pozisyonu yanlış değerlendiren Bülent Yıldırım, haftalar sürecek bir tartışmanın fitilini ateşledi. Burak Yılmaz'ın kendisini yere bırakması, "emek hırsızlığı" yakıştırmalarını da gündeme getirdi
İnönü Stadı'ndaki nefes kesen maçta akıllarda Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın hakem Bülent Yıldırım'ı aldatıp takımı adına kazandırdığı penaltı kaldı. Türkiye maçın skorundan çok, hakem Bülent Yıldırım'ın yanlış penaltı kararını tartıştı. "Emek hırsızlığı"yla suçlanan Burak Yılmaz da uzun yıllar bu kulvarda liderliği kimseye bırakmayan Galatasaray'ın eski futbolcusu Arif Erdem'i akıllara getirdi. TRT 3'te yorumculuk yapan Erdem, pozisyonun penaltı olmadığı belirtti. Pozisyonu ilk izlediğinde Beşiktaşlı Escude'nın baldırıyla Burak'a darbe indirmiş olabileceğini düşündüğünü belirten Erdem, "Ancak pozisyonu tekrar izlediğimde Burak'ın kendisini yere bıraktığını gördüm. Bunlar doğru işler değil. Bir maçta haksız penaltı almış olmam 15 yılıma mal oldu. Herkes adımı çıkardı. Burak için de 'yeni Arif' dediklerini duyuyorum. Ben kendimden sorumluyum. Yıllarca bana haksızlık yapıldı" dedi.
Buna ihtiyacı yok
Beşiktaşlı eski yönetici olan, senarist ve yönetmen Birol Güven'in, Burak'ın pozisyon için Arif Erdem'i hatırlatan tweet'i de "aldatmalarıyla" ünlü eski futbolcuya soruldu. Arif Erdem gülerek, "Beni hatırlamaları normal" dedi. Erdem, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Ben bu tür ithamlarla çok fazla karşılaştım. Burak'a da ikinci Arif demeye çalışıyorlar. Benim sırf bu yüzden birçok penaltım verilmedi. Nedenini sorduğumda, 'Adın çıkmış' dediler. Bunu sadece Burak yapmaz, Alex de, Almeida da yapar. O anda futbolcu, 'Gerideyim, takımıma gol kazandırmam gerekiyor' diye düşünür. Ama Burak Yılmaz'ın yaptığı doğru değil. Burak çok kaliteli, hızlı bir futbolcu." 
Hakemi yanıltan emek hırsızıdır
MHK eski başkanı Oğuz Sarvan, "Hakemi yanıltan oyuncu emek hırsızıdır" dedi. Maç sonrası eski hakemlerin televizyonlarda hakemleri aşağılayıp, yanlış mesajlar vererek futbolcuları cesaretlendirdiğini belirten Sarvan, "Hakemi yanıltmak, emek hırsızlığı yapmaktır. Bunu yapan futbolcu da emek hırsızıdır. Son yönettiğim Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi, hakkımda takım tuttuğuma yönelik ağır eleştiriler vardı. Bu maç sırasında bir pozisyonda Galatasaray lehine faul atışı verdim. Bu sırada Hagi'nin itirazları vardı. Gerekli barajı kurdurtup, Bülent'in atış yapmamasını istedim ve Hagi'yi uyardım. Hagi de hatasını anlamanın durgunluğu ile beni haklı gösteren bir işaret yaptı. İşte o andan itibaren çok rahat bir maç yönettim" diye konuştu.
KİM NE DEDİ
* Hakem için çok zor bir pozisyon ancak buradaki temas Burak'ın düşüşünden sonra oluyor. Bu tarz pozisyonları çok iyi bilirim. Burak, çok akıllı bir şekilde kendisini bırakıyor. Bu çok doğal bir düşüş değil. Pozisyonu 10 kez izledim; bir faul verilecek olsa bile pozisyon dışarıda zaten.
Markus Merk
* Çok net bir şekilde Bülent Yıldırım Beşiktaş'ın galibiyetini elinden aldı. Yani emeğe haksızlık etti. Burak pozisyona giriyor, rakip oyuncudan en ufak bir müdahale yok. Çoğu zaman olduğu gibi, kendi sol ayağını alçıya alıyor ve yere bırakıyor. Bırakın penaltı çalmayı, Burak'a sarı kart gerekir.
Erman Toroğlu
* Pozisyon net şekilde Yıldırım'ın beş metre önündeydi. "Devam" diyen Yıldırım, yardımcı hakemi Erdinç Sezertam'dan gelen uyarıyla penaltıya döndü. Kendisi de inanmadı. Penaltı kararı verdiyse bariz gol şansını engellemekten dolayı siyah-beyazlı oyuncuyu neden kırmızı kartla oyun dışı bırakmadı?
Ali Aydın
* Hakemin aklı Emre'nin şutunda; Hilbert'e çarpan topta kaldı. Escude dokunmuyor ancak Burak kendisini göstere göstere yere bırakıyor. Bülent Yıldırım önce "Oyna" diyor, yardımcısı aklına girince penaltıyı veriyor. Bir çuval inciri berbat ettiler.
Bülent Yavuz
* Penaltı pozisyonuna baktığımızda, Beşiktaşlı Escude ile Bırak Yılmaz'ın pozisyonu ceza alanı dışında başlıyor. Beşiktaşlı oyuncunun ne yerden, ne de havadan Burak Yılmaz'a hiçbir teması yok. Dolayısıyla verilen penaltı kararı maçın sonucuna direkt etki etti.
Serdar Tatlı


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=72099


Bu haber 1,277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,780 µs