En Sıcak Konular

TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNANAN BÜYÜK OYUN DEŞİFRE OLDU

25 Ağustos 2012 23:32 tsi
TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNANAN BÜYÜK OYUN DEŞİFRE OLDU Gaziantep’te 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırı planının, aylar önce ABD’deki bir “savaş oyunu”nda konuşulduğu ortaya çıktı.

Gerçeğe dönüşen 'savaş oyunu'na tepkiler çığ gibi.

Gaziantep'teki bombalı saldırının, ABD'li 3 düşünce kuruluşu tarafından 2 ay önce ortaklaşa gerçekleştirilen "Suriye krizi simülasyonu" nda yer aldığının ortaya çıkması muhalefeti ayağa kaldırdı. CHP ve MHP'li vekillerin yanı sıra emekli askerler de "Türkiye tezgahı" na isyan etti.

Türkiye üzerine oynanan büyük oyun deşifre oldu
Gaziantep'te 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırı planının, aylar önce ABD'deki bir "savaş oyunu"nda konuşulduğu ortaya çıktı.

Gaziantep'teki kanlı saldırının ardından ABD'nin en önemli 3 düşünce kuruluşundan biri olduğu öne sürülen Brookings'te 27 Haziran'da Suriye kriziyle ilgili savaş oyunu oynandığı ortaya çıktı. Konunun en ilginç yanı ise senaryoda Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi bölgelerde bombalamalar olması da konuşuldu. Bu durum, "Türkiye'yi Suriye ile savaştırmak için her yolu deneyen ABD'nin ayak oyunlarına başladığı" şeklinde yorumlanıyor. Konuyu Yeniçağ'a değerlendiren uzmanlar, Türkiye'nin çok dikkatli olmasının önemine dikkat çektiler.  CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Bu savaş oyunu denen şey bir senaryonun parçası. Biz şu an bu filmi yaşıyoruz ama bu senaryo yıllar önce Türkiye dışında birileri tarafından yazıldı ve AKP'ye de bu senaryoda başrol verildi" dedi.

Ajanlar gönderiliyor
AKP'nin bu ve benzeri senaryoların uygulanması için iktidara getirildiğini öne süren Tanju Özcan şöyle devam etti; Ben bu durumu malumun ilamı olarak değerlendiriyorum. Birçok kişinin bildiği şeyin ortaya çıkmasıdır. Abartılı bir haber olmadığını düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde de devamının geleceğini düşünüyorum. Bunlar bilinen şeyler ancak ispatı mümkün olmuyor. Ancak bu tür vesilelerle ortaya çıkıyor. Şu ülkede biraz düşünen, olayları muhakeme edebilenler için şaşırılmayacak bir durumdur. Tüm Türkiye adım adım o noktaya doğru gidiyor. Irak için zamanında ortaya konan senaryoların şimdi Suriye için planlandığını anlatan CHP Milletvekili, "İlk körfez savaşı sonrasında uçuşa yasak bölge ilan edilmesinin, buraya ajan doldurulmasının sonucu nasıl oldu bunu gördük. Otorite boşluğundan kaynaklı ve oradaki ajanların alt yapısını hazırladığı bir Kürt devleti ortaya çıktı. Bu uygulamanın aynısı şu an Suriye için düşünülüyor. Ajanlar yönlendirici unsur olarak bölgeye gönderiliyor. 1991-1999 sürecinde Irak'ta ne yaşandıysa Suriye'de de aynısı planlanıyor" ifadesini kullandı.

Senaryo şüpheli
Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu da senaryonun şüphe uyandırdığını belirterek, Türkiye'nin yeni bir "Çekiç Güç" oldu bittisiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yaptı. Kuloğlu, "Nasıl Irak'ın kuzeyinde 36. paralelin kuzeyinde bir çekiç güç arkasından keşif güç oluşturuldu ve o bölgede özerk bir yönetim, ABD'ye özel bir yönetim ortaya çıkarıldıysa, Suriye'nin kuzeyinde de böyle uçuşa yasak bölge konusu ortaya çıkar ve Kuzey Irak gibi, Kuzey Suriye problemi ortaya çıkar" dedi.

Emekli Org. Başer: BOP'u hayata geçirme peşindeler
Emekli Orgeneral Edip Başer, ABD'nin bölgede kendi himayesinde bir Kürdistan kurmaya çalıştığını söyledi. Başer, "Açık olarak bildiğimiz şu var. ABD'nin kendi dergilerinde açık olarak yayınlanan bir harita var. Öbür taraftan Barzani'nin yayınladığı bir Kürdistan haritası var. Bu noktada varmak istedikleri netice ve ABD'nin de bölgede yeni yapılanma ki BOP'ta da öngördükleri bu. Öngördükleri değişim içerisinde Büyük Kürdistan oluşumu kesinlikle tabii ABD'nin himayesinde, korumasında ve onun güdümünde bir Kürdistan kurulması. Bu bilinen ve tartışma götürmeyen bir durum" dedi. ABD'nin isteklerini gerçekleştirmek için her yolu denediğini anlatan Başer şöyle devam etti. Orada bir bomba patlatır onunla mı başlangıç olur? Beri tarafta başka bir olay çıkarır, onunla mı olur? Biliyorsunuz ki ABD her yerde oyunu ahlaki kurallarına göre oynamıyor. Kendi çıkarları gereği oyunu gayrı ahlaki de olsa o tarzda oynamak suretiyle yürütüyor. İstihbarat örgütleri çeşitli operasyonlarla ülkelerde iç karışıklıklar da çıkarabiliyorlar, suikastlar da düzenleyebiliyorlar, bunların hepsi olabiliyor.


MHP'li Vural: Ülkemize
örtülü operasyon yapılıyor
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bölgedeki bütün oyunları, gelişmeleri ABD'nin kendi menfaatine yönlendirmeye çalıştığını kaydetti. Vural'ın konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle: Özellikle Suriye konusunun Türkiye'ye yönelik bir sıçrama yapacağına ilişkin endişeleri daha önce defalarca söyledik, ama maalesef Türkiye'de uygulanan Suriye politikası aynen devam ediyor. Bu ihtimallerin ABD enstitüleri tarafından dile getiriliyor olması oldukça ilginç. Bunlar bir öngörü mü yoksa uygulanacak senaryo mudur? Türkiye ajanların cirit attığı bir ülke haline geldi. Bütün bunlar Türkiye'nin bir takım dış güçler tarafından hedef haline getirilme ihtimalini artırmış durumda. İşin önemli kısmı, Türkiye'nin bu Suriye politikasının bir bumerang gibi nasıl kendisini vurabileceğine ilişkin defalarca uyarmamıza rağmen bu gelişmeler maalesef Suriye'deki yangının Türkiye'ye sıçrama ihtimalinin arttığını ve eylemlerin hedefi haline geldiğini ispatlıyor. Bu simülasyon Türkiye'nin hedefe konduğunu gösteriyor. Bunun sadece bir varsayim olmadığını görmeliyiz. Muhtemel gelişmeleri ifade ediyor. Türkiye'de PKK terör örgütünün dış desteklerinin arttığı, meşruiyetinin artırıldığı bir dönemde Türkiye'de örtülü operasyonların yapıldığı bir Türkiye haline döndü. Bu Türkiye'yi bir müdahaleye sevk etmek amacıyla da yapılmış olabilir. 

Çok önemli günler yaşıyoruz
Bu Türkiye'yi mevcut dış gelişmeleri kontrol edemeyip kendi iç meseleleriyle ilgilenen böylece aciz durumda bırakmak isteyen bir politika da olabilir. Türkiye yabancı güçlerin senaryolarının uygulandığı bir ülke haline dönüştü. Gaziantep'teki patlama, Maraş'ta etnik kimliğin hedefte olduğu olaylar Türkiye'de mezhep ayrışmasının kaşınması ve çatışmaya uygun bir zemin ortamı oluşturma çabasıdır. PKK sorununa Kürt sorunu diyerek dış güçlerin müdahalesine fırsat verecek ortam hazırlayan oyunlardır.  Çok önemli günler yaşıyoruz. Dış güçlerin Türkiye topraklarındaki 4 parçalı Kürdistan hedefine ulaşmak yönündeki projeler karşısında bu oynanan oyunları görmek ve bozmak gerekiyor. Bu simülasyon da Türkiye'nin hedef ülke olduğunu gösteriyor


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=71990


Bu haber 1,158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,501 µs