En Sıcak Konular

ENGİN ALAN TARİHE NOT DÜŞTÜ: ''BÖLÜCÜ KADAR DEĞERİMİZ YOK!''

24 Ağustos 2012 17:33 tsi
ENGİN ALAN TARİHE NOT DÜŞTÜ: ''BÖLÜCÜ KADAR DEĞERİMİZ YOK!'' Balyoz Davası’nda konuşan tutuklu MHP’li vekil Engin Alan, "Ülkeyi böldürmem diyen Engin Alan’ın, ’Böleceğiz’ diyen Sebahat Tuncel kadar kıymeti olmadığı gerçeğiyle yüzleştim" dedi.

'Bölücü kadar değerimiz yok'

Balyoz Davası'nda konuşan tutuklu MHP'li vekil Engin Alan, ömrünün 40 yılını TSK'da devlete ve ülkeye hizmetle geçirdiğinin altını çizerek, gelinen noktaya isyan etti: Ülkeyi böldürmem diyen Engin Alan'ın, 'Böleceğiz' diyen Sebahat Tuncel kadar kıymeti olmadığı gerçeğiyle yüzleştim.

Bizlerin, bölücüler kadar kıymetimiz yok
Engin Alan; "BDP Milletvekili Tuncel, halay çekiyor. Onu bu mahkeme serbest bıraktı. Ben ise 22 aydır tutuklu bulunuyorum" dedi.

"Balyoz Planı" davası kapsamında esas hakkındaki savunmasını yapan MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, ".. 'Ülkeyi, devleti böldürmem'diyen bir Engin Alan'ın, 'Biz bu ülkeyi, bu milleti böleceğiz'diyen bir Sebahat Tuncel kadar kıymeti harbiyesi olmadığı gerçeğiyle yüzleştim" dedi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Balyoz davasında esas hakkındaki savunmasını yapan emekli Korgeneral Alan, hakkında öne sürülen suçlamalara ilişkin beyanlarını yazılı olarak hazırladığını belirterek, "Umarım okursunuz" diyerek mahkeme heyetine sundu.

Sizler serbest bıraktınız
14 ayı milletvekili olarak, 22 aydır tutuklu bulunduğunu belirten Alan, şöyle devam etti:  "Beni en çok yaralayan, en çok canımı yakan bir konuyu burada ifade etmeden geçemeyeceğim. BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, PKK'nın Eruh, Şemdinli baskınının yıl dönümünde halay çekiyor. Tuncel, hem halay çekiyor, hem de şöyle diyor, 'Tek yol vardır. O da Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüdür. Şimdi bir Engin Alan'ın bir de bu muhterem bayanın durumuna bakalım. Bu çok sayın hanımefendi, 'PKK terör örgütü'üyeliği suçundan tutukluyken, 2007'de milletvekili seçildi ve yanılmıyorsam, bu mahkemenin farklı üyelerinden oluşan heyeti tarafından serbest bırakıldı. Ben de 2011 seçim sonucu milletin verdiği oylarla milletvekili seçildim. Siz ise Anayasa'nın 14. maddesini gerekçe göstererek tutukluluğumu devam ettirdiniz. Ne var ki bu durum karşısında bir acı gerçek tokat gibi suratıma çarptı. 'Ülkeyi, devleti böldürmem'diyen bir Engin Alan'ın, 'Biz bu ülkeyi, bu milleti böleceğiz'diyen bir Sebahat Tuncel kadar kıymeti harbiyesi olmadığı gerçeğiyle yüzleştim.

Az kaldı göreceğiz
Bayramdan hemen önce yanındaki BDP'li 8 milletvekiliyle Şemdinli kırsalında, üstelik milleti geri zekalı yerine koyup sanki tesadüfmüş gibi PKK'lı teröristlerle buluşup, onlarla kucaklaşan, öpüşüp koklaşan, çok sayın milletvekili Sabahat Tuncel'in yanında, yıllardır bunlar olmasın diye mücadele eden, sonunda da akıllara zarar bir darbe teşebbüsü iddiasıyla 22 aydır tutuklu yargılanan milletvekili Engin Alan'ın esamesi mi okunur? İşte günümüz gerçekliği tam da budur." Alan, mahkeme heyetine de seslenerek, "Ülkede oluk gibi kan akarken, şehirlerde bombalar patlatılırken, masum insanlar, günahsız çocuklar hayatlarını kaybederken, her gün 2-3 vatan evladı şehit düşerken, buna karşın milletvekilleri teröristlerle kucaklaşıp, onlar 'terörist değil, gerilla. Onlar bizim çocuklarımız'derken, siz ne yapacaksınız? Az kaldı. Ne yapacağınızı hep beraber göreceğiz" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=71946


Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,349 µs