En Sıcak Konular

TRT TÜRK CNN INTERNATIONAL'İN ŞUBESİ Mİ?

24 Ağustos 2012 16:51 tsi
TRT TÜRK CNN INTERNATIONAL'İN ŞUBESİ Mİ? Devletin televizyon olan TRT Türk, Amerikan menfaatleri merkezli ve ülkemizin milli çıkarları ile taban tabana zıt bir anlayışla nasıl habercilik yapabilir?

TRT TÜRK, CNN International'in şubesi mi?

Medine'de, ülkemizden haber almak için TRT TÜRK'ü açtım. Ülkemizde ve dünya genelinde hızla gelişen gündemini devlet televizyonundan izlemek istiyorum. Uzunca bir haberle karşılaşıyorum. Konu Amerika'daki başkanlık seçimleri… Obama kazanır mı kazanmaz mı, daha çok bunun üzerinde duruluyor. Haberden ziyade bir propaganda izliyoruz. 
Dört yıl önce Barack Hüseyin Obama'nın ABD Başkanı seçilmesi sıradan bir hadise değildi. Obama'nın Afrika kökenli, adının Hüseyin, kendisi Hıristiyan olduğu halde aile soy ağacında Müslümanların oluşu bir denklemi tamamlıyordu. Zaten bütün bu özellikler, ABD'nin o dönemdeki politikasının işaret fişekleriydi. Büyük Ortadoğu ve Genişletilmiş Afrika Projesi (GOKAP – Büyük BOP) ile örtüşüyordu. Böylece İslam âlemine dönük, Deccal politikaları daha yoğun olarak sahneye sürülecekti. Yani pirincin içindeki beyaz taş gibi tesir edecekti. Hatırlarsanız Obama seçildiği zaman bazı İslam ülkelerinde sevinç gösterileri yapılmış; bizim ülkemizde de kutlamalar yapılmış, tekbirlerle kurbanlar kesilmişti. Amerikan derin devletinin projesi kendine taraf bulmuştu. 
Obama'nın başkanlık dönemi boyunca İslam âlemi üzerinde özel olarak yoğunlaşıldı. Müslümanların iman ve ibadet algılamaları üzerinde ciddi oyunlar oynandı. 'Dinlerarası diyalog' yani Vatikan kontrolündeki 'Ilımlı İslam'ın propagandası bütün İslam ülkelerinde yapıldı. Bush döneminde uygulamaya konulan 'BOP projesi' adım adım uygulandı. ABD, Irak'ta karşılaştığı sorunlardan ders almış olacak ki, içerden kaleler ele geçirerek Müslümanları birbirine kırdırmaya başladı. Başbakan Erdoğan ise ABD'nin BOP Eşbaşkanlığında kusur etmeden proje adına ne gerekiyorsa onu yaptı. Türkiye'nin İslam ülkeleri üzerinde tarihi kazanımlarından istifadeyle Obama'nın misyonunu takviye etti. 
TRT Türk yaptığı haberde, Obama'nın Türkiye'ye destek verdiğini, bölgesel sorunlarda ülkemizi yalnız bırakmadığını ifade ediyor. Üstelik PKK ile mücadelede Obama'lı ABD bize tam destek olmuş. Yaptığı haberin mantığı buna göre şekilleniyor. Yani proje sahibi Türkiye bize yardımcı olan da Obama imiş imajı izleyicileri verilmeye çalışılıyor. 
Şimdi soralım. 
BOP'un hedef ülkelerinden bir tanesinin Türkiye olduğunu sağır sultan bile bilmesine rağmen BOP, yani ABD'ye ait İslam ülkelerini işgal projesi ne zamandan beri Türklerin oldu? 
'Arap Baharı' adında ki işgal sürecinde Türkiye, ekonomik olarak pazar kaybetmedi mi, komşularımızla düşman olmadık mı, ülkemiz Müslümanlara namlu çevirmedi mi? 
AKP hükümeti döneminde PKK gücünü arttırmadı mı, daha etkin hale gelmedi mi? 
Devletin televizyon olan TRT Türk, Amerikan menfaatleri merkezli ve ülkemizin milli çıkarları ile taban tabana zıt bir anlayışla nasıl habercilik yapabilir? 
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin' in bu yayın politikasındaki yeri nedir? 
TRT, artık El Cezire gibi ABD tarafından mı yönlendirilmektedir? 
Bütün bu soruların cevabını milletimizin vermesi gerekmektedir. Şayet 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletin' ise… 

Dr. Ahmet H. Kepekçi - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12002725/trt-turk-cnn-international-in-subesi-mi/dr-ahmet-h-kepekci



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,659 µs